Det billigaste sättet att byta ut en Mercedesnyckel

Mercedes är ett av de mest lyxiga bilmärkena på marknaden. Som väntat är det inte billigt att reparera eller byta ut en Mercedes-del. Men om du vill spara pengar när du byter ut din Mercedes-nyckel finns det flera alternativ.

Det billigaste sättet att byta ut en Mercedesnyckel är genom Amazons ”Garage”. Detta följs tätt följt av att anlita en låssmed för att byta ut nyckeln och sedan koda din egen nyckel. Det dyraste sättet att byta ut en Mercedes-Benz-nyckel är genom en Mercedes-återförsäljare.

Innan du bestämmer dig för att byta ut din Mercedes-nyckel genom någon av ovanstående metoder är det viktigt att känna till deras för- och nackdelar. Mercedes tillverkar mycket prestigefyllda bilar med avancerad teknik, så du måste vara försiktig så att du inte klantar till det och till slut betalar ännu mer i besparingens namn.

Här är de mest prisvärda sätten att byta ut din Mercedes-Benz nyckel:

Amazons ”My Garage”

Amazon är världens största e-handelsföretag. Förutom att företaget är stort har det ett produktsortiment som omfattar nästan alla typer av produkter. De har till och med en avdelning som specifikt säljer biltillbehör och bilrelaterade saker som kallas ”My Garage”.

Avdelningen ”My Garage” på Amazon erbjuder en mängd olika bildelar och tillbehör till bilar, bland annat bilnycklar. Om du inte har pengar att betala för en ersättningsnyckel hos Mercedes-Benz-återförsäljaren är detta det bästa stället att köpa en ersättningsnyckel.

För att få den Mercedes-nyckel du vill ha söker du helt enkelt i ”My Garage” för att hitta en tom nyckel som passar just din Mercedes-modell. Observera att tomma nycklar normalt är oklippta och oprogrammerade nycklar.

  Vilken Mercedes är V8?

Följ dessa steg för att hitta rätt nyckel till din bil:
o Börja med att skapa ett Amazon-konto om du inte har ett.
o Logga in på kontot och hitta huvudsidan för Amazon Garage.
o Hitta rullgardinsmenyn.
o Identifiera din Mercedes modell, märke och årsmodell.
o I sökrutan ser du olika produkter som är utformade för ditt fordon.
o Du visar alla produkter som listas, eller använder funktionen ”Förfina” för att visa specifika nyckelrelaterade resultat.
o Välj den nyckel som passar din Mercedes-modell.
o Förutom nyckeln kan du också behöva köpa fjärrkontrollen för låsning/upplåsning.
Mercedes använder avancerad teknik i sina nycklar av säkerhetsskäl. Alla nyare Mercedes-Benz-bilar har smarta nycklar, som är nyckel och fjärrkontroll i ett. I de flesta fall innehåller dessa nycklar en reservnyckel i metall som är gömd i den smarta nyckeln. Se därför till att Amazon-nyckeln har alla dessa funktioner.
Även om ”My Garage”-metoden är det billigaste sättet att byta ut en Mercedesnyckel har den vissa nackdelar. Det kommer förmodligen att ta flera dagar innan nyckeln skickas, så detta fungerar inte om du vill ha nyckeln omedelbart.
Att klippa och koda kan också vara en utmaning. När du har fått nyckeln måste du besöka en låssmed eller Mercedes-Benz-återförsäljare för att få nyckeln klippt och kodad.

Lokal låssmed

Om du har bråttom men ändå vill ha en prisvärd metod för att byta ut din bilnyckel är det förmodligen bäst att besöka eller ringa en lokal låssmed, särskilt om du hittar en lokal låssmed som är specialiserad på Mercedes-Benz-fordon.
En lokal låssmed är inte bara billigare än att åka till en bilverkstad, utan de är också mycket effektiva och snabba. Du kan alltså köra bil igen efter bara några minuter. Mobila låssmeder har nycklar till hands och de kan klippa och koda nyckeln på vilken plats som helst.

  Kan jag använda ett rengöringsmedel för bränsleinsprutare i min Mercedes?

Kodning av din egen nyckel

En annan metod som du kan använda för att ersätta din förlorade Mercedesnyckel är att koda den själv. Det är dock inte lätt att koda din nyckel, eftersom du måste veta hur det tekniska programmet fungerar.
Innan du går vidare med denna metod bör du förstå att Mercedes-Benz-nycklar är ganska svåra att koda jämfört med andra bilnycklar.
Tänk på följande saker:
o De nycklar som används för att ersätta originalnycklarna är ”reservnycklar”. Det betyder att Mercedesbilen endast gör det möjligt för dig att skapa och programmera en reservnyckel.
o Du kan endast koda de äldre ”Flip” Mercedes bilnycklarna själv, men inte de senaste Mercedes ”Smart Keys”. Om din bil har en smart nyckel måste du besöka en Mercedes-återförsäljare eller låssmed.
o Det är inte möjligt att programmera en huvudnyckel. Om du förlorar huvudnyckeln måste du besöka återförsäljaren.
Om ovanstående metoder inte lyckas skapa en reservnyckel till din Mercedes måste du besöka en Mercedes-återförsäljare. Mercedesåterförsäljare är dyra men de är de mest pålitliga.

FAQ

#### Hur mycket kostar en Mercedes ersättningsnyckel?
Kostnaden för att byta ut din Mercedesnyckel varierar beroende på var du byter ut den. Amazon ”Garage” är den billigaste metoden, eftersom du betalar mindre än 200 dollar för att få din nyckel utbytt. En låssmed kommer att debitera dig någonstans mellan 200 och 300 dollar, medan en Mercedes-återförsäljare kommer att debitera dig minst 400 dollar.

  Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

Varför är Mercedes-återförsäljare så dyra när det gäller att byta ut bilnycklar?

Mercedes-återförsäljare är dyra på grund av den teknik de använder och de utgifter de måste använda när de programmerar en ny nyckel. De måste generera din nya Mercedes-nyckelkod från Tyskland med hjälp av ditt VIN-nummer. Detta medför kostnader för återförsäljaren.

Kan jag spåra min förlorade Mercedes-nyckel?

Nej, det kan du inte. En Mercedes-återförsäljare kan dock spåra den. Allt de behöver göra är att inaktivera nyckeln och beställa en ny elektronisk fjärrkontroll som raderar den gamla för gott. För din egen säkerhet är det viktigt att byta ut både de mekaniska låsen och den elektroniska nyckeln.

Några alternativ

Sammantaget är det billigaste sättet att byta ut en Mercedes-Benz-nyckel att köpa en från Amazons ”Garage”. Om du är osäker på den här metoden kan du också byta ut din Benz-nyckel hos din lokala låssmed eller till och med koda nyckeln på egen hand.
Kom ihåg att Mercedesnycklar skiljer sig från vanliga bilnycklar, eftersom de har ett förbättrat säkerhetssystem för att skydda din bil. Att koda nyckeln kan därför vara ganska utmanande. Om de billigare ersättningsalternativen inte fungerar för dig måste du till slut gå till en återförsäljare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts