Vilken SUV är bäst, Cadillac eller Mercedes?

Om du letar efter en lyxig SUV av hög kvalitet är chansen stor att du redan har stött på Cadillac och Mercedes SUV:er. Båda dessa lyxiga SUV:er är av hög kvalitet, men Mercedes SUV:er har ett litet övertag över Cadillac SUV:er.

Om du letar efter en prisvärd lyx-SUV är Cadillac något billigare än Mercedes. Men om du önskar en SUV med lyxiga och högteknologiska funktioner är Mercedes det bästa alternativet.

För att hjälpa dig att få det lättare att bestämma dig mellan en Cadillac eller Mercedes SUV har vi jämfört några modeller från båda märkena.

2021 Mercedes-Benz GLE 350 vs. 2021 Cadillac XT5

Att välja mellan Mercedes GLE 350 och Cadillac XT5 är ett svårt val. Båda dessa fordon sticker ut från de flesta SUV:er på marknaden. Om vi börjar med utseendet ser GLE 350 mer tilltalande ut än Cadillac XT5.

När det gäller priset går Cadillac XT5 för cirka 44 000 dollar, medan Mercedes Cadillac XT5 går för cirka 54 000 dollar. Även om XT5 är något billigare än SUV:n GLE 350 ger Mercedes dig mer bil för pengarna. GLE 350 är ganska mycket större och har till och med plats för upp till 7 passagerare, medan XT5 bara har plats för 5 passagerare.

Mercedes-Benz GLE 350 SUV levereras med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med en 9G Tronic 9-växlad automatlåda. Bilen kan accelerera från o till 60 mph på 7,1 sekunder. Medan Cadillac XT5 har en 2,0-liters turbo-4-cylindrig motor med en 9-växlad automatisk växellåda.

2020 Mercedes-Benz GLS vs. 2020 Cadillac Escalade

Om du vill ha en större och mer avancerad SUV från Mercedes och Cadillac är det toppmodellerna GLS och Escalade som gäller. Mercedes-Benz GLS-modellen har ett grundpris på 75 950 dollar, medan Cadillac Escalade har ett utgångspris på 75 195 dollar. De är alltså nästan jämnt fördelade prismässigt.

  Vilken Mercedes SUV är den största?

Båda dessa bilar är utrustade med en kraftfull V8-motor och ett elegant utseende med modern och plyschig inredning. Dessa 7-sitsiga bensinslukare förbrukar dock också mycket bränsle. Observera att GLS är utrustad med ett AWD-system, medan Escalade har ett fyrhjulsdrivet system.

Eftersom GLS och Escalade är mycket jämförbara i många avseenden handlar det i slutändan om en fråga om smak. Så ta båda på en provkörning för att se vilken som känns rätt.

Vilket märke är bättre överlag, Cadillac eller Mercedes?

Utseende

Det första som alla lägger märke till om en bil är det yttre utseendet. Både Mercedes och Cadillac har några av de bäst designade bilarna på marknaden. Därför beror det slutliga valet på köparens smak och preferenser.

När det gäller inredningen har Mercedes en mer sofistikerad interiör med bättre funktioner. Mercedes infotainmentsystem är ett av de bästa på marknaden. Trots detta är Cadillac inte långt ifrån och kan också skryta med en vacker och avancerad interiör. Den är också oftast ännu rymligare än en Benz.

Prestanda

När det gäller prestanda har Mercedes ett övertag över Cadillac. De flesta Mercedes-modeller är utrustade med överlägsna motorer som presterar mycket bättre än Cadillac. Och när det gäller Mercedes AMG-varianter är deras prestanda överlägsna jämfört med Cadillac.

Säkerhet

Säkerhet är mycket viktigt när man väljer en lyxbil. Den goda nyheten är att båda dessa märken erbjuder säkerhet för sina passagerare. Cadillac stoltserar med funktioner som lane change alert, safety seat alert, lane keep assist med lane departure warning, surround vision och pedestrian parking.

  Vilken är den mest ekonomiska hybrid-SUV:n?

Mercedes erbjuder också några av de bästa säkerhetsfunktionerna, som inkluderar assistent för döda vinkeln, aktiv parkeringsassistent, uppmärksamhetsassistent, Mercedes-Benz nödsamtalstjänst samt LED-dagsljus och bakljus. Så oavsett vilket märke du väljer kan du slappna av i vetskapen om att de är säkra.

Teknik

Naturligtvis har Mercedes bättre teknik än Cadillac. Mercedes har legat i framkant när det gäller de flesta viktiga biltekniker genom åren. Men Cadillac kan också skryta med några avancerade funktioner som förbättrar förarens upplevelse, som till exempel den standardiserade superkryssningen.

Andra avancerade tekniska funktioner som Cadillac erbjuder är bland annat ett system för föraruppmärksamhet, infotainmentsystem för baksätet med 10-tumsskärmar och 4G LTE Wi-Fi hotspot. Mercedes erbjuder också exceptionella funktioner som Apple CarPlay, COMAND-systemet, trådlös laddning och dubbla 12,3-tums centralskärmar.

Pris

Prismässigt är Cadillac det mer prisvärda fordonet. Även om Cadillac består av avancerade funktioner är bilen betydligt billigare än Mercedes. Om du alltså vill spara lite pengar men ändå njuta av en lyxig bilresa, kommer Cadillac att uppfylla dina behov.

FAQ

Är Cadillac bättre än Mercedes?

Nej, Cadillac är inte bättre än Mercedes. Överlag kan Mercedes skryta med överlägsen teknik, prestanda, komfort och till och med långsiktig tillförlitlighet. Trots att Cadillac är en utmärkt lyxbil är den fortfarande otillräcklig jämfört med Mercedes och andra populära tyska lyxmärken som Audi och BMW.

Men om du letar efter en något mer prisvärd lyxbil med häpnadsväckande funktioner kan Cadillac vara ett utmärkt val. Cadillacs är något billigare än Mercedes, men de har inte bättre funktioner än Mercedes.

Vilket märke erbjuder mer pålitliga SUV:er, Cadillac eller Mercedes?

Enligt Consumer Reports är Cadillac bland de minst tillförlitliga lyxbilsmärkena på marknaden. Dessutom är Cadillac Escalade en av de sämsta bilarna när det gäller tillförlitlighet och den upplever regelbundet flera problem. Även om Mercedes inte är ett särskilt pålitligt märke är det något mer pålitligt än Cadillac.

  Hur du uppdaterar Mercedes Comand firmware

Är Cadillac ett lyxmärke?

Ja, det är det. Cadillac är ett av USA:s två bona fide lyxmärken. Detta märke tillhör General Motors, som har gjort sig ett namn genom åren. Cadillac erbjuder SUV:er, crossovers och sportiga sedans. Så lyxbilsköpare har många alternativ att välja mellan.

Vilket märke är dyrare, Cadillac eller Mercedes?

Naturligtvis är det Mercedes. Detta är väntat eftersom Mercedes har överlägsna fordon än Cadillac. Mercedes fordon kan skryta med högre teknisk teknik och mer exceptionell design än Cadillac. Dessutom är deras AMG-modeller kraftfullare och bättre utrustade än de flesta Cadillac-modeller.

Vilken bil är dyrast att underhålla, Cadillac eller Mercedes?

Mercedes-Benz och Cadillac är lyxbilar. Därför är kostnaden för att underhålla båda dessa märken ganska mycket högre jämfört med standardbilar, till exempel Toyota. Mercedes-Benz är dock fortfarande något dyrare att underhålla än Cadillac, men skillnaden är inte så stor.

Mercedes är bättre, men Cadillacs är billigare.

Både Mercedes och Cadillac tillverkar några av de bästa lyxiga SUV:erna på marknaden. Dessa SUV:er varierar dock i pris, prestanda och tillförlitlighet. Cadillac är billigare än Mercedes, vilket gör den idealisk för personer med en budget. Tvärtom är Mercedes SUV:er mer tillförlitliga, bekväma och presterar bättre än Cadillac.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts