Range Rover vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Om du är på marknaden för en SUV är det aldrig lätt att välja den bästa. Några av de mest kända och kraftfulla SUV:erna kommer från Range Rover och Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz erbjuder några av de mest tillförlitliga lyxiga SUV:erna på marknaden. Överlag är deras SUV:er mer tillförlitliga än Range Rovers. Oavsett om du jämför den lilla Mercedes-Benz GLC-klassen med en Range Rover Evoque, den mellanstora SUV:n GLE-klassen med Range Rover Velar eller den större GLS-klassen med Land Rover Range Rover är Mercedes fortfarande mer tillförlitlig i alla klasser.

Den mest tillförlitliga Mercedes-Benz SUV:n är GLC-klassen, medan den minst tillförlitliga Mercedes SUV:n är GLE-klassen. Den mest tillförlitliga Range Rover SUV:n är Range Rover, medan den minst tillförlitliga är Range Rover Sport.

Förutom tillförlitlighet finns det flera faktorer som du bör ta hänsyn till när du köper antingen en Range Rover eller en Mercedes-Benz SUV. Kolla in hur olika Mercedes SUV-modeller och Range Rover SUV:er står sig i jämförelse och ta reda på vilka som är mer tillförlitliga och bättre överlag.

Range Rover Evoque vs Mercedes-Benz GLC-klass

Range Rover Evoque har ett grundpris på cirka 46 000 kronor, medan Mercedes-Benz GLC-klass har ett grundpris på 44 250 kronor. Range Rover Evoque är alltså något dyrare än Mercedes-Benz GLC-klass. Båda dessa små SUV:er är prisvärda och de är utrustade med massor av kvalitet och lyxiga funktioner.

Range Rover Evoque är utrustad med en 2,0-liters intercooled turbo premium unleaded I-4-motor med mellankylad turbo, som levererar en maximal hästkraft på 246 @ 5500 rpm. Å andra sidan har Mercedes-Benz GLC-klass en 2,0-liters intercooled turbo premium unleaded I-4-motor som levererar 255 @ 5800 rpm.

  Porsche VS Mercedes tillförlitlighet

Evoque är också utrustad med ett AWD-system, medan GLC-klassen har ett RWD-system. När det gäller prestanda, säkerhet, hållbarhet, tillförlitlighet och komfort är GLC-klassen en bättre bil. Medan när det gäller terrängaktiviteter och hantering är Evoque den idealiska bilen.

Range Rover Velar vs Mercedes-Benz GLE-klass

Om du inte är intresserad av små SUV:er utan önskar en kraftfullare och större SUV är Range Rover Velar och Mercedes-Benz GLE-klass de bästa alternativen. Range Rover Velar har ett utgångspris på 78 000 dollar, medan Mercedes-Benz GL-klass har ett grundpris på 58 300.

När du ser prisskillnaden kan du tycka att Range Rover Velar är mycket bättre än GLE-klassen. Detta är dock inte sant, eftersom Mercedes-Benz GLE-klass är i nivå med denna brittiska SUV. Den största skillnaden är att Range Rover Velar (3,0-litersmotor) har en något större motor än GLE-klassen (2,0-litersmotor).

Dessutom är Range Rover Velar något kraftfullare än Mercedes-Benz GLE-klass eftersom dess motor levererar exceptionella 395 hk vid 6500 rpm, jämfört med konkurrenten som producerar 255 hk vid 5800 rpm. Men när det gäller tillförlitlighet och komfort toppar Mercedes-Benz GLE-klass fortfarande Velar.

Land Rover Range Rover vs Mercedes-Benz GLS-Class

Om du är en familjär person och vill ha en kraftfull, stor och bekväm terräng-SUV är Range Rover eller GLS-Klass rätt väg att gå. Dessa två SUV:er är inte bara kraftfulla utan också utrustade med massor av avancerade funktioner.

Land Rover Range Rover har ett grundpris på 114 800 dollar, medan Mercedes-Benz GLS-Klass har ett grundpris på cirka 100 000 dollar. Låt inte baspriset på Mercedes-Benz GLS-Klass lura dig. Trots att Range Rover är dyrare är GLS-klassen fortfarande kraftfullare.

  Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Tillförlitlighet

När det gäller komfort har GLS-Klassen mer ben- och huvudutrymme, vilket innebär att dess passagerare kommer att vara mer bekväma än de som sitter i Range Rover. Dessutom är GLS-Klassen mer tillförlitlig än Range Rover. Men när det gäller hantering och terrängegenskaper tar Range Rover definitivt hem segern.

FAQ

### Vilken bil har bättre terrängegenskaper – Range Rover eller Mercedes?
Range Rover och Mercedes tillverkar några av de mest kraftfulla och lyxiga SUV:erna på marknaden. Men när det gäller terrängegenskaper är det inget märke som slår Range Rover. I årtionden har detta brittiska märke varit känt för att tillverka de bästa SUV:erna när det gäller terrängegenskaper.

Vilken bil är dyrare att underhålla – Range Rover eller Mercedes-Benz?

Range Rover är mycket dyr att underhålla jämfört med en Mercedes-Benz. Range Rover går inte bara lätt sönder, utan dess reservdelar och reparationskostnader är skyhöga. En perfekt indikator på de höga drifts- och reparationskostnaderna kan ses i priset för dess förlängda garanti.

När du jämför Mercedes förlängda garanti och Range Rovers förlängda garanti kommer du att bli förvånad över att Range Rover tar mycket betalt, vilket visar hur dyrt det är att underhålla denna brittiska lyxbil. Så i takt med att bilen åldras kommer Range Rover-ägarna att behöva spendera mer och mer på reparationer och underhåll.

Är Range Rover bättre än Mercedes-Benz?

Nej, det är den inte. Mercedes-Benz är bättre än Range Rover på många sätt. Mercedes är mer tillförlitlig, lyxig och säker. Den har också mer avancerade funktioner än Range Rover. Range Rover har tvärtom bättre utformade modeller med bättre terrängegenskaper.

  Vilka är de bästa kompakta bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Vilken är dyrast – Range Rover eller Mercedes-Benz?

Range Rover är dyrare än Mercedes-Benz. Men är de extra pengarna du betalar för en Range Rover värda det? Nej, inte riktigt. De flesta SUV:er från Mercedes i samma prisklass som Range Rover-modellerna erbjuder fler funktioner till ett billigare pris. Dessutom kräver Range Rover mer destinationsavgifter än Mercedes-Benz, vilket ökar den totala kostnaden för bilen.

Vilken är mest tillförlitlig – Jaguar, Range Rover, BMW, Audi eller Mercedes-Benz?

Bland dessa fem lyxbilsmärken är Mercedes det mest tillförlitliga, följt av BMW, sedan Audi, Jaguar och slutligen Range Rover. Range Rover och Jaguar är systerföretag, men Jaguar är mer tillförlitlig än Range Rover. Audi och BMW har nästan samma tillförlitlighetsbetyg, men Audi-delar är ganska mycket dyrare än BMW-delar.

Bottom line

Oavsett om du väljer en Range Rover eller Mercedes SUV kommer du att njuta av din resa till fullo. Range Rover är den bästa SUV:n för terrängaktiviteter medan Mercedes erbjuder den ultimata komforten, prestandan, säkerheten och tillförlitligheten. Dessutom håller Mercedes-fordon längre än Range Rover.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts