Bästa lilla Mercedes hatchback

Hatchbacks är inte nödvändigtvis lika populära i USA som i Europa. Därför erbjuder de flesta europeiska tillverkare inte ens sina hatchback-versioner i USA. Mercedes är en av dem eftersom A-klassens hatchback inte kan köpas i USA vilket innebär att om du vill ha den måste du importera en från Kanada.

Det är exakt samma sak med Audi A3 eftersom du bara kan köpa sedanversionen av A3 i USA. BMW:s lilla hatchback heter 1-serien och du kan inte heller köpa en sådan i USA. Den enda riktiga Mercedes-kombi man kan få i USA är AMG GT 4-dörrars som inte är direkt kompakt.

Hur som helst kan vi ändå ta en närmare titt på A-klassen eftersom det är en ganska konkurrenskraftig småbil. Om du älskar hur A-Klass ser ut och vill ha det näst bästa, se till att kolla in CLA-klassen eller A-Klass sedan eftersom båda dessa är baserade på A-Klass hatchback och är likartade i de flesta avseenden.

Europa har en helt annan bilkultur jämfört med USA, vilket är uppenbart så fort man tar en titt på både bilarna och väginfrastrukturen. Pick-up trucks är för USA vad hatchbacks är för Europa.

Varför kan jag inte köpa en tysk premium hatchback i USA?

Därför att inte tillräckligt många människor är intresserade av att köpa dem. Europa var strukturerat långt före USA, vilket innebär att en genomsnittlig europeisk stad är mycket äldre än en genomsnittlig stad i USA. Detta innebär att infrastrukturen i USA byggdes med bilarna i åtanke, medan gamla europeiska städer byggdes upp långt innan bilarna blev en sak.

  Har Mercedes reservdäck?

Det är därför som USA aldrig behövde minska bilarnas storlek för att de skulle kunna köras i urbana stadsmiljöer. Dessutom har USA en ganska sträng säkerhetspolitik när det gäller krockreglering, vilket innebär att tillverkarna måste lägga ner mycket pengar för att deras bilar ska uppfylla denna politik och därmed kunna komma in på den amerikanska marknaden.

Detta innebär att om en bil inte är tillräckligt populär är det inte meningsfullt att sälja den där eftersom de potentiella vinsterna inte är tillräckligt stora. Det är samma anledning till att Europa inte får pick-up trucks. De är ineffektiva och alldeles för stora för både en genomsnittlig europé och en genomsnittlig europeisk stad.

Kanske kommer Mercedes, Audi och BMW så småningom att erbjuda sina hatchbacks på den amerikanska marknaden, men bara om det är ekonomiskt vettigt. Ett perfekt exempel på hur impopulära hatchbacks är i USA är VW Golf som är en av de mest populära bilarna när det gäller den europeiska marknaden, medan den knappt klarar av att vara vettig i USA.

Mercedes Benz A-Klass sedan – Bästa Mercedes-alternativet till A-Klass hatchback

Om du älskar både storleken och utseendet på Mercedes Benz A-Klass hatchback kan du få samma upplevelse med A-Klass sedan eftersom båda är byggda på samma plattform. Det är ganska uppenbart att båda dessa A-Klass-modeller konkurrerar om samma potentiella kund.

Mellan dessa två är det vettigare att välja A-Klass sedan eftersom den ser lite mer premium ut samtidigt som den är lika användbar. Kanske är det bakre passagerarutrymmet lite generösare med hatchback, men en sedan känns helt enkelt mer exklusivt och Mercedes-liknande.

  Finns Mercedes C-klass som hybridmodell?

A-Klass sedan i instegsutförande kostar 33 950 dollar, vilket är ett ganska rimligt pris med tanke på hur lyxig denna lilla bil är. Den 4-cylindriga 2.0L-motorn som erbjuds trycker ut mellan 188-211 hk och det vridmoment som erbjuds är gott om för en lyxig och smidig körning.

Mercedes Benz AMG GT 4-dörrars – Hatchback

Om du älskar en praktisk hatchback och älskar Mercedes-märket är chansen stor att du också kommer att älska AMG GT 4-dörrars hatchback. Den här modellen finns i några olika drivlinor och alla är potenta och spännande med AMG GT63 S som den mest potenta med mer än 640 hk.

AMG GT 4-dörrars är tekniskt sett en hatchback, så den passar in i Mercedes hatchbackmodellprogram. Den gör mer än några A-Klass-sedaner men om du kan svänga 136 000 dollar kommer du säkert att njuta av den.

FAQ-avdelning

Kommer pick-up trucks till Europa?

Pick-up trucks har tekniskt sett funnits i Europa ända sedan de ursprungligen föreställdes. Europa får dock bara ”små” pickuper som Ford Ranger eller Toyota Tundra till exempel. Ford F-serien har aldrig funnits tillgänglig i Europa och kommer troligen inte att finnas tillgänglig i Europa på länge.
Mercedes försökte till och med popularisera pickupen i Europa och försöka stjäla envisa amerikanska pickup-kunder med Mercedes Benz X-klass, men X-klass kan lätt betraktas som ett episkt misslyckande eftersom nästan ingen köpte den.

Är små hatchbacks bättre än små sedans?

Förra året köpte jag en ny bil och de två sista kandidaterna var Audi A3 Sportback och Audi A3 Sedan. Skillnaderna mellan dem är bara att den ena är en hatch och den andra en sedan. I slutändan valde jag sedanen eftersom jag anser att den helt enkelt ser snyggare ut och även körs snyggare.

  Är en Mercedes SUV dyr att underhålla?

Sedans är helt enkelt roligare eftersom de är mer raffinerade och får bilen att se mycket snyggare ut. Som sådan är små hatchbacks en bra idé för trånga parkeringsutrymmen och trafikerade gator, men verkligheten är att storleksskillnaderna mellan Sportback och Sedan var ganska minimala.

Är små hatchbacks på väg att dö ut i USA?

Det verkar som om den rådande atmosfären i USA:s trafiktrender rör sig bort från mindre hatchbacks mer och mer. VW försöker sälja Golf i USA, men det verkar som om de inte säljer så många enheter som de hade hoppats på. Därför är det rimligt att tro att små hatchbacks faktiskt kan komma att dö ut helt och hållet.

EV:s gryning är dock över oss och många biltillverkare fokuserar på att göra små EV-hatchbacks vilket innebär att EV-hatchbacks till och med kan rädda dagen om allt förblir som det är.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts