Vilken Mercedes SUV är den största?

Vilken Mercedes SUV är den största?

Den största SUV som Mercedes för närvarande erbjuder är GLS. GLS är en sju-sitsig koloss med gott om last- och passagerarutrymme. Även om G-klassen i vissa avseenden erbjuder mer utrymme, gör det faktum att GLS har sju platser den till den största SUV:n i Mercedes-familjen.

Den nya GLS har ett imponerande lastutrymme på 93,8 kubikmeter när både den andra och tredje sätesraden är nedfällda i platt läge. Dessutom erbjuder GLS 16 kubikmeter utrymme för passagerarna i tredje sätet, vilket gör att även fullvuxna vuxna skulle klara sig bra på måttligt långa resor.

Passagerar- och lastutrymme i nya GLS

Mercedes GLS erbjuder 41,2 tum huvudutrymme på första raden, vilket är mer än tillräckligt för till och med de längsta personerna. För att ge en bild av sammanhanget kan nämnas att den mest sålda SUV:n från Mercedes, GLC, erbjuder mindre än 40 tum i huvudutrymmet och ändå anses vara tillräckligt rymlig för de flesta förare.

GLS har också 40,3 tum benutrymme fram, vilket faktiskt är lite mindre än GLC. GLC erbjuder en smula mer, med 40,8 tum. Men eftersom sätet har gott om justeringsmöjligheter bör det inte vara några problem att hitta den perfekta positionen.

Huvudutrymmet på andra raden är uppmätt till 40 tum, vilket också är mer än tillräckligt för i stort sett alla individer, och benutrymmet på andra raden är cirka 38,5 tum. I i stort sett alla säten erbjuder GLS mer än 50 tum axelutrymme, vilket gör att alla 7 passagerare kan sitta bekvämt och med hyggligt avstånd till varandra.

  Vilken är den bästa SUV:n för en tjock person?

När det gäller bagageutrymmet erbjuder GLS 470 liter utrymme med alla sju sätena i bruk. Om du fäller ner den tredje raden ökar bagageutrymmet till 890 liter. För att få ett sammanhang erbjuder G-klassen endast 657 liter bagageutrymme, så den är ingen match för GLS.

Skillnader mellan GLS och G-klass

I vissa avseenden erbjuder GLS mindre utrymme än G-klassen, och det beror främst på att GLS kompromissar med huvud- och benutrymmet på främre och andra raden till förmån för tredje raden. G-klassen erbjuder inte tre rader med sittplatser, och det är därför G-klassen kan kännas lite rymligare i vissa säten.

I benutrymmet på andra raden erbjuder GLS till exempel 38,5 tum, medan G-klassen har en tum mer. Nu kanske det inte verkar vara så mycket, men för att få ett sammanhang har GLC ”bara” 37,3 tum benutrymme på andra raden. Så som du kan se är den andra raden i GLS fortfarande ganska rymlig.

G-klassen erbjuder också mer benutrymme framtill, men skillnaden här är marginell med ungefär en halv tum. Så gott som alla Mercedes SUV erbjuder mer än tillräckligt med utrymme i alla avseenden och kan bekvämt transportera 5-7 passagerare, beroende på om det finns en tredje sätesrad.

Bilmått på populära Mercedes SUV:er

GLS:s blotta storlek saknar motstycke i Mercedes sortiment, inte ens jämfört med G-klassen. G-klassen är en högre bil med 77 tum jämfört med 71,8, men i stort sett alla andra mått talar till GLS:s fördel.

  Varför är Mercedes så tunga?

Till exempel är hjulbaslängden, eller avståndet från framhjulen till bakhjulen, cirka 123,4 tum, vilket är hela 10 tum mer än G-klassen. Hjulbasen för den mindre SUV:n GLC är också densamma som för G-klassen.

Bredden på GLS utan speglar mäts till cirka 77 tum, en tum bredare än G-klassen och 2,5 tum bredare än GLC. G-klassen erbjuder mest markfrigång, vilket är förståeligt eftersom G-klassen är bättre för terrängkörning jämfört med varje annan Mercedes SUV.

Fler frågor om Mercedes fordonsstorlekar

Vilken Mercedes SUV är den största Mercedes SUV:n genom tiderna?

Den största Mercedes SUV:n genom tiderna är Mercedes G500 6X6. 6×6:an mäter 231,3 tum i längd, vilket gör den inte bara till den största Mercedes SUV:n genom tiderna, utan också till en av de största SUV:er som någonsin har tillverkats.

Alla andra mått på den kolossala 6×6:an är lika imponerande. Bilen mäter 83,1 tum i bredd, vilket får GLS och den vanliga G-klassen att framstå som kompakta hatchbacks i jämförelse. 6×6 är också mer än ett ton tyngre än GLS, och hjulbasen mäter 40 tum mer jämfört med GLS.

En annan stor Mercedes SUV är Maybach G-klass Landaulet eller 4×4². Dessa Mercs är otroligt kapabla i terräng, även om de flesta av dem aldrig har sett någon terränginsats på grund av deras höga värde. Alla dessa tre har varit ur produktion ett tag nu, och endast en handfull av dessa har någonsin producerats.

  Det billigaste sättet att byta ut en Mercedesnyckel

Vilken Mercedes sedan är den största?

Den största Mercedes-sedanen är utan tvekan S-klassen. S-klassen spänner över en hjulbas på 124,6 tum, vilket till och med gör den längre än GLS SUV. S-klassen mäter 207 tum i längd och cirka 75 tum i bredd, utan speglar.

S-klassen är också den mest rymliga av alla Mercedes-sedaner, med mest huvudutrymme i alla säten, plus maximalt benutrymme i alla Mercedes-modeller om du väljer versionen med lång hjulbas. S-klasserna med lång hjulbas (LWB) är gjorda för chaufförsändamål och erbjuder den mest bekväma reseupplevelsen av alla Mercedes-modeller.

Vilken Mercedes-bil är den minsta?

På andra sidan av spektrumet erbjuder Mercedes också gott om kompakta bilar. Den minsta av dem är A-klassen. A-klassen faller in i hatchback-segmentet och är en konkurrent till modeller som VW Golf, Audi A3 och BMW 1-serien.

A-klassen mäter 169 tum i längd och 56 tum i höjd. När det gäller bredden mäter A-klassen cirka 70 tum utan speglar. A-klassen erbjuder också 370 liter bagageutrymme, vilket gör den tillräcklig för segmentet.

A-klassen må vara den minsta bil som Mercedes erbjuder, men den är ändå tillräckligt rymlig för fyra personer, även vid långa resor. Numera erbjuder hatchbacks som A-klassen liknande eller till och med mer utrymme jämfört med kompakta sedans för några år sedan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts