Vad är det billigaste sättet att byta ut en Volvonyckel?

Om du har tappat bort eller skadat din Volvonyckel finns det många sätt att få en ny nyckel, men de flesta är ganska dyra. Så vad är det billigaste sättet att byta ut en Volvonyckel?

Det billigaste sättet att byta ut en Volvonyckel är att köpa en eftermarknadsnyckel, beställa en från Volvo eller köpa en från eBay. Be sedan en återförsäljare eller en bilslåssmed att programmera den åt dig (om det behövs). Eller så kan du kontakta en låssmed direkt för att göra en ny nyckel åt dig.

Byta ut en Volvo-nyckel

Efter att du har fått nyckeln beror det på vilken typ av nyckel du har, vilket bestäms av bilens modell och årsmodell, om du behöver en återförsäljare eller en låssmed eller inte. Nyckeltypen avgör också hur mycket du kommer att spendera. Att byta ut Volvos nycklar är inte enhetligt.

Det finns i princip två klasser av nycklar. Det finns nycklar med ett transponderchip, som efter köpet måste programmeras till din bil. Detta hjälper ditt fordon att känna igen nyckeln. Den andra typen är en nyckel utan transponder. Dessa nycklar kräver ingen särskild kodning, vilket innebär att du kan använda dem direkt när du får dem.

Skaffa en eftermarknadsnyckel

Även om det bästa sättet att byta ut en Volvonyckel är genom en återförsäljare är det ganska dyrt. En eftermarknadsnyckel kostar cirka 60 dollar. Du kan köpa en sådan och sedan ta den till en återförsäljare eller bilslåssmed för att få nyckeln programmerad.

Efternyckeln ska ha en streckkod och ett serienummer, vilket behövs för programmeringen. Utan programmering kommer bilen inte att känna igen nyckeln och nyckeln kommer inte att fungera. Om du däremot använder en nyckel utan transponder kan du börja använda nyckeln omedelbart.

Beställning av en ersättningsnyckel från Volvo med hjälp av VIN

VIN ger Volvoåterförsäljare eller autolåsare tillgång till din nyckelkod. Detta hjälper till att göra en ersättningsnyckel snabbt och är alltid exakt. Men om den inte passar din tändning eller ditt lås behöver du inte betala och kan returnera den.

  Varför är begagnade Volvos så billiga?

Om allt ser bra ut kan du ta den förskurna nyckeln till en återförsäljare eller låssmed (om låssmeden har rätt verktyg) och få nyckeln programmerad till din bil. Se till att du har med dig ett bevis på att fordonet är ägarkontrollerat. Om du däremot använder en nyckel utan transponderchip behöver du inte programmera nyckeln.

Skaffa en tom nyckel från eBay

Nycklar från eBay är vanligtvis billiga och kostar omkring 30 dollar. När du har köpt en kan du ta med den till en låssmed som skär nyckeln med hjälp av din nyckelkod. Ta sedan den tillskurna nyckeln till en återförsäljare för att programmera den. Om låssmeden har alla nödvändiga verktyg kan han också göra programmeringen.

Kontakta en bilslåssmed

En låssmed kan ge dig en ny nyckel på några minuter. Allt du behöver göra är att uppge din nyckelkod. Detta gör att nyckelfräsningen går snabbt och nyckelprecis. Om du inte har koden kan priset skjuta i höjden och det kan även ta längre tid. Vanliga och laserskurna nycklar kräver en annan maskin, vilket alla bilslåssmedjor kanske inte har.

Se därför till att låssmeden har det verktyg som krävs för att klippa nyckeln. Dessutom kan vissa Volvonycklar, särskilt de som tillverkats efter 2000, kräva kodning. Låssmeden kan programmera nyckeln om han har rätt verktyg, annars ska du ta den klippta nyckeln till en återförsäljare. Men om nyckeln inte behöver någon särskild kodning kan du bara börja använda den omedelbart.

Kontakta en återförsäljare

Om du kontaktar en återförsäljare för att få din nyckel utbytt kan det sluta med att du får betala upp till 600 dollar eller mer, beroende på nyckeltyp. Du kan dock kontakta en återförsäljare om nyckeln behöver specialprogrammeras och du redan har det:
● en eftermarknadsnyckel
● en förklippt nyckel som beställts från Volvo
● en nyckel som har skurits av en låssmed
I det här fallet behöver du bara betala för programmeringen. Detta bör ligga på cirka 150 dollar för ett jobb på cirka 1-2 timmar. Själva nyckeln bör inte kosta mer än 100 dollar, oavsett hur du fick den.

  Har Volvo ett bra återförsäljningsvärde?

Det är viktigt att notera att bilen och nyckeln måste vara tillsammans för att programmeras; därför måste du ta med bilen till återförsäljaren.

Viktiga saker som behövs för att byta ut Volvonycklar

Innan du går vidare och byter ut din nyckel, oavsett om du köper själv eller programmerar hos en återförsäljare, ska du se till att du har följande information lätt tillgänglig:
● Bilens märke, modell och årsmodell.
● VIN
● Nyckelkod
● Bevis på äganderätt
● Tillstånd för din tändning (bytt eller ej).

Typer av bilnycklar

Din nyckeltyp påverkar vanligtvis kostnaden för att skaffa en ersättningsnyckel.
● Nyckel med integrerad fjärrkontroll: Nycklar som är bultade på en fjärrkontroll. De är i allmänhet dyra eftersom du betalar för nyckeln och en fob.
● Fobs: Nycklar för nyckellösa ingångar. Med en knapptryckning kommer du in i din kat eller slår på tändningen.
● Nyckel med handtag i plast
● Nyckel med gummihandtag
● Handlösa nycklar

FAQ

Vilka Volvonycklar behöver programmeras?

De flesta Volvo som tillverkats efter år 2000 har en transponderchipnyckel. Dessa nycklar måste programmeras vid bytet för att fordonet ska känna igen dem. Se därför till att du har en återförsäljare eller låssmed som kan programmera den innan du köper nyckeln.

Hur mycket kostar det att byta ut en Volvo nyckel?

Volvo nyckelbyte börjar från 60 dollar och kan gå upp till 600 dollar eller ännu högre, beroende på din nyckel. En nyckel utan transponder behöver inte programmeras. Så du kan få den för mellan 65 och 100 dollar och använda den direkt. En transpondernyckel kräver särskild kodning, så den kostar ungefär 300 dollar och uppåt.

  Är Volvo ett lyxmärke?

Vill du ha den billigare? Skaffa nyckeln själv. Det bör kosta ungefär 65 dollar. Ta sedan med den till en låssmed (om de har verktygen) eller en återförsäljare för att få nyckeln programmerad till ditt fordon. Programmeringen bör kosta cirka 150 dollar, vilket totalt sett ger mindre än 300 dollar för att byta ut en transpondernyckel.

Vem ska programmera min nyckel? Låssmed eller återförsäljare?

En låssmed bör programmera nyckeln om han har rätt verktyg. För att programmera en nyckel måste nyckeln och fordonet vara på samma ställe för att det ska fungera. De flesta låssmeder erbjuder mobila tjänster, så du behöver inte ta bilen till dem. I stället kommer de till dig. Men för en bilhandlare måste du ta fordonet till dem. Detta kan vara knepigt om du inte har någon nyckel.

Hur mycket kostar det att klippa en bilnyckel?

En låssmed tar cirka 40 dollar för att klippa en vanlig bilnyckel eller en transponderbilnyckel. Om nyckelkoden inte finns tillgänglig kan du räkna med upp till 80 dollar. Laserskurna nycklar bör kosta omkring 90 dollar. Utan kod kan du betala upp till 230 dollar. Detta är utan programmering.

Vilka andra sätt kan jag minska utgifterna för nyckelbyte?

Att göra reservnycklar minskar utbyteskostnaderna med 50 %. Om du tappar bort eller skadar din nyckel behöver du inte skapa en ny nyckel från grunden. Och det krävs ingen kod. Reservnyckeln kommer att användas för att kopiera en annan. Allt du vanligtvis betalar för är alltså programmering (för transponderchipnycklar).

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts