Är en BMW SUV en bra bil?

Är en BMW SUV en bra bil?

BMW tog ursprungligen över marknaden med smidiga bilar och snygga lyxkupéer, men numera går trenden mot SUV:er. BMW tillverkar bra SUV:er, bland annat serierna X3, X5 och X7. Den tyska biltillverkaren har kommit långt sedan de första X5-bilarna 1999.

BMW:s SUV:er är bra allroundbilar.

BMW inledde sitt SUV-kryss genom att göra den perfekta kompakta lyxiga crossover-SUV:n med BMW X5 år 1999. Passionen för SUV:er hos BMW-fansen väcktes senare på nytt 2003 när BMW släppte den första generationen BMW X3. X3 tillverkas fortfarande idag, för närvarande i sin tredje generation.

BMW SUV priser

Det finns för närvarande sju BMW SUV-modeller tillgängliga på marknaden, med ett stort antal olika motorer och produktionsår, vilket gör att du har bra alternativ. Låt oss till exempel jämföra priset på 2020 års modeller så att du kan få en bra uppfattning om prisintervallet.

Dessa de ungefärliga priserna för basmodellerna. De kommer att öka med ytterligare paket och funktioner.

● 2020 BMW X1 – 35 000 DOLLAR (MSRP)
● 2020 BMW X2 – 35 500 DOLLAR (MSRP)
● 2020 BMW X3 – 42 000 DOLLAR (MSRP)
● 2020 BMW X4 – 51 000 DOLLAR (MSRP)
● 2020 BMW X5 – 59 000 DOLLAR (MSRP)
● 2020 BMW X6 – 64 000 DOLLAR (MSRP)
● 2020 BMW X7 – 74 000 DOLLAR (MSRP)

Som du tydligt kan se är det stor skillnad mellan X7 och X1, eftersom den ena kostar mer än dubbelt så mycket som den andra. Om det fulla priset verkar ouppnåeligt för dig väljer många förare att leasa en BMW i stället för att köpa den direkt.
Om du letar efter en pick-up truck tillverkar BMW ännu ingen sådan. De gjorde ett försök med ett koncept men det accepterades inte bra av allmänheten och de har fryst projektet för tillfället.

  Vilka är skillnaderna mellan BMW-serierna?

Jämförelse av BMW:s SUV-modeller

BMW:s sju SUV-modeller sträcker sig från bra kompakta pendlarbilar till stora lyxiga SUV:er som passar för affärs- och familjeanvändning.

BMW X1 är en subkompakt SUV som kommer med bra stil, genomsnittlig passagerarvolym och mycket smidiga och flexibla motoralternativ. Den har ett imponerande lastutrymme för segmentet. Den är idealisk för pendling eller för en liten familj med tre personer.

BMW X2 är något större, baserad på BMW 2-serien, och levererar ett prestandapaket om det behövs. Den anses vara ett snyggare alternativ till BMW X1.

BMW X3 är den mest sålda av alla, precis som BMW 3-seriebilen som den är baserad på. Den är ett mellanting mellan budgetversionen och flaggskeppet som kostar det dubbla. X3 är en bra balans mellan ett mycket kraftfullt fordon och en familje-SUV som kan ta dig till de flesta platser med stil.

BMW X4 kommer med fler funktioner och en betydande ökning av priset. Interiören är en stor förbättring jämfört med de tre tidigare modellerna. Den anses vara den lyxiga uppgraderingen av BMW X3. Interiören är den stora skillnaden mellan de två.

BMW X5 är mycket större än de tidigare nämnda modellerna. Den ger också möjlighet till en tredje sätesrad, och trots att den är femsitsig kan den förvandlas till ett tillräckligt stort fordon för sju personer. Det är en mellanstor SUV som kan ta dig med på alla äventyr, från kontoret till en semester med familjen.

  Det bästa stället att köpa en begagnad BMW

BMW X6 är inte direkt en SUV, utan snarare en coupévariant av BMW X5. Den är betydligt större än BMW X4. Den erbjuder mer utrymme än de flesta kupéer, eftersom den trots allt är baserad på en SUV.

BMW X7 är BMW:s flaggskepp inom SUV. Den kommer med tre sätesrader som standard och har plats för upp till sju passagerare totalt. Det är det lyxigaste alternativet du kan köpa och den levererar en hel del innovationer och bekväma funktioner som sällan hittas lägre ner i BMW:s näringskedja.

Oavsett vad du väljer är BMW SUV:er bra allroundbilar och kan vara bekväma familjefordon, samt affärsbilar som ger dig en bra framtoning under möten och affärsbesök. Det bästa med BMW är dessutom den rena körglädjen du får, oavsett vilken modell du väljer.

Saker att veta om BMW SUV:er

Vad är xDrive?

Alla BMW:s SUV-modeller kan köpas med ett xDrive-tillägg. Vissa av dem kommer faktiskt med en standard xDrive. Om du inte är bekant med termen är xDrive ett system som motsvarar Quattro, eller 4×4. Det är ett system för heltids fyrhjulsdrift som är särskilt utformat och tillverkat för BMW:s SUV:er och fordon.
Systemet styrs av en dator som känner av hur mycket kraft ett visst hjul behöver tilldelas. När ett av hjulen har problem med att röra sig fördelas kraften till de andra tre och vice versa, vilket gör det till ett extremt pålitligt system.

  Vilken är den bästa Mercedes SUV att köpa?

Kan BMW SUV:s xDrive stängas av?

Det finns inget sätt att stänga av xDrive i en standard BMW-modell. Det finns dock prylar som kan installeras på bilen och kopplas till din smartphone för att manuellt åsidosätta systemet. Annars kopplas xDrive av säkerhetsskäl bara ur när bilen gör en skarp sväng.

Vilken är den bästa BMW SUV:n någonsin?

BMW hade störst framgång med SUV-modellen X3 från 2006 – 2010. Det är en extremt bekväm körning och har visat sig vara en mycket pålitlig SUV genom åren. Den är utrustad med en solid fjädring och absorberar de flesta stötar på vägen. Dessutom är milen per gallon på fordonet högre än vad man kan förvänta sig, med 22 mpg.

Vilken är den mest pålitliga BMW SUV-modellen?

BMW X3 2006 – 2010 är den mest tillförlitliga BMW SUV-bilen som har producerats fram till nu eftersom den baserades på BMW 2006 – 2011 3-serien, som visade sig med 5 stjärnor på krocktester 2009. Den varierade också i tillförlitlighet men fick alltid mer än genomsnittet för BMW-modeller.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts