Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

Är det värt att köpa en begagnad BMW 3-serie?

BMW är välkänt över hela världen som varumärket som ger ren körglädje. Detta rykte gäller oavsett om det är en ny bil eller en begagnad BMW som är i gott skick. Att köpa en begagnad BMW 3-serie är värt det om du vet vad du gör och väljer rätt.

Hur man köper en bra begagnad BMW

Att köpa ett begagnat fordon, särskilt en BMW kan vara svårt för en ny bilist. Det finns några tips att ha i åtanke innan du börjar din biljaktresa.
Försök att köpa av en vän eller en person som du känner. Om du inte kan det, ställ så många frågor som möjligt om fordonet, och känn dig inte generad över det.
Överväg att anlita och förbetala en mekaniker som tar en titt på bilen åt dig och ger dig sin ärliga åsikt om den är bra för pengarna.

Kontrollera om det finns skador

Se alltid till att kontrollera om följande områden på bilen fungerar eller ser skadade ut:
● Motor och växellåda
● Koppling och pedaler
● Karosseri, kontrollera bilens undersida
● Hjul och däck – om du ser tecken på aggressiv körning finns det förmodligen problem med motorn.
● Bilens inredning – om en förare inte tar hand om inredningen tar han troligen inte heller hand om motorn.
● Fordonets dokument
Leta efter oljeläckage eller andra vätskor överhuvudtaget som skulle kunna tyda på motorskador. De flesta begagnade BMW har problem med oljepackningen, se till att kontrollera även den.

Ta den på en provkörning

En av de viktigaste sakerna att göra innan du gör ditt köp är att göra en provkörning innan du fattar några större beslut.
Säg till ägaren att du inte vill att han ska värma upp motorn innan du besöker den. Du kan alltid kontrollera om motorn är varm innan du sätter dig i bilen. Om den är det kan det vara något skumt på gång. Vi vill ha en kall motor så att vi kan se hur bilen startar en normal dag.

  Vem får flest tjejer - BMW eller Mercedes?

Vilka är de bästa BMW 3-serien att köpa begagnade?

BMW 3-serien har alltid varit den mest sålda BMW-bilen av några skäl. Den är en blandning av klass, lyx och körglädje. Det är också en av de mer pålitliga BMW-modellerna och den har ett mer överkomligt pris än 5 och 7-serien.
Under årens lopp har det funnits både bra och mindre bra BMW 3-serie-modeller. Här är de bästa att köpa begagnat från från var och en av de senaste årtiondena.

Bästa BMW från 1980-talet att köpa begagnat

Om du letar efter en BMW med gammalt utseende är det bästa valet från 1980-talet BMW E30. Det är en klassiker som fortfarande är trevlig att köra idag om du hittar en i gott skick. 316:orna och 318:orna BMW E30 är extremt prisvärda och vägrar att sluta fungera.

Bästa BMW:er i serie 3 från 1990-talet

Om 80-talet känns lite för långt i det förflutna, men du fortfarande vill ha en ”vintage” BMW kan du överväga att skaffa en 1990-talsbil. BMW 3 E36 släpptes på 1990-talet och var ett av de mest älskade fordonen genom tiderna. Den erbjöd både en diesel- och en bensinmotor, och 325tds är ett utmärkt val.
1990-talet erbjöd också den vackra E46 från 1999, som kom med fantastiska motorval. Det vanligaste valet här är BMW 320d, som också var en av de vanligaste bilarna du såg på vägen av en anledning – ett stort värde för pengarna.
330d var ännu bättre på många sätt, men lite mindre pålitlig än 320d. Den levererade seriösa prestanda och över 40 miles per gallon, vilket är imponerande för en BMW.
Trots att BMW 320d är mycket vanlig och en bra affär för pengarna är BMW 330i och 320i bättre val för en begagnad bil, eftersom de har varit mer pålitliga i det långa loppet.

  Är en begagnad BMW i3 ett bra köp?

Stora 2000-talets BMW 3-serie att köpa begagnat.

På 2000-talet bevittnade du uppkomsten av E90 som populariserade BMW 3-serien som en större version av sig själv. Nåväl, BMW:erna blev större men inte mycket vackrare designmässigt. Detta var decenniet då BMW 3-serien blev lika stor som den tidigare BMW 5-serien. Från 2000-talet skulle vi rekommendera att köpa en BMW 330i E46, som är en fantastisk bil.

Bästa begagnade BMW från det senaste decenniet

BMW E90: 2010
Efter år 2000 har BMW:s tenderat att ha många elektroniska problem. Den bästa bilen i den här generationen att skaffa begagnad är BMW E90 325i från 2010 och se till att få en automatbil. Den manuella växellådan tenderar att ha en del problem, eller åtminstone har förare rapporterat det.
2012-2018 BMW F30 – Den mest tillförlitliga begagnade BMW:n.
Om du inte är ute efter att spara pengar på äldre modeller är den bästa BMW du kan köpa begagnad utan tvekan en av de mest pålitliga – BMW F30. De flesta begagnade BMW:er har ofta problem med tandremmen, men inte den här. Den är en bra kombination av tillförlitlighet och körglädje och är dessutom ganska bekväm och stor för att vara en 3-serie.

Fler saker att veta om att köpa en begagnad BMW

Vid vilken körsträcka börjar BMW 3-serien få problem och gå sönder?

Generellt sett har de flesta tyska bilar ett stigma kring sig att de går sönder så fort de går ut ur garantin så går de sönder. Detta är långt ifrån sant för de flesta modeller och BMW Series 3 tenderar att vara mycket pålitliga. Det första större problemet som du kommer att uppleva med ett sådant fordon kommer vanligtvis att vara efter att du har kört mer än ungefär 100 000 – 120 000 mil med fordonet.

  Varför är begagnade Volvos så billiga?

Vilka är de mest tillförlitliga BMW-modellerna efter år 2000?

Några av de mest tillförlitliga BMW-modellerna från efter år 2000 som kan vara bra att överväga att köpa begagnat är bland annat:

  • BMW 3-serien från 2006-2011
  • BMW 7-serien från 2002 till 2008
  • BMW 5-serien E60 och E61 från 2004-2010
  • BMW X3 från 2006-2010

Varför är begagnade BMW Series 3 så billiga?

Huvudorsaken till att BMW Series 3 sjunker så mycket i värde när de säljs begagnade är att marknaden är övermättad med dem. Grundläggande ekonomiska lagar som utbud och efterfrågan dikterar priset på begagnatmarknaden. Människor tenderar att köpa fler nya BMW och nyare begagnade eftersom de är oroliga för att tidigare ägare ska köra oansvarigt och skada fordonet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts