Vad är en bra SUV för en stor person?

SUV:er verkar vara ett perfekt val för större personer som ännu inte är redo att kasta sig in i minivanvärlden. Även om vissa sedans är lika rymliga är en SUV nästan alltid mer praktisk än en sedan eftersom den är lättare att ta sig in och ut ur.

Jeep Wrangler är ett utmärkt val både för längre och överviktiga förare eftersom den erbjuder gott om huvud-, midje- och benutrymme. GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevy Suburban är också ett bra val eftersom den erbjuder gott om utrymme hur man än ser på den.

Ford Expedition kommer på andra plats som den mest rymliga fullstora SUV:n, endast efter Yukon/Tahoe/Suburban. Om du vill ha en lyxigare, men lika rymlig SUV är det bäst att välja Cadillac Escalade.

Om lyx är vad du vill ha, se till att kolla in BMW X7 eller Mercedes Benz G-klass, eftersom dessa två är de mest rymliga och lyxigaste premium-SUV:erna på marknaden.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler behöver ingen närmare presentation eftersom så gott som alla känner till denna äventyrliga 4×4. Oavsett om du vill ha en mer följsam och stadsorienterad Wrangler, eller om du vill ha en Rubicon-variant med offroadspecifikation, finns det mycket att välja mellan om du väljer Wrangler.

Med 41,6 tum huvudutrymme och 43 tum benutrymme kan Wrangler lätt rymma både långa och överviktiga personer. Det finns många motorer och utrustningsalternativ att välja mellan, och alla är hyfsat pålitliga. Om du behöver mer lastutrymme kan du alltid välja Jeep Gladiator pick-up truck.

GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevy Suburban

Den fullstora SUV:n Yukon/Tahoe/Suburban är en av de mest rymliga SUV:erna på marknaden eftersom den erbjuder ett överflöd av passagerar- och lastutrymme. Du kan välja mellan dessa tre modeller och mellan de olika motor- och trimalternativen.

  Bästa pickup för långa förare

Yukon, Tahoe och Suburban är alla byggda på samma plattform och skillnaderna mellan dem är ganska marginella där Yukon är den mer exklusiva modellen medan Tahoe och Suburban är klassiska Chevy-produkter. Allt detta innebär att dessa bör vara pålitliga på lång sikt.

Ford Expedition

Ford Expedition är en USA-klassiker eftersom den erbjuder en långvarig linje av extremt populära fullstora SUV:er med imponerande allroundförmåga. Ford har lyckats höja insatsen med den senaste Expeditionsmodellen, vilket innebär att det är svårt att göra ett felaktigt beslut när man väljer Expeditionen.

Med en rekordstor dragkapacitet på 9300 pund leder Expeditionen vägen för dem som är intresserade av camping och liknande. Expeditionen är tillräckligt stor för att rymma större förare med bara några få justeringar. Det är värt att nämna att Expeditionen också är en av de mest rymliga fullstora SUV:erna på marknaden.

Cadillac Escalade

Även om alla ovan nämnda SUV:er verkligen är bra köp kan de inte jämföras med den helt nya Escalade. Cadillac har lyckats fräscha upp Escalade, utrusta den med all den senaste tekniken för säkerhet och autonom körning som gör att Escalade känns som en riktig 2021 års flaggskepps-SUV.

Även om motorerna skulle kunna vara lite effektivare finns det tillräckligt med kraft ombord för att ta sig igenom alla typer av terräng. Om du älskar den goda gamla stora SUV-kombinationen med stora V8:or är Escalade förmodligen den bästa SUV:n på marknaden för dig.

  Vilken är den bästa SUV:n för en familj på 6 personer?

BMW X7

BMW X7 är BMW:s flaggskepp bland de fullstora SUV:erna som kommer med alla klockor och visselpipor. Det är extremt lätt att sätta sig bekvämt i nya X7 eftersom den erbjuder flervägs elektriskt justerbara säten och ratt. Massor av teknik- och lyxfunktioner kommer garanterat att imponera på även de mest vildsinta tekniknördarna där ute.

X7 är en perfekt familje-SUV för dem som vill njuta av långa bilresor med upp till 6 ytterligare passagerare och en hund. Även om X7 kostar betydligt mer än de flesta SUV:er i den här artikeln är den verkligen värd pengarna.

Mercedes Benz G-klass

Mercedes Benz G-klass är en ikon när det gäller lyx, styling, närvaro på vägen och terrängmuskler. Tack vare sin boxform erbjuder G-klassen massor av interiörutrymme för både förare och passagerare, men de bakre passagerarna blir lite bestulna när det gäller fotutrymme om föraren bestämmer sig för att skjuta sätet bakåt.

Lastutrymmet är inte heller idealiskt jämfört med alla andra SUV:er i den här artikeln, men det är mer än tillräckligt för 99 % av alla människor. Det bästa med G-klassen är tekniken eftersom den får G-klassen att kännas som ett rymdskepp oavsett var du väljer att köra den.

FAQ-avsnittet

Vad är en bra bil för en stor person?

Även om SUV:er är bra val för större personer finns det några sedans, crossovers och minibussar som du bör överväga om du funderar på att köpa en ny bil. Honda Fit, Chevy Impala, Subaru Legacy, Kia Optima, Cadillac CT6, Hyundai Sonata, Nissan Versa Note och Genesis G90 är alla mycket rymliga.

  Vilken SUV är bäst att sova i?

Men om detta inte räcker för dig bör du välja en minivan, och Honda Odyssey är förmodligen den bästa minivanen som finns där ute just nu.

Vilken är den högsta SUV:n på marknaden just nu?

Höga SUV:er verkar som stridsvagnar när man kör på vägen, och det är en anledning till att många människor föredrar att köpa SUV:er i första hand, och den högsta SUV:n på marknaden just nu är Range Rover Vogue med en 11,7 tum hög taklinje vilket gör den lika hög som vissa kommersiella fordon.

Range Rover är mycket rymlig på insidan, och det är svårt att tro att även de mindre Range Rover-varianterna är för små för någon, förutom Evoque förstås.

Varför ska jag köpa en SUV?

Det finns många anledningar till varför människor föredrar SUV:er framför sedans och andra bilar. Vare sig det är den förhöjda körställningen, den lätta åtkomsten, den ökade säkerhetsnivån eller utseendet, så dominerar SUV:er marknaden just nu, och det verkar som om SUV-kraschen inte kommer att avta inom den närmaste tiden.

Det finns oändligt många olika lyxiga, ekonomiska, premium och prisvärda SUV:er på marknaden just nu så det kan tyckas omöjligt att välja en enda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts