Är BMW X6 en crossover?

När den första generationen (E71) av BMW X6 introducerades 2008 tyckte många att BMW hade blivit tokig. Men ett decennium senare har många biltillverkare tagit efter BMW och tillverkar nu kompakta SUV:er. Men är BMW X6 en crossover?

Ja, BMW X6 är en mellanstor lyxig crossover-SUV. Den kommer från BMW:s linje av crossovers som kombinerar den sportiga stilen med rymligheten och mångsidigheten hos konventionella SUV:er. Dessutom är BMW X6 den första SUV Coupe på marknaden.

Några av de närmaste konkurrenterna till BMW X6 är Mercedes-Benz GLC Coupe, Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe och Jaguar F Pace. Alla dessa bilar är vackert utformade med förstklassiga funktioner, men de efterliknar BMW X6, den första lyxiga crossover-SUV:n som tillverkades.

Funktioner hos BMW X6

Utvändigt utseende

Till skillnad från BMW X5 som har en traditionell SUV-design har BMW X6 ett sluttande bakre tak som gör att den ser sportigare ut. Och eftersom bakdelen är lutande har den mer begränsat lastutrymme och huvudutrymme bakåt. Så den är inte lika rymlig som BMW X5, men ändå praktisk.

Dessutom har BMW X6 en stor njurgrill som är placerad mellan två adaptiva LED-strålkastare och LED-dimljus. På toppen av taket finns ett panoramiskt soltak som förbättrar SUV:ns allmänna attraktionskraft. Dessutom levereras den med standard 20-tums hjul som gör att den ser ännu sportigare ut.

Vissa människor kanske dock inte tycker att den här designen är tilltalande. Dessutom ser några av bilarna i sin klass, som Porsche Cayenne, Audi Q8 och Jaguar F Pace, mer tilltalande ut. Denna SUV-coupé har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum.

  Bästa oljan för BMW X3 och BMW X5

Interiört utseende

Interiören i BMW X6 är vackert utformad med högkvalitativa funktioner. Den har Vernasca-lädersäten med SensaTec-ikonläder på instrumentbrädan, en dubbel 12,3-tumsskärm, 16-vägsstyrda framstolar med värme och en estetiskt tilltalande interiör.

Dessutom har BMW X6 plats för upp till 5 personer och ett stort lastutrymme, vilket gör den till en praktisk bil. Personer som är 1,80 meter och längre kommer dock inte att trivas med att sitta på andra raden på längre resor, eftersom det är lite trångt. Ja, det finns tillräckligt med benutrymme, men den sluttande taklinjen tar upp en hel del huvudutrymme.

Prestanda

BMW X6 kommer med tre utrustningsnivåer. Dessa är BMW X6 xDrive40i, sDrive40i och M50i. Den har även en prestandavariant, X6 M, som har samma motor som M50i. xDrive40i är den minst presterande bilen i serien och den är också den billigaste. Å andra sidan är M50i den bäst presterande varianten.

BMW xDrive40i är utrustad med en 3,0-liters turbo inline-6-motor med 8-växlad automatisk växellåda och ett AWD-system. Den producerar maximalt 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på bara 5,3 sekunder och har en topphastighet på 151 mph.

Medan BMW M50i kommer med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda och AWD-system. Dessutom levererar den upp till 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den här varianten kan också accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder och har en maxhastighet på 155 mph.

  BMW 4-serien Gran Coupe Tillförlitlighet

Komfort

BMW X6 har fyra dörrar och plats för upp till fem personer. Den har gott om plats i framsätena, men det är något trångt i baksätena. Detta beror på att den sluttande taklinjen tar upp en del huvudutrymme, vilket gör baksätena obekväma för längre personer.

Bränsleeffektivitet

BMW X6 är en av de mest effektiva bilarna i sin klass. Den har ett utmärkt EPA-betyg på 21 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat. Detta är bättre än Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe och Mercedes-Benz GLC Coupe.

Pris

Grundpriset för BMW X6 xDrive40i ligger på cirka 67 300 dollar, medan grundpriset för prestandamodellen (M50i) ligger på cirka 86 200 dollar. Jämfört med andra bilar i sin klass är X6 något dyrare.

FAQ

Är BMW X6 en säker bil?

Ja, BMW X6 är en säker bil. Under de senaste åren har den fått femstjärniga säkerhetsbetyg, vilket är ett tecken på en säker bil. Dessutom är BMW X6 utrustad med många säkerhetsfunktioner, bland annat körfältsvarning, kollisionsbegränsning i staden, förebyggande fotgängarskydd och varning vid framkörning.

Är BMW X6 tillförlitlig?

Nej, BMW X6 är inte en tillförlitlig bil. Inte bara är BMW-märket mindre pålitligt, utan BMW X6 och X5 är några av de minst pålitliga modellerna från BMW. I genomsnitt har BMW X6 en årlig reparationskostnad på cirka 1 200 dollar, vilket är en av de högsta bland kompakta SUV:er.

  BMW M6 Gran Coupe tillförlitlighet

Dessutom är BMW:s reservdelar några av de dyraste, och det gäller även BMW:s reparations- och underhållskostnader. Dessutom rekommenderar BMW, liksom Mercedes-Benz, att man tar sina bilar till specialister eller BMW-servicecenter, vilket också är kostsamt.

Hur snabb är BMW X6?

Den snabbaste varianten av BMW X6 är BMW M Sport-varianten. Den här bilen kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,6 sekunder med förarpaketet. Men utan förarpaketet accelererar den från 0 till 60 på 4,1 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 155 mph.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X6?

BMW X6 upplever många problem under sin livslängd. Här är dock några av de vanligaste problemen som X6-användare kan förvänta sig att uppleva:

  • Överhettning av motorn
  • Spoiler i bakluckan lossnar
  • Problem med elektriska säten
  • Förlust av bromskraft
  • Problem med elektrisk handbroms
  • Trasig Isofix-monteringspunkt

Slutsats

BMW X6 är en mellanstor lyxig crossover. Men till skillnad från traditionella crossovers har den här SUV-coupén ingen bakre lucka, utan den har istället en sluttande bakre taklinje. Dessutom kombinerar den en SUV:s egenskaper med en coupés pondus.

På det hela taget ser BMW X6 mer elegant ut än BMW X5. X5 är dock mer praktisk och rymlig än X6, medan BMW X6 passar bättre för personer som önskar en rolig och sportig körning. Dessutom är den också dyrare än BMW X5, men den presterar bättre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts