Vilken är bäst – GLK eller GLC?

Om du letar efter en Mercedes SUV kommer du att stöta på Mercedes-Benz GLK eller GLC. Detta är två enastående åkattraktioner som uppfyller olika användares behov. Men vilken SUV ska du välja?

Både Mercedes-Benz GLK och GLC SUV:er är exceptionella bilar som gör att det är ganska utmanande att välja en av dem. GLK SUV är dock perfekt för personer som vill ha en sportig och kraftfull bil. Å andra sidan är GLC perfekt för dem som vill ha en rymlig, bekväm och avancerad bil.

Dessutom är Mercedes-Benz GLC-klassen en ersättare för Mercedes-Benz GLK. Därför kommer vi bara att jämföra 2015 års Mercedes-Benz GLK-klass med 2016 års Mercedes-Benz GLC-klass.

Vilka är likheterna mellan Mercedes-Benz GLC- och GLK-klassen?

Innan vi tittar på skillnaderna mellan dessa två lyxiga SUV:er ska vi börja med att titta på deras likheter. Både GLC och GLK SUV:erna är kompakta. Det innebär att de är mindre än Mercedes-Benz GLE eller GLS, men större än Mercedes GLA-klassen.

En annan likhet är att de båda är femsitsiga, vilket är perfekt för en familjebil. Deras inredningsutrymme varierar dock eftersom de har olika stort utrymme för ben, huvud och axlar. GLK har bättre benutrymme framtill, medan GLC har bättre axelutrymme framtill. På det hela taget har GLC en större kupé än GLK.

Dessutom har båda dessa kompakta SUV:er bakhjulsdrift. Detta är exceptionellt eftersom det säkerställer att dessa bilar ger utmärkt dragkraft både på och utanför vägen. Dessutom är det också bra eftersom det förbättrar styrningen vid bogsering.

  Ska jag köpa en Tesla eller en Mercedes?

Vad är skillnaderna mellan Mercedes GLC och GLK?

Den första skillnaden mellan dessa två SUV:er är att de har en annan finish eller design. Mercedes GLK har en boxdesign, medan Mercedes GLC har en mer rundad design. Som ett resultat ser GLK större ut på utsidan än GLC, men i verkligheten är GLC den större bilen.

Mercedes GLC är längre, högre och har mer lastutrymme än Mercedes GLK. Överraskande nog är GLC fortfarande mer bränslesnål än GLK trots att den är större och använder mer utrymme. Dessutom väger GLK cirka 4 068 lbs, medan GLC väger cirka 3 889 lbs.

När det gäller höjd är GLK något högre på grund av lådans utformning. Den har en höjd på 66,9 tum, medan GLC har en höjd på 64,7 tum. När det gäller bredd och hjulbas är GLC större eftersom den har en bredd på 74,4 tum och en hjulbas på 113,1 tum, medan GLK har en bredd på 74,2 tum och en hjulbas på 108,5 tum.

När det gäller kraft och prestanda är 2015 års Mercedes GLK kraftfullare än 2016 års Mercedes GLC. Detta beror på att den kommer med en 3,5-liters VY- bensinmotor. Den här motorn levererar maximalt 302 hk och ett vridmoment på 273 lb-ft. Den här bilen är alltså kraftfullare än GLC.

Å andra sidan kommer Mercedes-Benz GLC med en 2,0-liters turbo inline-4-cylindrig motor som levererar upp till 255 hk och 273 lb-ft vridmoment. Det innebär att motorerna producerar samma mängd vridmoment men skiljer sig åt i hästkrafter. Dessutom har GLC en 9-växlad automatisk växellåda och GLK en 7-växlad automatisk växellåda.

  Range Rover vs. Mercedes: Tillförlitlighet

FAQ

Vilken bil ersatte Mercedes GLC-SUV?

Mercedes-Benz GLC-klass ersatte Mercedes-Benz GLK-klass. Tidigare kallades GLC-SUV för GLK-SUV, men ”K” ersattes av ett ”C”, vilket betyder att det är en kompaktmodell, som i C-Klass. Detta hände också med ML, som förvandlades till GLE, vilket betyder en mellanstor SUV som E-Klass.

Vilken är bäst – GLC ELLER GLE?

Båda dessa bilar är exceptionella och det beror på vad du önskar. Om du vill ha mer utrymme och lyx är Mercedes-Benz GLE den bättre bilen. Men om du vill ha prestanda och en elegant körning bör du överväga att välja Mercedes-Benz GLC.

Mercedes GLC-klassen är utrustad med förbättrade individuella sittplatser och rymmer upp till 5 passagerare. Dessutom har den en bekväm interiör och ett stort lastutrymme. GLE kan däremot rymma upp till 7 personer eftersom den har en tredje rad. Dessutom har den ett större lastutrymme och den är kraftfullare än GLC.

Vilken är den mest pålitliga Mercedes SUV:n?

Enligt Consumer Reports är den mest tillförlitliga Mercedes SUV:n Mercedes GLC-klassen. Detta är en SUV-version av den kompakta C-klassen. Även om C-klassen inte är den mest tillförlitliga sedanen är GLC-klassen den mest tillförlitliga Mercedes SUV:n, följt av GLE-klassen.

Denna kompakta och lyxiga SUV är tillförlitlig på grund av sin exceptionella byggkvalitet och färre problem per 100 fordon. Dess reservdelar är också billigare jämfört med andra Mercedes SUV:er som GLE, GLS och G-klass.

  Vilken är bäst, Mercedes eller Audi?

När lades Mercedes GLK ned?

Mercedes-Benz GLK tillverkades mellan 2008 och 2015. Den lades alltså ned 2015, samtidigt som GLC-klassen föddes. Mercedes-Benz GLK tillverkades i Bremen Tyskland, Peking Kina, 6th of October city Egypten och Ho Chi Minh City Vietnam.

Var tillverkas Mercedes-Benz GLC-klass?

Du kanske tror att eftersom Mercedes-Benz GLC ersatte GLK tillverkas den på samma platser som GLK tillverkades. Så är dock inte fallet eftersom Mercedes har bytt några fabriker. GLC tillverkas i Bremen Tyskland, Peking Kina, Pune Indien och Finland. Som du kan se behölls vissa fabriker medan andra ändrades.

Vilken är bäst för långa personer – GLC eller GLK?

Trots att båda dessa bilar är lyxiga Mercedes SUV:er har de inte samma inredningsutrymme. GLK är bättre lämpad för långa personer än GLC på grund av sitt utmärkta ben- och huvudutrymme framtill. GLK har 41,4 tum benutrymme fram och 39,8 tum huvudutrymme i framsätet.

Slutgiltiga tankar

Mercedes-Benz GLK och GLC är båda enastående SUV:er som alla människor skulle älska att ha i sitt garage. GLK passar bäst för personer som vill ha en kraftfull och sportig körning, medan GLC är idealisk för personer som önskar effektivitet, komfort och en mycket avancerad SUV.

Dessutom är GLC något dyrare än GLK, men GLK är bekvämare för längre personer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts