Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

Pagani Zonda är en av de bäst ljudande bilarna som någonsin tillverkats. Men om du älskar Mercedes-Benz-bilar och vill ha en modell som låter som en Pagani kan du faktiskt hitta en.
Mercedes M120 6,0-liters V12-motorn låter som en Pagani Zonda. Detta är samma motor som användes otrimmad i den allra första Pagani Zonda, som är C12. Du kan hitta den här motorn i Mercedes bilmodeller som W140 S600 och CL600.
Alternativt kan du använda den 5,8-liters M137 Mercedes-motorn. Dagens Pagani Zonda använder en modifierad 7,0-liters och 7,3-liters AMG V12-motor från AMG, som har naturlig insugning. Så om du vill att din Mercedes ska låta som en Pagani bör du hitta en av dessa motorer.

Hur får man Mercedes att låta som Pagani?

Om du älskar tävlingsbilar älskar du förmodligen ljudet av en Pagani Zonda. Pagani är dock väldigt dyr och det är inte alla som har råd med den. Oavsett detta kan du, om du vill ha en billigare lyxbil som låter som en Pagani, fortfarande få en från Mercedes. Så här går du tillväga för att göra det:

Leta efter en Mercedes-modell med en motor som liknar Paganis.

Det första är att leta efter en bil som låter som en Pagani-motor. Som nämnts ovan använder Pagani Zonda en modifierad 7,0-liters och 7,3-liters AMG V12-motor med naturlig insugning. Men om du får en Mercedes-modell med den 6,0-liters M120-motorn är det ännu bättre.
Den här typen av motor fanns i Mercedes CL600, S600 och SL600 som tillverkades mellan 1992 och 2002. Även om Mercedes upphörde med tillverkningen av dessa bilar kan du fortfarande hitta begagnade bilar till bra priser. De flesta av dem ligger på mellan 9 000 och 18 000 dollar. Men med all den uppståndelse som de genomgår nu kan du räkna med att de kommer att öka i pris.

  Bästa Mercedes hardtop cabriolet

Förvärva lika långa långa långa rörledare.

Nästa steg är att hitta en återförsäljare som sätter in exakt lika långa långa långa rörledare för att få din W140 SL600 eller S600 att låta som en Pagani. Tyvärr finns det bara en återförsäljare med dessa specialtillverkade lika långa rörledare och den finns i Japan.
Garaget i fråga är känt som Technical Garage Sasaki och återförsäljaren heter Sasaki San. Även om återförsäljaren inte har någon större social närvaro kan du komma i kontakt med honom via hans sida på Facebook, ”Technical Garage Sasaki”.
Sasaki San kombinerar den 7,3-liters Mercedes-AMG V12-motor som är baserad på Mercedes M120 6,0-liters tolvcylindriga motor och lägger till lika långa långa långa rörledare och ett skräddarsytt avgasrör för att få bilen att låta som en Pagani Zonda. Det enastående avgassystemet kommer att kosta dig över 12 000 dollar.

Njut av din resa

När Sasaki San har utrustat din Mercedes W140 S600 eller SL600 med lika långa långa rörledare och ett briljant avgassystem kan du njuta av din bil. Ljudet som produceras kommer att vara detsamma som från en Pagani Zonda.
En av förmånstagarna till Sasaki Sans uppfinning är Youtuber Effspot och fotograf Mark Riccioni. Effsport beställde ett sådant avgasrör till sin Mercedes S600, medan Riccioni köpte Sasakis W140 S600, som var hans företags demobil.
Med Mercedes-Benz W140 S600 och SL600 som går för ett lägre pris är det lättare att förstå varför många människor lockas av idén. Sasaki hade inte fått några beställningar på sitt skräddarsydda avgassystem på sju år, men efter att Effsport lagt upp en video av hans W140 S600 efter att den hade trimmats blev den viral.

  Vilka Mercedes har fjärrstart?

Vilka egenskaper har Mercedes-Benz M120-motorn?

M120 är en högpresterande V12-motor med kolv för bilar. Den har ett motorblock i aluminium som är fodrat med aluminium/silikon. DOHC-cylinderhuvudena i aluminium har en konstruktion med fyra ventiler per cylinder. Dessutom använder sig motorn av sekventiell bränsleinsprutning och smidda kopplingsstänger av stål.
Den här motorn användes i Mercedes S-klassmodeller som tillverkades mellan 1990 och 2002. På grund av de nya utsläppsreglerna som infördes 2002 upphörde Mercedes med tillverkningen av denna motor. Den ersattes senare av den mindre, mindre kraftfulla och kortlivade 5,8-liters M137 V12-motorn.

Fler frågor om Mercedes

Hur kan jag få min bil att låta som en formel 1-bil?

Det finns flera sätt att få din bil att låta som en F1-bil. Det beror dock på din budget. Du kan bestämma dig för att byta ut avgaserna på din Mercedes-Benz och få motorn trimmad för toppvarv. Alternativt kan du lika gärna använda högtalare för att skapa ljuden.

Vad får en bil att låta som en racerbil?

När din Mercedes-Benz låter som en racerbil kan det vara ett tecken på ett problem. Det finns olika saker som du bör hålla utkik efter. Det kan bero på att lyftarna som flyttar ventilerna inte får det ideala oljetrycket, en lös eller sliten kolvpinne eller på grund av kopplingsstängerna.

Vilken Mercedes-Benz-motor är den mest tillförlitliga?

Under årens lopp har Mercedes tagit fram några kraftfulla och exceptionella motorer som har presterat överväldigande bra. Den mest tillförlitliga Mercedes-motorn är dock 2,6 R6 Mercedes-motorn. Den här motorn finns på W124-modellen och den är mycket hållbar.
Andra pålitliga motorer som är värda att nämna är 4,2 V8 Mercedes motor, 2,0 V8 Mercedes motor, 2,0d Mercedes motor, 3,5 V6 Mercedes motor och 2,1 CDI Mercedes motor. De flesta av dessa motorer är inte bara hållbara, utan utvecklar inte heller ofta problem.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

Hur mycket kostar Mercedes W220 S-klass?

Priset på Mercedes-Benz W220 S-klass varierar beroende på årsmodell och modell. W220-modellen tillverkades mellan 1999 och 2006, vilket innebär att det inte tillverkas några nya modeller. Du kan dock hitta begagnade kvalitetsmodeller som ligger mellan 10 000 och 22 000 dollar. Du kan till exempel få 2001 års Mercedes S430 W220 för 10 900 dollar.

Vilka andra Mercedes-motorer finns förutom M120 i Pagani Zonda?

Pagani Zonda använde 3 olika motorer från Mercedes. Alla dessa motorer var olika versioner av M120-motorn. Den första var 6,0-litersmotorn som användes i Pagani Zonda C12, följt av 7,0-litersmotorn i C12-S och Zonda GR, och slutligen 7,3-litersmotorn i Zonda S.

Slutliga tankar

Mercedes M120 6,0-liters V12-motor låter som en Pagani. Men för att få det faktiska ljudet av en Pagani Zonda måste du trimma bilen. Det är där du kommer att behöva de specialtillverkade lika långa långa långrörsaggregaten och det briljanta avgasröret från Technical Garage Sasaki i Japan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts