Bästa BMW för en första bil

Bästa BMW för en första bil

När man talar om första bil för nya förare är det viktigaste att tänka på säkerhetsfunktioner och att undvika mer kraft än vad du kan hantera. Dessutom behöver du något prisvärt, eftersom du som ny förare troligen är ung. Detta gör en BMW Series 1 till ett perfekt fordon för nya förare.

BMW Series 1 F40

Tredje generationens BMW Series erbjuder en subkompakt hatchback i antingen xDrive- eller framhjulsdriftsutförande.
Det som gör den här bilen till en bra första bil för en ny förare är att Serie 1 F40 är mindre än de flesta BMW:er, saknar kraft för att vara extremt aggressiv på vägen och är dessutom ganska säker att köra, både i trafiken och utanför stan.
Med måtten 170 tum långa (2,67 meter) och 71 tum breda (1,80 meter) är BMW Series 1 ganska lätt att parkera med. Och med 5 av 5 stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstest är det här fordonet mycket säkert att köra, även för oerfarna förare.
BMW Series 1 finns i fyra olika trims: Luxury, Advantage, Sport och M Sport trim. Den har en mycket imponerande och ganska mjuk fjädring. För förare som drabbas av resesjuka på längre resor, särskilt om det är många kurvor, bekämpar BMW 1-serien detta med mjuka svängar och en bekväm körning. Den är inte svävande och är ganska stabil på vägen, även i hårdare kurvor.
Trots att det här är en framhjulsdriven bil känns den fortfarande som en BMW. Det är en mycket stor förbättring, jämfört med den tidigare bakhjulsdrivna Series 1. Vindbruset är nästan nära noll, även i högre hastigheter.

  Är BMW M1 en superbil?

BMW Series 1 motoralternativ

De tillgängliga motoralternativen varierar, och som man kan förvänta sig av en BMW finns det fler bensinmotorer än dieselmotorer. Den finns i 6-växlad manuell, 8-växlad automatisk och 7-växlad Getrag M-DCT dubbelkopplingslåda.
Alternativ för bensinmotorer:
● 116i: B38B15 1.5 L l3 turbo med 108 hk.
● 118i: B38B15 1,5 L l3 turbo med 138 hk.
● 120i: B48A20 2,0 L l4 turbo, 176 hk.
● 128ti: B48A20 2,0 L l4 turbo, 261 hk
● M135i xDrive: B48A20 2.0 L l4 turbo, 302 hk
Dieselmotoralternativ:
● 116d: B37C15UO 1.5 L l3 turbo, 114 hk
● 118d: B47D20 2.0 L l4 turbo, 148 hk
● 120d xDrive: B47D20 2.0 L l4 turbo, 187 hästkrafter
Vad dessa siffror innebär är att om du är en ny förare, eller en förälder som vill köpa en första bil till ditt barn, ger BMW Series 1 mindre kraft än vad du normalt skulle förvänta dig av en BMW. Naturligtvis ska dessa motorer inte underskattas eftersom den snabbaste av dem fortfarande kan nå från 0 till 62 miles per timme på bara 4,8 sekunder.

BMW Series 1 interiör och funktioner

Tvärtemot vad många tror ger BMW 1 Series föraren gott om utrymme och rörelsefrihet om du väljer att justera ditt säte. Den helt elektriska sätesjusteringen kompenserar i viss mån för de hårda kuddarna i dessa BMW:er.
När det gäller passagerarutrymmet ligger bakdelen något före rivaler som Mercedes A-klass eller BMW A3, men fortfarande bakom rymligare bilar i segmentet som Seat Leon. Generellt sett kommer dina passagerare som är under 1,80 meter långa att tycka att baksätet är bekvämt, annars kan de stryka lite mot takfodret.
Bagageutrymmet är inte så rikligt. Du får plats med cirka 5 handbagageväskor, men det är vad du normalt förväntar dig av en hatchback.
Vindrutestolparna är mycket smala och gör att föraren har ett stort synfält framför fordonet och på sidorna. Å andra sidan är de bakre pelarna ganska stora och begränsar något sikten bakåt.
Frukta inte, om du tror att detta kommer att försämra dina parkeringsfärdigheter så gör det inte det. BMW Series 1 har bakre parkeringssensorer och en backkamera som löser det problemet. Det finns också ett halvautomatiskt parkeringssystem som tillägg, om du tror att du är i behov av det.
Infotainment är en standardskärm på 8,8 tum, som har möjlighet att uppgraderas till 10,3 tum på de flesta BMW-trims. Den klassiska vridkontrollen, som du förväntar dig av en BMW, finns där, om du inte är ett fan av pekskärmsstyrning.
Både Android Auto och Apple CarPlay finns tillgängliga och ingår i standardversionen av BMW Series 1. Ljudet är hyfsat, med en möjlighet att lägga till ett surroundsystem med 16 högtalare och 464 watt från Harmon Kardon, för dem som värnar om goda vibrationer.

  Vilken är den största BMW SUV:n?

BMW-modeller för varje skede i livet

Vilken är den bästa BMW:n för en ny förare att driva med?

Den bästa BMW:n att köpa som första bil att köra drift med är BMW M3 E36 eller generellt en BMW 3-serie E36. Den har en skottsäker motor och en manuell växellåda där basmodellen har en 3,0 L sexcylindrig motor med dubbelturbo som genererar 283 lb-feet vridmoment, vilket är mer än tillräckligt för att göra vad du vill på vägen. Den når också den imponerande hastigheten på 155 miles per timme.

Vilka är andra bra BMW-modeller för en första bil?

Generellt sett är BMW 3-serien och BMW 2-serien bra för nybörjare, så länge du har köpt det mindre kraftfulla motoralternativet. Särskilt för en första bil ska du undvika att köpa kraftfulla bilar som de flesta BMW-modeller är. Om du aldrig har kört en bakhjulsdriven bil tidigare bör du överväga att prova en sådan bil på en provkörning innan du köper den.

Vad är en bra BMW-modell för en familjebil?

För en familj på tre eller fyra personer är BMW X1 och X3 lämpliga fordon, även om en X5 skulle passa perfekt.
För en större familj på fem personer är BMW X5 eller X7 större och bekvämare, eftersom de senaste generationerna av dessa lyxiga SUV:er även erbjuder en tredje sätesrad, vilket gör att fordonet har plats för totalt 7 personer. Det finns också gott om bagageutrymme och båda fordonen har fått betyget 5 av 5 när det gäller säkerhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts