Mercedes C-klass år att undvika

Mercedes C-klass

Mercedes Benz C-Klass är en kompakt lyxsedan som ska konkurrera med Audi A4 och BMW 3-serien. Dessa tre modeller är några av de mest sålda premiumsedanerna genom tiderna eftersom detta segment alltid varit och fortfarande är otroligt populärt. Även i dagens tid med SUV:er och crossovers säljer dessa riktigt bra.

C-klassen introducerades första gången 1993, vilket innebär att C-klassen nästa år kommer att fira sin 30-årsdag. Att välja mellan 30 olika årsmodeller är inte direkt lätt, men de flesta är ändå inte så intresserade av äldre C-Klass-modeller. Vissa C-Klass-modeller är dock definitivt bättre än andra.

Den förmodligen sämsta C-Klass-generationen är 2015 års generation eftersom alla bilar från detta modellår var dåliga av en mängd olika skäl som vi kommer att gå in på inom kort. Mercedes C-klass från 2007 är inte heller så bra eftersom detta var den tid då Mercedes inte riktigt satsade maximalt på bilar ändå.

Slutligen måste även 2012/13 års Mercedes C-klass läggas till den här listan eftersom den också lider av en mängd olika problem. Anledningen till att vi listat dessa tre årsmodeller är att de är de minst pålitliga årsmodellerna av sina respektive generationer och för att de flesta kunder inte direkt var glada över att ha dem.

2015 Mercedes Benz C-Klass

2015 års Mercedes C-Klass är något vi kan kalla ”den minst lyxiga upplevelsen du kan få av en lyxbil”. När den först kom ut gjorde 2015 års modell massor av rubriker på grund av sin slående design och en uppsjö av uppgraderingar som gjorde att C-klassen kändes riktigt lyxig och åtråvärd. Men dåliga tillförlitlighetsresultat och riktigt dåliga kundnöjdhetsresultat kom tidigt.

  Är en Mercedes en bra första bil?

Många framstående tillförlitlighetsundersökningar uppgav att 2015 års C-klass har mellan 15 och 20 olika problemställen, som alla kan gå sönder när som helst. Motorn, bromsarna, elen och utrustningen var de mest problematiska områdena. Men det som verkligen decimerade 2015 års C-klass är det faktum att bilen hade 11 olika återkallelser.

Styrsystemet var dåligt, problem med strålkastare, motorproblem, problem med bränsletillförselsystemet, problem med överhettning och listan fortsätter i all oändlighet, C300 är den överlägset sämsta 2015 års modell och kanske till och med den sämsta C-Klass som någonsin tillverkats. Vilken skam för en bil som lyckades bli den mest sålda Mercedes-sedanen någonsin.

2007 Mercedes Benz C-Class

Om vi spolar tillbaka tiden till 2007 kommer vi också att uppleva ett liknande möte med en bil som hoppades vara bra men lyckades bli riktigt dålig. Detta var slutet på en era där Mercedes av någon anledning slutade att göra bilar på Mercedes-nivå. W220 S-klass startade eran av riktigt dåliga Mercedes-modeller och 2007 års C-klass tillhör också den gruppen.

Anledningen till att 2007 års C-klass också finns med på den här listan är att den ser tråkig ut, saknar utrymme och upplever en massa problem också. Bilen återkallades inledningsvis ett gäng gånger för i stort sett samma problem. Motorns balansaxel vägrade helt enkelt att stanna på plats. Detta är ett riktigt allvarligt problem och anledningen till att så många Mercedes Benz C-Klass-modeller från den här eran slutade i en brand.

  Bästa lilla Mercedes hatchback

Brist på ordentlig sikt, dåligt utförd utrustning, höga underhållskostnader och det faktum att de flesta människor inte var riktigt förtjusta i den gjorde 2007 års C-klass till en av de sämsta C-klassmodellerna hittills, särskilt eftersom många av dessa brann ner till grunden på grund av att bränslesystemet gick sönder.

2012/13 Mercedes Benz C-Klass

Mercedes Benz C-Klass 2012/13 har en hel del trevliga detaljer som designen, den övergripande körupplevelsen och det faktum att det var då Mercedes gjorde de bästa 63 AMG C-Klass-modellerna. Allt var dock inte lika ljust eftersom bilen lyckades överleva genom 8 olika återkallelser som tidigt decimerade förarnas nöjdhetsresultat.

De mest bekymmersamma komponenterna i C-Klass från den här eran är relaterade till krockkuddarna som var den enda orsaken till många återkallelser. C-Klass 2012/2013 är också utsatt för bränsleläckage som också potentiellt kan sluta i lågor. Det värsta är att sensorerna egentligen inte är så bra på att fånga upp detta.

Bilen hade också problem med el, bromsar och en del av utrustningen vilket ytterligare gjorde att bilen kändes sämre jämfört med F30 BMW och även den ansiktslyfta Audi A4. På det hela taget är 2012/13 inte lika dålig som 2015- och 2007-modellerna, men den är definitivt inte den bästa.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Mercedes C-klass?

Mercedes C-klass är tyvärr inte en av de bästa Mercedes-modellerna som någonsin tillverkats, åtminstone inte ur ett tillförlitlighetsperspektiv. Men det faktum att C-klassen är den mest sålda kompakta lyxsedanen från Mercedes innebär att bilen är älskad av många och därför bör övervägas.

  Vilka Mercedes-Benz-modeller är hardtop cabrioleter?

Se dock till att göra alla nödvändiga inspektioner före köpet eftersom du helt enkelt inte vill riskera det eftersom den här bilen kan vara helt fruktansvärd om den inte underhålls på rätt sätt. Gör din hemläxa och om du gillar bilen kommer du att kunna hitta en i gott skick och en som inte kommer att ruinera dig ekonomiskt.

Vilken modell av Mercedes Benz C-Klass är bäst?

Den bästa Mercedes Benz C-klassmodellen är troligen instegsmodellen C200 eftersom den erbjuder dig allt du behöver av en bil. Den är effektiv, smidig, pålitlig och kan erbjuda en punch som de flesta borde vara nöjda med. Om du vill ha den bästa långköraren bör du överväga C220d eftersom den erbjuder bättre bränsleeffektivitet.

Om du vill ha den mest speciella C-klass som finns är det C63 AMG du ska köpa eftersom det är den enda bilen som fortfarande använder en V8 i det här segmentet. Allt detta kommer dock att förändras väldigt snart eftersom bilen får en liten 4-cylindrig motor.

Vilket årsmodell av Mercedes C-klass är det bästa?

Det bästa modellåret för Mercedes C-klass är modellåret 2022 eftersom den helt nya C-klassen är fantastisk. Den är nästan lika lyxig som S-klassen samtidigt som den är nästan lika bekväm. Det är verkligen den bästa kompakta lyxbilen för familjer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts