Mercedes-Benz GLK Class Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har i över hundra år varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden. GLK-klassen är en serie kompakta crossover-SUV:ar som 2015 ersattes av GLC-klassen.

Översikt

GLK-klassen introducerades 2008 och den lades ned på bara 7 år. SUV:erna har varit ganska bra under sin korta period. Det finns två bensinalternativ i den här serien av en 3,0 L V6 och en 3,5 L V6-motor. i övrigt är bilen packad med många funktioner som ett AWD-system, ett 7-växlat automatiskt växellådesystem osv.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. GLK-klassens bilar har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 5 av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. GLK-klassen har krocktestats av IIHS och fått ett perfekt resultat i deras krocktester. Dessutom omfattar säkerhetsalternativen bl.a. övervakning av döda vinklar, backkamera, filhållningsassistans osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. GLK-klassen har varit utgången i flera år så den har förlorat det mesta av sitt värde.

  Chevrolet Silverado HD Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. GLK-klassens bilar har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz GLK-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz GLK-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz GLK-klass?

Mercedes-Benz GLK-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz GLK-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz GLK-klassen har 200 hästkrafter och ett vridmoment på 369 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Diesel I-4 med en cylindervolym på 2,1 liter Bränslesystemet är: Diesel direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz GLK-klass?

65,9 kubikfot ( 1 866 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz GLK-klass?

7,9 tum ( 20,07 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz GLK-klass har 19 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 19 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller en Mercedes GLK?

Mercedes-Benz GLK350 kan hålla i 13-17 år med regelbundet underhåll. Mercedes kan hålla från 200 000 till 250 000 mpg innan de behöver större reparationer. Detta baseras på en genomsnittlig årlig körsträcka på cirka 15 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts