Vilken är bäst – AMG eller M Power?

Mercedes och BMW har kämpat mot varandra i flera decennier nu. Mercedes är populärt för lyxiga och högteknologiska bilar, medan BMW är populärt för den ultimata körupplevelsen och högpresterande bilar. Men vilket märke är bäst mellan AMG och M Power?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha kraft, hastighet och högteknologisk teknik tar Mercedes AMG hem dagen. Men om du vill ha utseende, exceptionell prestanda och körupplevelse är BMW M Power det bästa valet.

På det hela taget har Mercedes AMG ett bättre rykte och har funnits med under en lång period. Dessutom är deras bilar mer överlägsna och stridstestade än M Power. BMW M Power håller dock långsamt på att komma ikapp Mercedes AMG. Dessutom är deras bilar också något billigare.

Kampen mellan varumärkena AMG och M Power

Design

Om du letar efter de vackraste bilarna har M Power ett litet övertag över AMG. Det betyder inte att Mercedes-AMG inte har vackra bilar, men de är inte lika tilltalande som BMW M Power-bilar. Den senaste BMW M4 har till exempel ett charmigt utseende som överträffar de flesta AMG-toppmodeller.

Dessutom fokuserar BMW på den ultimata körupplevelsen, precis som deras motto, och därför är deras bilar mer tilltalande än Mercedes. De ägnar stor uppmärksamhet åt bilens design och kaross för att göra körningen rolig och smidig.

Power

Mercedes-AMG-bilar levererar mer kraft än BMW M Power-bilar. AMG-märket fokuserar mer på att förbättra motorn och därför är deras bilar kraftfullare och snabbare än BMW M Power-bilar. Dessutom har AMG-bilar mer vridmoment än M Power-bilar.

  Har Mercedes många problem?

Mercedes-AMG GT Black Series och Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive producerar till exempel mer kraft än den mest kraftfulla M Power-bilen, som är M5. AMG GT Black Series producerar totalt 720 hk, medan SLS AMG Electric Drive levererar överdrivna 741 hk. BMW M5 producerar tvärtom totalt 627 hk.

Prestanda

Som vanligt erbjuder BMW-bilar bättre prestanda än Mercedes. AMG- och M Power-modellerna är inget undantag. Även om båda dessa bilar presterar fantastiskt bra, presterar lågprismodellerna av M Power något bättre än lågprismodellerna av AMG.
När det gäller bilar med hög prestanda är AMG mycket bättre. Dessutom har AMG drivit fler högpresterande bilar än M Power. Några av de anmärkningsvärda bilar som AMG har drivit är GT-R och Pagani Huayra.

Teknik

Teknikmässigt har Mercedes-AMG fortfarande övertaget. Mercedes-AMG har de mest avancerade högpresterande bilarna bland de tyska lyxbilsmärkena. Detta gäller även Audi RS-bilar. AMG-bilar är inte bara finjusterade utan har också avancerade funktioner. M Power håller dock sakta på att komma ikapp och kommer snart att vara på samma nivå som AMG.

Pris

Efter att ha jämfört båda deras egenskaper är det tydligt att Mercedes-AMG fortfarande är den bättre bilen. BMW M Power håller långsamt på att komma ikapp, men den är inte i närheten av AMG-märket. Det är därför Mercedes-AMG-bilar är dyrare än BMW M-Power-bilar.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet slår Mercedes-AMG fortfarande BMW M Power. Det är inte bara så att BMW M Power-delarna är sällsynta, utan de är också dyrare än Mercedes-AMG-delarna. Därför är det dyrare att underhålla en M Power-bil än att underhålla en AMG-bil. AMG är alltså mer tillförlitlig.

  Är en BMW SUV en bra bil?

Vilka är de mest kraftfulla AMG- och M Power-bilarna?

Den mest kraftfulla Mercedes-AMG-modellen är Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive med maximalt 741 hästkrafter. Å andra sidan är den mest kraftfulla BMW M Power-modellen M5 C S med maximalt 627 hästkrafter och ett vridmoment på 533 lb-ft.

Men när det gäller hastighet är BMW M Power bättre än SLS AMG Electric Drive eftersom den kan accelerera från 0 till 60 på bara 2,8 sekunder, jämfört med de 3,7 sekunder som SLS AMG ED levererar. Dessutom har M Power en utmärkt topphastighet på 192 mph, medan SLS AMG ED har en topphastighet på 155 mph.

FAQ

Vilket märke tillverkar kraftfullare bilar – AMG eller M Power?

Det råder ingen tvekan om att AMG tillverkar kraftfullare bilar än M Power. Med många års erfarenhet har AMG många bilar i sitt sortiment och det är därför som AMG är mycket större än M Power. De mest kraftfulla prestandabilarna på marknaden kommer från AMG.

Vilket märke är bäst – BMW eller Mercedes-Benz?

Det beror på vad du önskar i en lyxbil. Mercedes erbjuder lyx, komfort och högteknologisk teknik. Å andra sidan erbjuder BMW den ultimata körupplevelsen och enastående prestanda. Men om du vill ha tillförlitlighet är det också Mercedes som vinner, medan BMW är mer prisvärd.

Vilka är de snabbaste BMW- och Mercedes-bilarna?

De snabbaste BMW- och Mercedes-bilarna har nästan samma hastighet. BMW M5 är eh snabbaste BMW, medan Mercedes-Benz är AMG GT 63 S 4-dörrars Coupe. Båda dessa bilar kan accelerera från 0 till 6 på bara 3,1 sekunder. Dessutom producerar båda två enastående 630 hk, vilket är en av de bästa på marknaden.

  Ska jag köpa en begagnad Mercedes A-klass?

Varför är BMW billigare än Mercedes-Benz?

BMW är billigare än Mercedes-Benz eftersom det är svårt att hitta dess reservdelar och de är något dyrare. Därför har den också höga försäkringspremier, vilket höjer den totala kostnaden för att äga en BMW jämfört med en Mercedes-Benz.

Sammantaget lockar de flesta lyxbilar som BMW, Mercedes, Porsche och Audi till höga försäkringspremier. Så innan du jämför liknande BMW- och Mercedes-modeller och väljer dem på grund av priset ska du tänka på kostnaden för att underhålla BMW:n. Du kommer att upptäcka att det är billigare att äga en Benz i 6 år än en BMW.

Slutsats

Både Mercedes-AMG och BMW M Power är två utmärkta märken med några av de bästa högpresterande bilarna på marknaden. Dessa bilar skiljer sig dock åt på många sätt och därför är det viktigt att jämföra dem och landa i den bil med de egenskaper du önskar dig mest.

AMG är den bästa bilen totalt sett, men också idealisk för dem som letar efter stor kraft, prestanda och teknik. Å andra sidan håller M Power sakta på att komma ikapp AMG, men erbjuder också den bästa körupplevelsen och hastigheten. Dessutom är M Power något billigare än AMG men mindre tillförlitlig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts