Vad är det billigaste sättet att byta ut en Tesla-nyckel?

Tesla låter sina kunder fjärrstyra sina fordon med hjälp av ett nyckelkort, en nyckelknippa eller en mobiltelefon. Men vad är det billigaste sättet att byta ut en Tesla-nyckel?

Det billigaste sättet att byta ut en Tesla-nyckel är att ladda ner Tesla-appen och använda den för att koppla kortet till telefonen. Därefter behöver du inte nyckelkortet eftersom din telefon blir din nyckel. Du kan sedan använda Tesla-appen på din telefon för att låsa upp och köra din bil utan nyckel.

Även om det billigaste sättet att ersätta en Tesla-nyckel är att koppla bilen till telefonen bör denna metod endast tillämpas om du har förlorat din andra nyckel. Typiskt sett ger Tesla sina kunder två nyckelkort, vilket innebär att du kan använda den andra nyckeln om den första försvinner eller skadas.

Att byta ut ett Tesla-nyckelkort är inte särskilt dyrt som att byta ut en Tesla-nyckelring. Att byta ut ett Tesla Model 3-nyckelkort kostar dig till exempel cirka 5 till 6 dollar. Å andra sidan är det något dyrare att byta ut en Tesla-nyckel med hjälp av en nyckelknippa. Till exempel kommer en ersättningsnyckel för Tesla Model S att kosta dig cirka 174 dollar.

Så om du förlorar en nyckel och inte har Tesla-appen på din telefon ansluten till bilen måste du antingen ersätta den med antingen ett nyckelkort eller en nyckelknippa. Mellan dessa två alternativ kommer det billigare valet att vara nyckelkortet eftersom nyckelknippan är dyrare.

På det hela taget är det bästa alternativet att koppla din bil till Tesla-appen på din smartphone. Detta hjälper dig att få tillgång till fjärrstyrda funktioner på din bil. Ladda helt enkelt ner Tesla-appen gratis på din Android- eller iOS-enhet och koppla den till din bil.

  Är Teslas fyrhjulsdrift värt det?

Hur mycket kostar en ny Tesla-nyckel?

I genomsnitt säljer Tesla-butiken nyckelkort för 25 dollar. Tesla Model 3-nycklar är dock billigast eftersom de kostar cirka 5 dollar. När du har köpt ett nytt Tesla-nyckelkort säger du till din bil att den ska glömma det förlorade nyckelkortet och programmerar bilen så att den accepterar det nya kortet.

Är det möjligt att programmera ett nyckelkort på flera prylar?

Ja, det är det. Trots att Tesla bara erbjuder två nyckelkort kan du programmera upp till ett dussintal telefoner med dessa kort. Så om du förlorar nyckelkortet kan du fortfarande använda telefonen för att öppna och köra din Tesla medan du väntar på att det nya nyckelkortet ska levereras.

Hur många Tesla-nyckelkort kan du ha?

Enligt Teslas support kan du bara ha upp till 19 nyckelkort. Det innebär alltså att du kan programmera de två nyckelkort som Tesla ger dig med upp till 19 olika mobila enheter. Du kommer alltså att ha 2 fysiska Tesla-nyckelkort och 17 mobila enheter som har programmerats med nyckelkorten.

Hur får jag en ny nyckel till min Tesla?

Du måste klicka på fliken Lås på din pekskärm. Följ sedan anvisningarna på skärmen för att lägga till en ny nyckel. När du har kopplat till en enhet kommer nyckellistan att visa den nya nyckelknippan, och du kan gå vidare och anpassa namnet på nyckelknipporna eller koppla bort dem.

  Vad är Tesla Summon-läget?

Hur ansluter jag mitt Tesla-nyckelkort till min smartphone?

Om du vill koppla ditt Tesla-nyckelkort till din smartphone så att du kan låsa eller låsa upp din bil eller starta den, så här går du tillväga:

  • Klicka på bilikonen längst ned till vänster på din pekskärm.
  • Klicka sedan på lås i den vänstra MENYEN.
  • Tryck på PLUS-knappen till höger om nyckeltexten.
  • Tryck på ”Lägg till telefonnyckel”.
  • Öppna därefter Tesla-appen på din smartphone.
  • Tryck på telefonnyckeln för att ställa in din smartphone som nyckel.
  • Gå sedan till bilen och ha Tesla-nyckelkortet till hands.
  • Välj start på din telefon och vänta medan den söker efter din bil.
  • Lägg nyckelkortet i mittkonsolen.
  • Slutligen kommer du att se ordet ”SUCCESS”, därefter trycker du på Done längst ner för att slutföra kopplingen av din bil till din telefon. Din telefon är nu en nyckel.

FAQ

Hur mycket kostar en ny Tesla-nyckel?

En ersättningsnyckel till Tesla kostar cirka 25 dollar, medan en ersättningsnyckel till Tesla nyckelknippa kostar cirka 174 dollar. Trots detta kan priset variera beroende på Tesla-modell och variant. Att byta ut ett nyckelkort eller en nyckelknippa på Tesla Model 3 är till exempel mycket billigare än att byta ut samma nyckel på Tesla Model S.

Dessutom tar det längre tid att byta ut ett nyckelkort än att byta ut en nyckelknippa. Dessutom postas en nyckelknippa vanligtvis till dig av Tesla efter några dagar efter att du har begärt den.

  Vad är nackdelarna med att äga en Tesla?

Kan du köra utan en Tesla-nyckel?

Ja, det kan du. Du måste dock ha bilen ansluten till en Tesla-app för att kunna starta den utan nyckel. Detta kan göras genom att programmera nyckelkortet till din smartphone och använda det när du inte har nyckeln eller om den är borttappad.

Kan jag spåra ett borttappat Tesla-nyckelkort?

Nej, det kan du inte. Du kan ändå hitta eller upptäcka ett Tesla-nyckelkort om det finns i närheten. Detta beror på att Teslas nyckelkort använder NFC (Near Field Communication) som gör att kortet kan upptäckas med kontakt. Så om du misstänker att du har tappat bort Tesla-nyckelkortet i huset eller på kontoret kan du upptäcka det när du flyttar runt på saker och ting.

Tesla-nyckelkortet kan inte spåras eftersom det inte har GPS eller Bluetooth som gör att det kan spåras. Om du förlorar nyckelkortet ska du alltså bara programmera nyckeln så att den glömmer det gamla nyckelkortet och programmerar den med det nya kortet.

Sammanfattning

Generellt sett är det billigaste sättet att byta ut ett Tesla-nyckelkort att programmera nyckelkortet med din telefon så att du inte behöver byta ut nyckelkortet när det tappas bort eller skadas. Om du vill ha en fysisk nyckel är det dock mycket billigare att ersätta din Tesla-nyckel med ett nyckelkort än att ersätta den med en nyckelknippa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts