BMW 328i VS Mercedes C300 – vilken är bäst?

Rivaliteten mellan BMW och Mercedes-Benz har funnits i årtionden. Några av de bilar som har ställts mot varandra är BMW 3-serien och Mercedes-Benz C-klass. Men vilken bil är bäst mellan Mercedes-Benz C300 och BMW 328i?

BMW 328i och Mercedes-Benz C300 är båda kompakta lyxsedaner med några förstklassiga funktioner och högteknologisk teknik. Mercedes-Benz C300 är dock den bättre bilen för dem som söker komfort, prestanda och utseende. Å andra sidan är BMW 328i den billigare bilen med bättre hantering och en utmärkt körupplevelse.

Att välja mellan dessa två lyxsedaner är dock inte lätt eftersom de har liknande egenskaper. Båda dessa bilar drivs av en 2,0-liters motor och har plats för upp till 5 passagerare. Dessutom har de gott om utrymme i kupén och i bagageluckan. Så de är perfekta sedans för en familj.

BMW 328i VS Mercedes-Benz C300

Utseende

Som de flesta lyxbilar ser BMW 328i och Mercedes-Benz C300 eleganta och lyxiga ut. Icke desto mindre ser Mercedes-Benz C300 mer tilltalande och modern ut än BMW 328i. Så om utseendet är det du letar efter har Mercedes-Benz ett övertag över BMW.

Dessutom är Mercedes-Benz C300 något längre än BMW 328i. Den har en hjulbas på 111,8 tum, en längd på 184,5 tum, en bredd på 71,3 tum och en höjd på 56,8 tum. Å andra sidan har BMW 328i en hjulbas på 110,6 tum, en längd på 182,5 tum, en bredd på 71,3 tum och en höjd på 56,5 tum.

Trots att Mercedes C300 är något längre har BMW 328i en rymligare kupé och ett rymligare bagageutrymme. Den har ett 42-tums benutrymme framtill, medan C300 har 41,7-tums benutrymme framtill. Bagageutrymmet för C300 är 12,6 kubikfot, medan det för 328i är 13 kubikfot.

  Bästa BMW för en första bil

Som väntat har Mercedes C300 en mer sofistikerad och avancerad interiör än BMW 328i. Dessutom är dess trädetaljer och läder mycket bättre än BMW:s. Även om båda bilarna har ambient belysning har belysningen i BMW 328i färre anpassningsmöjligheter.

Prestanda

En av de saker som gör att BMW 328i och Mercedes-Benz C300 sticker ut från andra bilar i sin klass är deras enastående prestanda. Trots detta presterar Mercedes-Benz C300 något bättre än BMW 328i.

Mercedes-Benz C300 är utrustad med en 2,0-liters inline-4-cylindrig motor som ger upp till 241 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft. Å andra sidan har BMW 328i också en 2,0-liters inline-4-cylindrig motor som levererar maximalt 240 hästkrafter och 255 lb-ft vridmoment.

Trots detta har båda bilarna prestandalösningar för personer som vill ha mer acceleration och fart. Även om Mercedes-Benz C300 är snabbare och kraftfullare accelererar BMW 328I snabbare än C300. Den kan accelerera från 0 till 60 på 5,4 sekunder, medan dess kompanjoner tar 6,4 sekunder.

Tillförlitlighet

Förvånansvärt nog har båda dessa bilar ett tillförlitlighetsbetyg på 2,5 av 5,0. Det betyder därför att de har en genomsnittlig tillförlitlighet, vilket är bra eftersom de flesta BMW och Mercedes hamnar något under genomsnittlig tillförlitlighet.

Så den viktigaste beslutsfaktorn att titta på är vilken bil som är billigare att underhålla. Ja, båda dessa bilar är dyrare att underhålla än vanliga bilar, men BMW 328i är något dyrare. Dessutom utvecklar BMW 328i fler problem på vägen jämfört med BMW 328i. Det är viktigt att notera att detta också kan variera beroende på modellår.

  Vilken är bäst - AMG eller M Power?

Säkerhet

BMW och Mercedes är utrustade med några av de bästa säkerhetsfunktionerna på marknaden. Dessa bilar blomstrade också i krocktester, vilket innebär att de är säkra vid en eventuell kollision. Några av de bästa säkerhetsfunktionerna som dessa bilar har är traktionskontroll, körfältsvarning, elektronisk stabilitetskontroll och bromsassistans.

FAQ

Kör BMW bättre än Mercedes-Benz?

Ja, om du vill ha den ultimata körupplevelsen är BMW den bästa bilen för dig. Den presterar inte bara något bättre än Mercedes, utan har också utmärkt kurvtagning och hantering. Det är därför BMW är en populär bil bland den unga generationen.

Vilken bil är snabbare – Mercedes eller BMW?

När det gäller hastighet har både Mercedes och BMW riktigt snabba bilar. BMW M8 Gran Coupe är dock något snabbare än Mercedes-AMG GT63. Den accelererar från 0 till 60 på 3,1 sekunder, medan GT63 tar 3,3 sekunder. Dessutom har M8 Gran Coupe en topphastighet på 190 mph, medan GT63 har en topphastighet på 196 mph.

Så även om BMW M8 Gran Coupe accelererar snabbare än Mercedes-AMG GT63 har den senare en bättre hastighet. Därför kommer GT63 att vara den snabbare bilen när den körs över en längre sträcka.

Vilken bil är dyrare att underhålla mellan Mercedes och BMW?

Både Mercedes och BMW är mycket dyra att underhålla. Men eftersom BMW rapporterar fler problem än Mercedes-Benz måste du lägga mer pengar på att underhålla en BMW än en Mercedes-Benz. Dessutom är det något svårare att hitta reservdelar till BMW än att hitta reservdelar till Mercedes.

  De mest sällsynta Mercedes Benz-modellerna

Vilken bil håller längst?

Om hållbarhet är vad du letar efter är Mercedes det bästa alternativet. Mercedesbilar är kända för att klara över 300 000 mil, medan endast en handfull BMW:s är kända för att hålla så länge. Icke desto mindre bestäms en bils totala hållbarhet av förarens körvanor och hur väl de underhåller bilen.

Är BMW dyrare än Mercedes?

Nej, Mercedes är dyrare än BMW. Detta är dock okej eftersom Mercedes har mer avancerade funktioner och teknik än BMW. Så om du vill spara några dollar är BMW det bästa valet för dig.

Sammanfattning

BMW 328i och Mercedes-Benz C300 är två utmärkta kompakta lyxsedaner. I den här jämförelsen är det dock tydligt att Mercedes-Benz C300 har ett övertag över BMW 328i i många kategorier. Det är alltså den bättre bilen. Men om du vill spara lite pengar och ändå njuta av en trevlig och kvalitativ körning är BMW 328i fortfarande ett perfekt alternativ.

Mercedes-Benz C300 sticker ut på grund av sin kraftfulla motor, sin vackra design, sin högt utvecklade teknik och sin lyxiga interiör. Trots detta är dessa funktioner inte gratis eftersom den här bilen är dyrare än BMW 328i.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts