Bästa oljan för BMW X3 och BMW X5

Bästa oljan för BMW X3 och BMW X5

Till skillnad från de flesta bilar kräver BMW-fordon syntetiska motoroljor. BMW X3 fungerar bäst med Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 motorolja. Beroende på om du kör ett fordon med bensin- eller dieselmotor, se till att kontrollera i instruktionsboken för vilken typ av olja som rekommenderas av BMW. Bra olja för BMW X5 är Mobil 1 SAE 0W-40.

Den bästa oljan för BMW X3

Att köpa och byta olja till din BMW X3 är ingen enkel uppgift. Även om BMW kan köras med naturliga motoroljor rekommenderas det starkt att använda syntetisk motorolja, om du inte vill förkorta livslängden på ditt fordons motor med hälften.
BMW har mycket specifika oljerekommendationer för varje modell, så du bör först kontrollera i din ägarmanual innan du gör några oljeköp.
Både Mobil 1-oljor och Castrol-oljor är godkända av BMW när det gäller märken, men rusa inte ut och köp en olja ännu. Det finns många aspekter som du måste ta hänsyn till innan du gör ditt val.
Det finns vissa oljor som är lämpliga för både bensin- och dieselmotorer, men om du tänker utföra arbetet på fordonet själv måste du se till att använda rätt produkt.
Innan du köper, se till att du är säker på densiteten hos den olja du väljer och håll dig alltid till BMW:s rekommenderade oljemärken. Se också till att köpa en olja som motsvarar den typ av motor du har – diesel eller bensin. Viskositeten på BMW X3:s olja är 5W-30.

5W-30 Pennzoil 550038320 Ultra Platinum Full Synthetic Motor Oil

Detta är ett av de bästa valen för en BMW X3, särskilt om du bor i ett område med kallare klimat, eftersom den också är frystålig. Pennzoil Ultra Platinum hjälper din bil att starta snabbare, även under de hårdaste vintrarna, och bevarar din motor under långa perioder. Den minskar också något den totala bränsleförbrukningen i ditt fordon.

  Vilket märke har den bästa interiören - Audi, Mercedes eller BMW?

Bästa motorolja för BMW X3 Dieselmotor – Castrol Magnatec SUV 5W-30

Om din BMW X3 har en dieselmotor behöver du inte vara rädd, Castrols Magnatec-olja är här för att rädda dig. Den här oljan är speciellt utformad för BMW SUV:er och framför allt för BMW X3. Det är en allsidig syntetisk olja som klamrar sig fast vid motorn och skyddar den som inget annat. Den skyddar motorn från överhettning och från extrema väderförhållanden, oavsett om det är frost eller värme.
Dessutom spelar den också en stor roll för att öka bränsleekonomin i ditt älskade fordon och bromsar kraftigt slitaget på motorn. Kontrollera alltid ditt fordons bruksanvisning innan du köper motorolja.

Den bästa oljan för BMW X5

Viskositeten på oljan som BMW X5 använder är 0W-30, 0W-40, 5W-40 och 5W-30. Se till att aldrig kombinera en 0W med en 5W. Om du undrar vad skillnaden mellan 0W-30 och 0W-40 är, är den huvudsakliga skillnaden att 30 är bättre i kallare temperaturer medan 40 är bättre i varma områden.
BMW rekommenderar att du byter olja till din BMW X5 var 7500 mil på vägen. Du kan hitta BMW X5:s bruksanvisning på nätet om du inte vet var du kan hitta den hemma.

0W-40 5 Quart Mobil 1 120760 Syntetisk motorolja

Den här Mobil 1 Synthetic motoroljan passar bra till de flesta BMW-modeller eftersom den klarar extremt höga temperaturer, och vi vet alla hur ökänt BMW:s kylsystem är. Den minskar kraftigt belastningen på BMW-motorn och är även godkänd för Mercedes-Benz, VW, Audi och Porsche.

  Är det värt att behandla underredet på en BMW

Castrol SLX 0W-30 helsyntetisk

Castrols SLX är en olja med låg viskositet som motsvarar kraven för BMW X5 bensinmotor. BMW har rekommenderat detta märke med ett legitimt BMW LL-12 FE-godkännande. Just denna motoroljeprodukt är extremt kompatibel med BMW:s system för efterbehandling av avgaser och smörjer motorn perfekt. Du kommer också med största sannolikhet att uppleva en ökning av antalet mil per gallon.

Bästa BMW X5 Dieselmotorolja – BMW TwinPowerTurbo Longlife-12 FE 0W-30

TwinPowerTurbo Longlife har mycket goda ekonomiska egenskaper. Den förbättrar kraftigt dieselmotorns kapacitet på vägen och frigör dess fulla potential, även under de hårdaste förhållandena på vintern eller sommaren. Den har en lägre friktions- och förångningsnivå än de flesta syntetiska oljor.

Vanliga frågor om oljebyte i din bil

Kan du byta motorolja till din BMW på egen hand?

Tekniskt sett kan du byta olja själv om du har verktygen för jobbet. Men BMW rekommenderar inte att du byter olja på egen hand. Du kan snarare få din BMW-olja bytt på vilken oljesmörjningsverkstad som helst. Arbetskostnaderna för ett oljebyte är inte så kostsamma och det är bättre att vara säker på vilken typ av olja som används i ditt fordon och att den stämmer överens med användarhandbokens rekommendationer.

Hur mycket kostar ett BMW-oljebyte i genomsnitt?

Priset för ett BMW-motoroljebyte kan variera beroende på din bilmodell, din plats och vilken typ av olja som behövs. Generellt sett varierar oljebytekostnaderna för BMW mellan 150 och 400 dollar beroende på modell. BMW täcker alla oljebyten utan kostnad inom ramen för sin fyraåriga eller 50 000 mils garanti för din bil.

  Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

Hur kan du veta oljans viskositet för ditt fordon?

Vanligtvis anger oljans viskositet hur tjock oljan är vid noll grader Fahrenheit. Du kan kontrollera vilken olja din bils motor rekommenderar genom att läsa ägarens manual. Oftast rekommenderar ägarmanualerna olika oljor beroende på klimatet där du bor och kör. Till exempel har tjockare oljor högre första siffror – 10w30 är tjockare än 5w30.

Vad händer om du använder en olja som inte rekommenderas i din bil?

Det viktigaste är att du ser till att sätta samma viskositetsolja i din bil som biltillverkaren har rekommenderat i instruktionsboken. Om du råkar blanda två typer av olja ska du besöka en mekaniker så snart som möjligt. Att blanda två typer av oljans viskositet kommer att leda till en gradvis minskning av motorns prestanda och till permanenta skador.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts