Mercedes Sprinter år att undvika

Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter skåpbilen är inte en bil som de flesta Mercedes Benz-entusiaster drömmer om, men Sprinter är fortfarande en av de bästa Mercedes kommersiella modellerna som går att köpa för pengar. Sprintern har funnits ganska länge vilket innebär att Mercedes erbjöd många olika årsmodeller av Sprintern, varav vissa är bättre än andra.

Dessa kan användas på en mängd olika sätt beroende på vad du vill ha av din skåpbil. Du kan använda den som en kommersiell transportbil, en persontransportbil, en campingbil eller vad som helst annat som passar dina behov. Innan du gör något av detta måste du dock vara medveten om vilka årsmodeller du bör undvika redan från början.

Anledningen till att vissa modellår av Sprinter bör undvikas är att de helt enkelt inte är i nivå med resten av branschen. Mercedes Sprinter 2016 verkar vara den som många anser vara det sämsta Sprinter-modellåret genom tiderna, och 2015 års modell ligger strax efter.

Mercedes Sprinter från 1999 kan vara århundradets affär för tillfället, men den här skåpbilen är så gammal att det verkligen är svårt att hitta en med inte alltför många mil på klockan. Dessutom har dessa vanligtvis problem som helt enkelt inte finns på nyare modeller.

2016 Mercedes Benz Sprinter

Enligt ett gäng kundnöjdhetsundersökningar verkar modellåret 2016 Mercedes Benz Sprinter vara det årsmodell som får det lägsta totalbetyget. Fler problem rapporterades för 2016 års Sprinter än för något annat modellår, och det är ganska uppenbart så fort du bläddrar igenom några av de mest välrenommerade resultaten från kundnöjdhetsundersökningar på nätet.

  Vanliga problem med Mercedes GT 53

De mest klagade problemen med 2016 års modell är relaterade till ett gäng invändiga fel som innebar att många tillbehör helt enkelt inte fungerade. Bromsarna kritiserades också kraftigt eftersom de kändes onaturliga och inte var de bästa för att stoppa skåpbilen. Motorerna var för gamla för att vara effektiva och för gamla för att vara sofistikerade.

Sätena ska vara otroligt obekväma, och det är säkert ett problem med en bil som vanligtvis gör hundratals mil i ett svep. Det är helt enkelt för många som klagar på 2016 års Sprinter-modell och det är därför vi utnämnde den till det sämsta Mercedes Benz Sprinter-modellåret hittills.

2015 Mercedes Benz Sprinter

På andra plats, precis bakom 2016 års Sprinter står 2015 års modell som också verkar vara nästan lika problematisk som 2016 års modell. Därför är 2015 års Sprinter den näst mest klagade Sprintermodellen genom tiderna. Problemen med 2015 års modell liknar de som anges för 2016 års modell men är inte helt likadana.

De mest anmärkningsvärda problemen är förknippade med karossen, färgen och ett gäng interiörproblem som för 2016 års modell. Fönstren är också problematiska eftersom de tenderar att fastna och funktionen för elektriska fönster misslyckas kapitalt. Läckande tak är också en sak med 2015 års Sprinter vilket är ganska olyckligt.

Verkligheten är att inget av dessa problem är lindriga och lätta att åtgärda vilket innebär att 2015 års Sprinter verkligen är ett modellår du bör undvika. Den kommer helt enkelt med alltför många irriterande och verkligt allvarliga problem som kan förstöra din ägarupplevelse.

  Passar Mercedes-hjul till Ford

1999 Mercedes Benz Sprinter

Mercedes Benz Sprinter från 1999 är den allra första Sprinter van som kom till USA. För att vara 100 % ärlig var 1999 års Sprinter faktiskt hyfsad när den först kom ut, men vi kan lugnt säga att åren som följde verkligen gjorde ett nummer av 1999 års Sprinter. Till att börja med är bilen helt enkelt för gammal för att användas dagligen.

För det andra saknar den funktioner som de flesta nu anser vara viktiga för en skåpbil. 1999 års Sprinter är inte heller det mest tillförlitliga Sprinter-modellåret hittills. Detta problem blir ännu värre av att det inte finns några 1999 års Sprinter-modeller med lägre körsträcka. Vissa människor skulle köpa dessa för att spara pengar, men du kan verkligen inte använda 1999 års Sprinter till samma saker som du kan använda en 2015 eller 2016 års modell.

1999 års Sprinter har också problem med kvaliteten på karosseripaneler, färgkvalitet, eventuell korrosion, problem med yttre blixtar, en interiör av låg kvalitet som lyckas spricka och problem med styrsystemet. Även i sitt bästa skick är 1999 års Sprinter nu för gammal för att användas till annat än tillfälliga promenader till Ikea.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Mercedes Benz Sprinter?

Om du är i behov av en bil med plats för många personer, eller om du vill ha en bil som kan transportera mycket last, är Sprinter van ett utmärkt val. Beroende på konfigurationen kan du få dessa skräddarsydda för persontransport eller godstransport. Sprintern är en riktigt modulär skåpbil vilket innebär att den kan användas till i stort sett vad som helst.

  Vilka är de sportiga Mercedes-modellerna?

Det finns inte så många skåpbilar som är lika välkända som Sprinter. Ford Transit kanske är det mer populära valet, men Sprinter är en produkt av högre kvalitet överlag. Om du tillbringar mycket tid bakom ratten är Sprinter det rätta valet.

Vilken modell av Mercedes Benz Sprinter är bäst?

Det bästa du kan göra är att köpa en Sprinter van med dieselmotor eftersom dessa är perfekta för det de vanligtvis gör. Du vill ha en skåpbil med tillräckligt med vridmoment för att få dig att röra dig oavsett hur tung lasten är. Du bör också välja en automatisk version eftersom det gör Sprintern mycket lättare att leva med.

2012 års Sprinter verkar vara riktigt pålitlig, och det är även 2010 års och 2004-2006 års modeller.

Tillverkade Dodge Sprinter tidigare?

Ja, de allra första Sprinter-modellerna tillverkades av Dodge och Mercedes-märkta Sprinter-modeller har tillverkats sedan 2010. Om du tar en titt på en Dodge Sprinter från 2006 kan du genast se att det bara är en ommärkt Mercedes Sprinter eftersom dessa såldes som Mercedes Sprinter skåpbilar i Europa redan från början.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts