Billigaste sättet att byta ut en BMW-nyckel?

Det finns många sätt att byta ut en BMW-nyckel genom att köpa ett eftermarknadsnyckelskydd eller en nyckelknippa.

Det finns många sätt, någon kan förlägga sina nycklar eller förlora dem någonstans. Det finns chanser om din nyckel har slutat fungera på grund av att den hamnat i vatten eller fallit från en höjd. BMW tar ut cirka 400-650 dollar för nyckelbyte. Det finns dock många andra sätt att byta ut nyckeln.

BMW Nyckelbyte

Att byta ut en BMW-nyckelknapp är definitivt en svår och dyr sak att göra. Om du har tappat bort din nyckelknippa måste du gå till din återförsäljare och göra din beställning där. De skulle ta cirka 400-650 dollar för att byta ut din nyckelknippa, som skulle levereras till dig eller din närmaste återförsäljare. I stället finns det andra metoder för att byta ut din nyckel.

Gamla nycklar

Först och främst var de gamla nycklarna bättre i vissa saker som att de inte hade några problem med vatten eller fall från en höjd. Dessa gamla nycklar hade också en fjärrkontroll som kunde låsa upp bilen utan att sätta in nyckeln. Det enda problemet med dem var dock att sätta in nyckeln i tändningslåset.

Om du har en gammaldags nyckel, som hade ett blad och det bladet användes för att föra in tändningsområdet, är det inte en särskilt stor sak att byta ut den. Om du har tappat bort den kan du gå till en låssmed som tillverkar din nyckel. Detta skulle bara kosta dig omkring 50 till 100 dollar.

  Passar Mercedes-fälgar till en BMW?

Nyckelringar

BMW introducerade nycklar i nyckelknippans stil på 2000-talet. Dessa nycklar behöver inte sättas in i tändningslåset och du behöver bara trycka på start- och stoppknappen bredvid ratten. De kallas också för ”keyless entry”. Du behöver bara placera nyckeln i närheten av bilen och du kan komma in i bilen utan att trycka på något.

De kan förläggas eller tvättas bort i kläder eller gå sönder om de faller ner från en hög punkt, eller så kan batteriet vara dött. Dessa nycklar har ett moderkort inuti som är programmerat och kopplat till bilen. Att byta ut dem är riktigt dyrt och BMW tar ut cirka 400-650 dollar. Det finns dock några sätt att byta ut BMW-nyckeln billigt.

Trasig eller avtvättad nyckelknippa

Om du har brutit av nyckelknippan eller tvättat av den på något sätt måste du byta ut nyckeln. Om detta hade hänt finns det en stor chans att din nyckelknappens moderkort har slutat fungera. I det här fallet kan du köpa en eftermarknadsnyckelknapp som ska ha samma chip som bilens originalnyckelknapp.

Den nya nyckelknippan har ett moderkort inuti sig som måste kopplas ihop med din bil. Den skulle också ha ett nyckelblad och du måste klippa det av en låssmed. Du kan också välja olika skydd för detta. Dessa bilfickor är lätt tillgängliga på Amazon.

Lås upp din bil med den gamla nyckelknippans blad och placera den nya på sidan av ratten. Detta skulle känna av chipsetet och para ihop din bil med den nya billiga nyckelkniven. Därefter kan du antingen placera det gamla nyckelbladet i den nya nyckelknippan eller så kan du klippa det nya nyckelbladet och placera det i den nya nyckelknippan.

  Vilken är bäst, Mercedes eller BMW?

Byte av skydd

Om du på något sätt har brutit av locket på din nyckelknippa eller om du vill byta ut locket kan du enkelt köpa dessa nyckelknipplock på Amazon. Att byta ut locket är inte en lätt uppgift och det kräver omsorg. Dessa skydd är lätt tillgängliga för cirka 15 till 20 dollar.

För att byta ut dem måste du först öppna din ursprungliga nyckelknippa och ta ut moderkortet med stor försiktighet. Ta sedan ut nyckelbladet. Därefter tar du ut batteriet bakom nyckelknippan. Placera moderkortet på den nya nyckelkniven och placera sedan batteriet bakom det. Stäng därefter batteriluckan och sätt in nyckelbladet.

Slutsats

Du kan köpa den officiella nyckelknippan från BMW-återförsäljare, men det skulle säkert kosta dig väldigt mycket. Den här eftermarknadsnyckelknappens skulle dock bara kosta dig runt 25-40 dollar. Detta är en billig ersättning för en mycket dyr nyckelknippa.

FAQ

Vilka typer av bilnycklar finns det?

Det finns många olika typer av bilnycklar. Det finns sju typer av nycklar som inkluderar:

  • Mekaniska nycklar – den mest grundläggande bilnyckeln, som kan ses på gamla bilar. Dessa nycklar måste sättas in i bilens nyckellås och låsas upp manuellt. Därefter måste de sättas in i tändningslåset för att starta bilen.
  • Fjärrnycklar – kan låsa upp bilen utan att sätta in nyckeln, men måste sätta in nyckeln för att starta bilen.
  • Transpondernyckel – har ett chip inuti som kopplas till bilen. Om du sedan sätter in nyckeln i tändpunkten känner den igen nyckeln och startar bilen. Om du sätter in någon annan transpondernyckel kommer bilen inte att starta.
  • Fjärrkontroller i flip-stil – bara en vanlig nyckel och en fjärrkontroll, men nyckelbladet vänds in i fjärrkontrollen.
  • Smarta nycklar – dessa kallas också ”nycklar för nyckellös tillgång” eller ”nyckelknippa”. Bilar kan anslutas till dem och sedan starta utan att sätta in nyckeln.
  Allt om BMW 335is tillförlitlighet

Kan jag köra min bil utan nyckelknippa om bilen med nyckelfri tillgång lämnas igång?

Bilen stannar inte när nyckelkniven inte sitter i bilen. Detta beror i hög grad på ditt bilföretag och vissa bilar kör bara i några kilometer och stannar sedan. Detta är utformat på detta sätt så att du kan starta bilen och sedan hålla den igång så att motorn blir varm. Men om du stannar bilen och du inte har nyckeln kommer bilen den här gången inte att starta.

Är nyckellös bilinställning säkert?

Det nyckellösa systemet är inte lika säkert som vanliga nycklar. Dessa bilar kan köras utan att nyckelknipporna finns inne i bilen. Bilens dörr kan också låsas upp genom att bara röra vid dörrhandtaget, endast om du är i närheten av nyckelknippan. Med rätt försiktighetsåtgärder bör detta dock inte vara något stort problem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts