Vilken är den bästa SUV:n för en tjock person?

För att en bil ska passa dina behov får du inte kompromissa med säkerhet, storlek och komfort. Om du är överviktig bör du därför välja en SUV eftersom de erbjuder mest utrymme och är lätta att ta sig in och ut ur.

Det finns många SUV:er på marknaden, och vissa av dem är bättre än andra. Oavsett om du vill ha en prisvärd relativt kompakt SUV som ändå erbjuder tillräckligt med utrymme, eller om du vill ha en lyxig fullstor SUV är det viktigt att kolla in så många alternativ som möjligt.

Om du vill ha en kompakt men prisvärd SUV bör du kolla in Jeep Wrangler. Om du vill ha en mer lyxig kompakt SUV är Audi Q5 ett bra alternativ. Mellanstora SUV:er är generellt sett bättre på att rymma större personer, därför är Honda CR-V en bra mellanstor SUV.

Men om du vill ha en mer lyxig mellanstor SUV har Volvo XC90 allt du behöver. Fullstora SUV:er som Chevy Suburban eller Lincoln Navigator är också bra för överdimensionerade personer.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler erbjuder 41,6 tum benutrymme och 43,0 tum huvudutrymme, vilket borde räcka för de flesta kunder där ute. Förutom att vara rymlig erbjuder Wrangler också imponerande terrängegenskaper utan att kosta mycket pengar.

Wrangler är en definitiv amerikansk SUV av många olika skäl. När det gäller komfort erbjuder nya Jeep Wrangler allt du kan förvänta dig av en kompakt SUV. Designmässigt har Wrangler inte förändrats särskilt mycket sedan starten, men varför reparera något om det inte är trasigt?

  Vilka är nackdelarna med en hybridbil?

Audi Q5

Audi Q5 erbjuder en vuxen stil samtidigt som den är banbrytande och det är samma sak så fort du kliver in i interiören. Utrymmesmässigt borde Q5 räcka till för de allra flesta kunder. Tekniken är slösaktig och det gäller även flera olika avancerade förarassistanssystem. Infotainmentsystemet är intuitivt och lätt att förstå.

Q5 är i stort sett som vilken annan Audi som helst där ute, vilket innebär en fantastisk allsidig körbarhet både på och utanför vägarna. Även om Q5 i första hand är utformad för att vara en bekväm vardagsförare erbjuder SQ5 tillräckligt med prestanda för att skrämma bort några heta hatchbacks. Oavsett hur du ser på saken är Q5 ett bra köp.

Honda CR-V

CR-V har alltid varit en standard i segmentet mellanstora prisvärda SUV:er eftersom den gör många saker bra. Tillförlitlighet och popularitet har alltid varit Honda CR-V:s starka sidor. Men CR-V erbjuder nu också mycket utrymme som borde vara mer än tillräckligt för alla över 1,80 meter eller 250+ pund.

Säkerhet är också ett bekymmer när det gäller fetma, och det är bra att veta att CR-V har täckt dig med flera olika avancerade säkerhetssystem som aktiv filassistent, prekollisionsvarningssystem, sidokollisionsassistent och blindspotassistent.

Volvo XC90

Volvo XC90 är en SUV som är perfekt för personer som vill ha så många funktioner som möjligt samtidigt som den är relativt följsam och under radarn. Tack vare ett beprövat svenskt formspråk och överlägsen säkerhet kommer XC90 alltid att finnas med på ”bäst av” SUV-listan av alla slag.

  Vilka är de bästa sedans för säkerhet och tillförlitlighet?

När det gäller interiörutrymmet erbjuder XC90 mycket både när det gäller last- och passagerarutrymme. XC90 är verkligen svår att kritisera, särskilt när man tänker på de många olika komfort- och lyxfunktioner som erbjuds.

Chevy Suburban

Chevy Suburban är en klassisk amerikansk fullstor SUV vilket innebär att den är utformad för att klara av många kompromisser som den amerikanska marknaden erbjuder, och fetma är tyvärr en av dem. Tack vare en otroligt rymlig kupé bör Suburban vara mer än bekväm för de flesta människor där ute.

När det gäller teknik och lyx är Suburban ganska konkurrenskraftig i den här prisklassen. Lastutrymmet är också generöst och det verkar som om Suburban verkligen är en av de bästa fullstora amerikanska SUV:erna.

Lincoln Navigator

Om Chevy Suburban är lite för ”bondig” för dig bör du välja Lincoln Navigator. Även om Navigator aldrig riktigt varit en konkurrenskraftig fullstor SUV är den senaste en annan historia, särskilt om du väljer den bästa Black Label-utrustningen.

En av de bästa aspekterna med Navigator är sätena eftersom de är tillräckligt stora för nästan alla förare där ute. Förutom att de är tillräckligt stora är de också klädda i högkvalitativa material. Hela interiören är lyxig och högkvalitativ och Navigator är en fantastisk SUV.

FAQ avsnitt

Bör överviktiga personer endast överväga SUV:er?

Även om SUV:er är bäst för överviktiga personer finns det ingen anledning att inte överväga en sedan eller en minivan till exempel. Allt beror på dina preferenser, din budget och din förmåga att få plats i bilen. Vissa sedans som Hyundai Sonata till exempel är rymligare än vissa SUV:er där ute.

  Bästa hybridbilen för bilresor

Minivans är kända för att erbjuda mycket utrymme, vilket är viktigt för alla som är överviktiga.

Hur påverkar fetma bilkörningen?

Fetma är starkt förknippat med många bilolyckor med dödlig utgång, och man kan lugnt säga att fetma kan vara orsaken till att du överlever eller inte överlever en bilolycka. Överviktiga människor kan inte reagera lika snabbt som smala människor, och detta gör en enorm skillnad.

Dessutom är en ökad vikt i rörelse svårare att bromsa, och vikten på ett föremål som färdas i hög hastighet ökar exponentiellt. I en studie som utfördes av Buffalo University kom man fram till att sjukligt överviktiga personer har 56 % högre risk att dö i en bilolycka.

Vilka biltyper är värst för överviktiga personer?

Superbilar och sportbilar är värst för överviktiga förare eftersom de erbjuder lite utrymme både inifrån och ut. De är vanligtvis stela och obekväma och svåra att komma in och ut ur. Naturligtvis finns det några sportbilar som passar för överviktiga förare.

Men knappast någon superbil där ute är utformad för långa eller överviktiga personer. Som sådan är det bäst att undvika dessa av säkerhetsskäl i första hand.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts