Bästa hybridbilen för bilresor

Även om hybridbilar inte nödvändigtvis är gjorda för bilresor kan vissa av dem erbjuda en bekväm, effektiv och praktisk körupplevelse. Du bör komma ihåg att hybrider vanligtvis frodas när du färdas i mindre än 50-60 mph, annars kommer du inte att se några förbättringar av bränsleeffektiviteten.

Om du regelbundet åker på längre resor är det i allmänhet bättre att hoppa över att köpa en hybrid helt och hållet. Men om du har möjlighet att räkna hem de extra inträdeskostnaderna och om du vanligtvis kör i stadsmiljö kan hybrider också användas för tillfälliga längre resor.

I början av listan finns den beprövade och testade Toyota RAV4 Hybrid som den bästa prisvärda hybrid-SUV:n för roadtripresor just nu. Om du vill ha något lite mer sofistikerat och lyxigt är Mercedes GLE550e eller Volvo XC90 T8 båda fantastiska hybrid-SUV:er.

Om du inte vill ha en SUV, men ändå vill ha något som är rymligt och snyggt, ska du se till att kolla in Hyundai Sonata Hybrid eller Honda Accord Hybrid. Om du däremot vill ha något lite mer speciellt kan du gå vidare och uppgradera till BMW 530e.

Toyota RAV4 Hybrid

För under 30 000 dollar helt ny är dina bekväma och rymliga hybrid-SUV-alternativ något begränsade. Även om RAV4 Hybrid kostar mindre än 30 000 dollar lyckas den ändå erbjuda komfort och mycket utrymme för dig, dina passagerare och din last.

RAV4 uppfann i stort sett marknaden för hybrid-SUV:er, och därför är RAV4 Hybrid nu en fantastisk hybrid-SUV som kan konkurrera med betydligt dyrare SUV:er. Dessutom är RAV tillförlitlig, säker och mycket välutrustad med tanke på priset.

  Är Mercedes hybrider bra?

Mercedes Benz GLE550e

Mercedes Benz är ett märke som är känt för lyx, förfining och klass, men låt dig inte luras av det att en modern Mercedes inte är en bra familjefordon. Med gott om utrymme, bekväma säten, massor av lyx-, säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner är GLE550e en utmärkt SUV för resor på väg.

Motorn som erbjuds i GLE550 är stark, säker och förutsägbar, och den kan också ge en hygglig bränsleeffektivitet när du färdas i konstanta motorvägshastigheter. Även om hybrider inte är gjorda för längre resor är GLE550e definitivt en av de bästa som finns.

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 kostar mer eller mindre lika mycket som GLE550e, runt 60 000+ dollar, men dessa två skiljer sig åt när det gäller hur de presterar på längre resor. Mercedes kanske är lite lugnare och mer isolerad, men Volvo är en effektivare och mer vuxenkänslig SUV.

Som sådan kan Volvo kanske vinna över GLE på grund av alla effektivitetsfördelar, du letar trots allt efter den bästa hybriden för längre resor. Förutom effektiviteten och den övergripande känslan erbjuder XC90 också massor av lyx- och komfortfunktioner, som båda är viktiga för en avkopplande bilresa.

Hyundai Sonata Hybrid

Om SUV:er inte är din grej ska du se till att kolla in Hyundai Sonata Hybrid. Även om en Hyundai kanske inte verkar vara en överlägsen sedan i vilket fall som helst, gör ett stort värde, praktiska egenskaper och effektivitet den till det. Förutom de uppenbara fördelarna erbjuder Sonata även lyx och komfort.

  Vad händer när batteriet tar slut i en hybridbil?

Om du är en längre person skulle du bli förvånad över att veta att Hyundai Sonata faktiskt är en av de rymligaste sedans på marknaden just nu, men ett sådant ökat passagerarutrymme kommer inte med offrat lastutrymme. Infotainmentsystemet är lätt att använda, fjädringen är tillräckligt bekväm och bullerisoleringen är också bra.

BMW 530e

Det är helt enkelt orättvist att prata om bra bilmodeller för bilresor utan att nämna åtminstone en enda BMW. Även om BMW:s är kända för sitt dynamiska och sportiga utseende och sin körstil är de också bra på att slänga sig iväg milen utan att göra dig trött eller stressad.

530e är en perfekt blandning av klassisk BMW-tankliknande känsla och modern lyx byggd för långa motorvägsresor. Med det sagt säger BMW att den nya 530e klarar upp till 30 mil med enbart elkraft, och den 4-cylindriga 2,0 liter stora radmotor är också tillräckligt effektiv, även utan hjälp av en elmotor.

FAQ-avsnitt

Är bilar med vanlig förbränningsmotor bättre för bilresor än hybrider?

Ja, det är de, främst för att vissa av dem har större motorer till att börja med. Sådana motorer är starkare och därmed effektivare vid konstant höghastighetskörning med låga varvtal. Även om vissa hybrider, som 530e till exempel, har hyggligt stora motorer, är de ändå inte jämförbara med en 6-cylindrig motor på 3 liter.

Med detta sagt kan du, om du inte gör längre resor så ofta, spara pengar genom att köpa en hybrid om du kan utnyttja hybridplattformen fullt ut. Allt handlar om hur du använder din bil och var du använder den.

  Är en BMW-hybrid värd det?

Vilken typ av motor är bäst för konstanta hastigheter på motorväg?

Större dieselmotorer fungerar bäst vid konstanta hastigheter på motorväg eftersom de förbrukar 15-20 % mindre bränsle jämfört med en gasmotor. Dessa motorer har vanligtvis mycket vridmoment i de lägre leden, vilket innebär att det är lätt att köra om. Oftast behöver dessa motorer inte ens växla ner för att köra om snabbt, och därför är de bäst för längre resor.

Konstanta hastigheter på motorväg är lättare för dieselmotorer eftersom de vanligtvis inte har så höga REV-värden. Detta innebär att din motor ständigt befinner sig i sitt optimala effektband.

Är regenerativ bromsning i en hybrid användbar på motorvägar?

Regenerativ bromsning är förmodligen den främsta anledningen till att en hybrid fungerar bäst i stadsmiljöer, men regenerativ bromsning är mer eller mindre värdelös på en motorväg. Detta beror på att du inte använder bromsarna så ofta när du färdas i högre hastigheter.

Om du kombinerar detta med det faktum att en vanlig hybridbils elmotor inte kan driva bilen helt själv, är en hybrid mycket sämre under dessa omständigheter. Dessutom är de flesta hybridbilar också bensindrivna, och gasmotorer är inte lika bra som dieselmotorer är vid högre konstanta hastigheter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts