Varför är begagnade Volvos så billiga?

Att köpa en lyxig begagnad bil som en begagnad Volvo kan vara en bättre idé än att köpa en ny vanlig bil. Detta beror på att de har mer avancerade och säkerhetsfunktioner än konventionella bilar. Men varför är begagnade Volvos så billiga?

Begagnade Volvos är billiga eftersom de är dyra att reparera och underhålla. För det andra är det ganska svårt att hitta Volvo-reservdelar till begagnade äldre bilar. Dessutom är Volvos utrustade med många avancerade funktioner som kan gå fel. Slutligen försämras Volvos snabbare eftersom de inte har material av högsta kvalitet.

Detta bör dock vara förväntat eftersom Volvos är lyxbilar. De flesta lyxbilar håller inte sitt värde eftersom de blir dyrare när de blir äldre. Om du därför vill köpa en begagnad Volvo ska du veta att du får en billigare affär men att underhållskostnaden blir något högre än för en ny Volvo.

Här är några av anledningarna till varför begagnade Volvo är billiga:

Kostsamma reparationer och underhåll

I likhet med många lyxbilar har Volvos också kostsamma underhåll och reparationer. Dessutom stiger kostnaderna för reparation och underhåll till och med när bilen blir äldre. Om du köper en äldre bil innebär det alltså att du måste räkna med fler och dyrare reparationer än när bilen var ny.

I genomsnitt kostar en Volvo cirka 1 500 dollar att reparera årligen. Men om bilen är 3+ år gammal kan du räkna med att spendera ännu mer. Du kan till exempel behöva ta itu med problem med växellådan, motorfel och mycket mer. Sådana reparationer är kostsamma och det är därför de flesta begagnade Volvobilar med minst 100 000 mil är billiga.

  Bästa begagnade BMW 5-serien att köpa

Svårt att hitta reservdelar

En annan anledning till att Volvos är billiga är att det är ganska svårt att hitta Volvos reservdelar. Detta beror på att Volvos servicecenter är sparsamt spridda över hela världen, vilket gör att det är ganska dyrt och besvärligt att beställa Volvodelar från utlandet.

Om du har en äldre Volvo begagnad bil kan det därför vara ännu svårare att hitta reservdelar till den. Och även om det finns en del eftermarknadsdelar är dessa inte lika hållbara som de originaldelar som Volvo erbjuder. Om du inte vill byta ut delar efter en kort tid bör du överväga att skaffa eftermarknadsdelar.

De går lätt fel

Om du har ägt en lyxbil tidigare vet du hur lätt det kan gå fel. Volvo är inget undantag eftersom den också har många avancerade och tekniska funktioner. Som ett resultat kan en liten olycka göra att bilen får problem.

Det är därför de flesta lyxbilsägare inte håller med sina bilar länge. De flesta säljer sina bilar efter 3-5 års ägande. Så när garantin löper ut behöver de inte oroa sig för de höga kostnaderna för reparation och underhåll.

Med detta i åtanke säljer lyxbilsägare gärna sina bilar till nästan halva priset, vilket gör dem billigare. Det är därför Volvo och andra lyxbilar är så billiga jämfört med nya modeller.

Bilen försämras snabbare

En av de oroande sakerna med att äga en äldre Volvomodell är att den försämras snabbare. Jämfört med Mercedes-Benz, Audi eller BMW försämras Volvos interiörer snabbare, vilket gör dem något billigare än andra lyxbilar.

Så om du tänker köpa en begagnad Volvomodell, se till att inspektera interiören eftersom du inte vill landa en bil med säten eller konsol i dåligt skick. Men om de underhålls på rätt sätt har de flesta Volvos fortfarande en fin inredning även efter att ha gått över 100 000 mil.

  Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

FAQ

Är en begagnad Volvo en bra bil?

Självklart, ja. En begagnad Volvo är en bra bil så länge du köper från rätt person. Dessutom bör du tänka på vilken bilmodell och årsmodell du köper eftersom vissa modeller inte är tillförlitliga. Men om du köper en Volvo som är tre år gammal eller mer bör du räkna med att den har en genomsnittlig tillförlitlighet.

Är en begagnad Volvo mer prisvärd att underhålla än en BMW och Audi?

Ja, en begagnad Volvo är mycket billigare att underhålla än en BMW och Audi. BMW är bland de dyraste lyxbilsmärkena att underhålla. Audi följer tätt efter, medan Volvo är bland de mest tillförlitliga lyxbilarna. Detta gäller oavsett om den är ny eller begagnad. Du bör alltså lägga mindre pengar på att underhålla din Volvo än att underhålla en begagnad Audi eller BMW.

När utvecklar Volvo allvarliga problem?

Om du tänker köpa en begagnad Volvobil bör du kontrollera milen innan du spenderar dina surt förvärvade pengar. De flesta Volvo börjar utveckla problem efter 75 000 mil. Men det finns Volvos som utvecklar allvarliga problem efter 100 000 mil. Du bör därför vara försiktig med att köpa en Volvo som har gått över 100 000 mil.

Det betyder dock inte att en begagnad Volvo med över 100 000 mil inte håller. Tvärtom har de flesta Volvo en livslängd på minst 200 000 mil eller 20 år. Vad vi menar är att kostnaden för reparationer och underhåll kommer att stiga högre när Volvo når över 100 000 miles. Så du bör vara förberedd.

  Vilken är den mest pålitliga Volvo?

Är Volvos dyra att reparera?

Ja, Volvos är dyra att reparera. Det beror på att Volvo är lyxbilar och har extra delar som kräver extra omsorg och underhåll. Så om bilen går sönder blir kostnaden för reparation och underhåll också högre än för vanliga bilar.

Vilken begagnad Volvomodell bör jag inte köpa?

Om du vill undvika att besöka verkstaden ofta och spendera mycket pengar på reparation och underhåll ska du hålla dig borta från en begagnad Volvo XC60. Den här crossover-SUV:n har flera problem som du måste ta itu med. Det gäller dock inte alla XC60-modeller utan endast 2015, och 2019 till 2020 års modeller.

Om du får en Volvo XC60-modell tillverkad 2014, 2016 eller 2018 bör den därför vara okej eller ha färre problem än de ovan nämnda årsmodellerna.

Sammanfattning

Om du har undrat varför begagnade Volvos är billiga vet du nu varför. Precis som alla andra lyxbilar är begagnade Volvos billiga på grund av den höga reparations- och underhållskostnaden, svårigheten att hitta reparationsdelar, de går lätt fel och deras bilar försämras snabbare. Så innan du köper en begagnad Volvobil bör du tänka på ovanstående faktorer innan du köper en begagnad Volvobil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts