Vilken SUV är bäst att sova i?

Till att börja med kanske du tror att ju större SUV:n är, desto bättre är den när det gäller camping/sovning. De flesta människor köper dock inte sina SUV:er enbart på grund av att de kan sova, och därför måste vi hitta SUV:er som är bra på många olika saker.

För att göra detta på rätt sätt bör vi överväga kompakta, mellanstora och fullstora SUV:er i några olika priskategorier. Ibland vill personen ha en mer utilitaristisk SUV som främst är inriktad på terrängkörning eller äventyr, andra tenderar att föredra stora lyxiga vardagsförare.

När det gäller kompakta prisvärda SUV:er är Honda CR-V ett utmärkt alternativ. Om du dessutom vill ha ett mer lyxigt alternativ är Audi Q5 det rätta alternativet. När det gäller mellanstora SUV:er är Jeep Cherokee ett bra prisvärt alternativ medan Volvo XC90 är ett bra lyxalternativ.

Men om du vill ha den största och mest rymliga SUV:n på marknaden bör du överväga att köpa en fullstor SUV. Ford Expedition är en klassiker när det gäller bra allround fullstora SUV:er, medan Mercedes GLS är den bästa fullstora lyxiga SUV:n för att sova/campa.

Honda CR-V

Även om CR-V inte erbjuder tre rader av sittplatser, så erbjuder den en stor bakre bänk som kan fällas ner för att njuta av ett stort sovutrymme. Dessutom är CR-V ett pålitligt alternativ för alla som letar efter en kompakt SUV oavsett syfte.

Förutom att vara segmentets bästsäljare erbjuder CR-V också ett överflöd av lastutrymme vilket alltid är praktiskt, särskilt om du tenderar att sova i din SUV. Hondas är också ganska pålitliga och de fungerar utmärkt för både kort- och långväga cruising.

  Vilken är den bästa lyxiga SUV:n för seniorer?

Audi Q5

Audi Q5 ser bra ut, känns bra och kör bra. Utrymmesmässigt erbjuder den konkurrenskraftiga dimensioner, men det den gör bäst är komfort. Otroligt plyschiga flervägs uppvärmda eller kylda justerbara säten med massagefunktioner borde kunna hålla dig bekväm när du sover eller kör.

Om du fäller ner sätena blir utrymmet ännu mer generöst, så mycket att du till och med kan sträcka ut dig. Tillförlitlighetsmässigt är Q5 en av de mest pålitliga Audi-modellerna, reservdelar finns överallt och den behåller också ett stort återförsäljningsvärde.

Jeep Grand Cherokee

Grand Cherokee började som en robust utilitaristisk SUV, och det är den fortfarande. Men den nyaste Grand Cherokee är också en fantastisk lyxig SUV samtidigt som den inte är lika dyr som vissa europeiska konkurrenter. Utrymmet är gott, sätena är bekväma och lastutrymmet är enormt.

Prismässigt erbjuder den nya Grand Cherokee mycket eftersom den fortfarande behåller en relativt låg prislapp. Tillförlitligheten är numera hyfsad och det är komforten också. När det gäller sovplatser presterar Grand Cherokee utmärkt eftersom du kan fälla ner baksätena om du vill ha en stor plan yta.

Volvo XC90

Volvo XC90 är en utmärkt mellanstor lyx-SUV eftersom den erbjuder stil, lyx, teknik och säkerhet utan att vara för fräck eller för dyr. Många anser att XC90 levererar mycket mer än många tyska premium-mellanbilsalternativ, och det är svårt att argumentera mot dessa påståenden.

Det bästa med XC90 är att du kan fälla alla tre sätesraderna för att få fram en stor platt yta. Denna yta är tillräckligt stor för en madrass, och detta gör XC90 till en av de bästa SUV:erna på den här listan.

  Vilken Mercedes SUV är den största?

Ford Expedition

Knappast någon annan prisvärd fullstor SUV är så igenkännbar som Expedition, och det är av en bra anledning. Expeditionen är också fantastisk när det gäller bogsering eftersom den erbjuder överlägsen bogseringskapacitet jämfört med många fullstora SUV:er där ute.

Expeditionen är tillräckligt stor för ett takmonterat tält vilket kan förvandla Expeditionen till ett utmärkt campingfordon. Prestandan är beundransvärd och det samma gäller komforten och det inre utrymmet. Du kan också enkelt placera en madrass om du fäller ner sätena, vilket är standard för många fullstora SUV:er.

Mercedes Benz GLS

Mercedes Benz GLS är en fantastisk fullstor SUV när det gäller komfort, lyx, utrymme, teknik och säkerhet. Tack vare sin enorma storlek kan GLS transportera både last och 5+ passagerare. Precis som med alla andra Mercedes är GLS laddad med massor av komfort och lyxiga bekvämligheter.

Stora fullstora SUV:er kan dock vara lite besvärliga för stadskörning eftersom det är svårt att hitta en parkeringsplats som är tillräckligt stor för GLS. Dessutom är sikten inte alls lika bra som hos vissa kompakta SUV:er, även om GLS är utrustad med många kameror och sensorer.

FAQ-avsnitt

Vad ska jag tänka på om jag planerar att sova i bilen?

Hitta först och främst en säker plats att parkera nära civilisationen för säkerhets skull. För det andra bör du lämna fönstren öppna hela tiden, men du bör också täcka fönstren med filtar eller med inbyggda bilgardiner för ökad avskildhet och säkerhet.

  Vilken begagnad SUV bör jag undvika?

För det tredje, ha alltid en fungerande mobiltelefonuppkoppling eftersom man aldrig vet vad som kan hända. I vissa länder är det inte tillåtet att sova i bil, så se till att kontrollera om det är lagligt att sova i en bil. Skaffa ett par nödvändiga prylar som power banks och ficklampor.

Kommer jag att kvävas om jag inte lämnar fönstren öppna?

Du kommer inte att kvävas om du stänger alla fönster, men om du lämnar fönstren öppna håller du dock kupén fräsch. Bilar är inte lufttäta, vilket innebär att bilens ventiler fortfarande släpper in luft även om du stänger av luftkonditioneringen.

Även om du tekniskt sett inte kan kvävas om du är ensam är det alltid bäst att öppna ett fönster för säkerhets skull.

Är det bekvämt att sova i en bil?

För vissa känns det som en mardröm att sova i en bil, för andra är det äventyrligt och bra för att spara pengar. Om du bestämmer dig för att sova i en bil är det bäst att göra det i högst några dagar, annars bör du välja antingen camping eller söka andra former av boende.

Det beror på hur stor du är och hur stor din bil är. En bil kan inte vara bekvämare än en säng, men om din bil är tillräckligt stor för att rymma en madrass är det inte mycket till.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts