Mercedes E Class år att undvika

Mercedes Benz E-klass är en mellanstor lyxsedan som är gjord för dem som vill njuta av en lugn upplevelse bakom ratten. E-Klass är en bil som betonar teknik, komfort, säkerhet och körglädje. Det är en av de mest sålda Mercedes-sedanmodellerna genom tiderna eftersom den släpptes första gången redan 1984.

Det betyder också att det finns vissa E-Klass-modeller där ute som verkligen är bättre än andra. I den här artikeln kommer vi att berätta vilka E-Klass-modeller du bör undvika eftersom de inte är de mest pålitliga, och de flesta ägare anser inte heller att de är på en tillfredsställande nivå. Med tanke på att bilar som dessa kostar mycket pengar är det säkert ett problem att inte vara i nivå med andra lyxsedaner.

Det sämsta modellåret för Mercedes Benz E-Klass är 1995 års modell eftersom den var billig, opålitlig och egentligen för att den led av många kvalitetsproblem genomgående. Mercedes E-Klass 2006 är också en av de sämsta E-Klass-modellerna som någonsin släppts eftersom den lider av en massa problem.

Det är också en bra idé att undvika 2010 års E-Klass eftersom det också är en bil som de flesta ägare inte är nöjda med. Bilen lider av en massa problem och var del av många olika återkallelser, varav de flesta var relaterade till problem med krockkuddar.

1. 1995 Mercedes Benz E-Klass

Mercedes W210 från 1995 var den första bilen någonsin som bar modellbeteckningen E-Klass. Modellen introducerades först 1984, men den kallades inte E-Klass eftersom namnskylten kom senare med 1995 års modell. W210 anses ofta vara en av de sämsta Mercedes Benz-modellerna som någonsin lämnat fabriken på grund av sin billighet.

  Vilka Mercedes har ett Sport-läge?

Detta var den tid då Mercedes rent av misslyckades med att göra bra bilar eftersom W220 S-klass från den tiden också var inget annat än undermålig. W210 led av otaliga kvalitetsproblem som gjorde att bilen kändes riktigt billig. Interiörens strömbrytare, elen, fjädringen och motorn var de mest klagade komponenterna.

Det värsta med W210 är dock rosten eftersom W210 är en av de minst rostskyddade W210-modellerna genom tiderna. Därför var vi tvungna att ta med den på vår lista eftersom den helt enkelt inte kan konkurrera med BMW 5-serien från den eran, inte ens med ett långt skott.

2. 2006 Mercedes Benz E-Klass

Av alla E-Klass-modeller som någonsin kommit ut verkar 2006 års modell vara den med flest ägarklagomål. Till råga på allt upplevde 2006 års modell de flesta av sina problem vid låga miltal, vilket gör problemen ännu mer skadliga. Balansaxeln är känd för att gå sönder i förtid och vissa ägare uppger att det krävdes mer än 4 800 dollar för att åtgärda problemet.

Andra framträdande problem som rapporterats för 2006 års modell är relaterade till bränsletanken och ett gäng problem med bilens elektronik. En läckande bränsletätning är inte ett litet problem, för om du lämnar det obevakat kan det till och med få bilen att brinna upp och helt förstöras.

Slutligen var 2006 års E-klass aldrig riktigt så älskad av de flesta kunderna, vilket sänkte bilens totala kundnöjdhetsresultat avsevärt. Hur som helst, om du bestämmer dig för att köpa en E-Klass från 2006 kan du göra det eftersom det finns exempel där ute som tagits om hand på rätt sätt. Se till att göra alla nödvändiga inspektioner före köpet så borde du vara bra.

  Vad är Mercedes BlueTec?

3. 2010 Mercedes Benz E-Klass

NHTSA fick också några hundra klagomål om 2010 års Mercedes Benz E-Klass. De flesta klagomålen var förknippade med krockkuddarna och därför återkallade Mercedes 2010 års modell ett gäng gånger. Det sorgliga är att Mercedes var tvungna att göra flera återkallelser för att lösa problemet och man är aldrig 100 % säker på att de lyckades lösa dem helt.

Ett annat framträdande problem med 2010 års modell är relaterat till upphängningen som är känd för att korrodera och brista i förtid. Fjädringsfjädrarna verkar också vara en öm punkt för 2010 års modell vilket innebär att hela fjädringssystemet inte är i nivå med vad E-Klass behöver vara.

Många rapporter är också förknippade med bilens ljudsystem då basförstärkaren tenderar att gå sönder ett antal gånger. Allt detta gjorde 2010 års E-Klass till en liten plockepunkt eftersom ingen vill spendera så mycket pengar och ständigt vara orolig för vad som ska gå sönder härnäst. Detta leder i slutändan till låga kundnöjdhetsresultat.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Mercedes Benz E-Klass?

Om du vill ha en sedan som kan göra skolskjutsar och VIP-transporter på samma gång är E-Klass rätt väg att gå. Tack vare sin storlek och sitt utrymme kan E-Klass bekvämt transportera upp till fem vuxna med tillräckligt med bagageutrymme för att klara en hel vecka. Den är också packad med ett gäng avancerade lyxiga bekvämligheter för att höja upplevelsen.

  Vilken är bäst, Mercedes eller Jaguar?

Vissa människor anser dock att E-Klass är en taxibil och gillar därför inte att köpa dem. Andra klagomål på E-Klass är förknippade med att bilen är lite ”äldrevänlig”, särskilt i jämförelse med Audi A6 eller BMW 5-serien.

Vilken Mercedes Benz-modell är bäst?

Det beror på vad du vill ha av en bil. Om du föredrar praktiska egenskaper och familjeanvändning framför allt, är E-Klass Kombi det bästa alternativet. Om du vill ha en bil som kan krossa motorvägsmiljoner utan att vara överdrivet bränsletörstig ska du överväga att köpa en dieselvariant.

Om du däremot vill ha den mest spännande och upphetsande E-Klass-modellen som går att köpa för pengar bör du satsa på en av AMG-modellerna som är otroligt snabba, spännande och samtidigt bekväma.

Hur länge kan en Mercedes Benz E-Klass hålla?

Mercedes är ett av de märken som är kända för att göra bilar som kan hålla i ett och ett halvt liv, och i stort sett alla E-Klass-modeller kan göra det, även W210. Om du gör din due diligence och tar hand om bilen när den behöver något bör du mer än väl kunna köra E-Klass i decennier.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts