Vilken är bäst, Mercedes eller Jaguar?

Vilken är bäst, Mercedes eller Jaguar?

Efterfrågan på lyxbilar har ökat kraftigt under de senaste åren på grund av de potentiella kundernas ständigt ökande inkomster, mer påtagliga lyxerbjudanden och den rena utvecklingen inom bilindustrin som helhet. Lyxbilar tenderar att erbjuda högre komfort, bättre säkerhetsfunktioner och en futuristisk körupplevelse, men de har en hög prislapp.
Och inte många andra märken har funnits så länge som Mercedes eller Jaguar. Du kanske föredrar de eleganta och lågt sittande brittiska GT:erna eller Mercedes cruisers med ”bäst eller inget”, som på egen hand har dominerat lyxbilssegmentet under de senaste åren. Frågan kvarstår fortfarande, vilken är bäst, en Benz eller en Jaguar?

Styling

En tillverkares förmåga att visa upp de olika formerna av sitt formspråk har möjliggjorts genom nya framsteg inom metallbearbetning, så kallad hydroformning. En teknik som drivs av vattentryck säkerställer exakta och detaljerade gjutningar av metallplåtarna som skapar de uttalade karossveck som förknippas med lyxbilar som Jaguar eller Mercedes.
Även om det primära syftet med bildesign i allmänhet är att se till att formen följer funktionen, måste formen också motsvara en specifik varumärkesbild. Och det är ett område där Mercedes och Jaguar skiljer sig ganska mycket åt.
Mercedes designfilosofi kallas ofta ”Sensuell renhet” av dess designers. Tanken är att skapa ren design utan behov av överdriven stil. Vissa skulle hävda att vissa Mercedes-designs utstrålar mer feminina linjer och är lite för blingy, men ingen kan ifrågasätta slutproduktens sofistikering.
Å andra sidan har Jaguars en mer brutal inställning till bildesign. Många Jaguars är starkt influerade av den brittiska idén om klass och stil och är därför utrustade med fina trädetaljer och högkvalitativt läder. Jaguar arbetar med en lägre produktionsvolym jämfört med Mercedes, vilket resulterar i att Jaguars design till sin natur är lite mer exklusiv som ett resultat.

Teknik

Beslut om bilköp avgörs ofta på grundval av de tekniska funktioner som en bil har. Infotainment- och säkerhetsfunktioner betraktas allmänt som viktiga komponenter vid köp av en ny bil. Även om Jaguar och Mercedes båda anses vara högteknologiska märken finns det en stor skillnad mellan de två.
De moderna infotainmentsystemen från Mercedes-Benz är kända som MBUX. Systemet har en arkitektur med artificiell intelligens som kan skräddarsy nästan alla alternativ för en specifik användares behov. Dess banbrytande design, högupplösta skärmar är otroligt futuristiska och ganska intuitiva.
Säkerhetsteknik, fjädringskomfort, ljudsystem och strålkastarteknik som erbjuds i Mercedes modeller anses ofta vara bäst i sin klass. Mercedes arbetar med högre volym och tenderar att investera mer pengar i forskning och utveckling, och när det gäller teknik är den överlägsenhet som Mercedes har över Jaguar betydande.
Även om Mercedes anses vara överlägsen när det gäller teknik betyder det inte att Jaguar ligger långt efter.
Dagens Jaguars är utrustade med modern teknik och erbjuder ett brett spektrum av olika säkerhets-, komfort- och teknikfunktioner. Även om nivån av sofistikering är på en mycket hög nivå är det utförandet som skiljer Jaguar åt.

  Vad betyder 4Matic på en Mercedes?

Comfort

Det som skiljer dessa märken från mer lättillgängliga bilmärken är beteckningen lyxbil. Ett lyxfordon måste kunna transportera dig i en enorm lyx, erbjuda oöverträffade bekvämligheter, en fantastisk kvalitet och status jämfört med en mer genomsnittlig bil. Även om alla de ovannämnda egenskaperna spelar roll är det komforten som gör störst skillnad.
Föreställ dig att du tar en lång resa i din valfria cruiser. När du kommer fram till din destination känner du dig inte trött, du känner dig fräsch och avslappnad. Och det är den nivå av komfort som märken som dessa brukar erbjuda. Det är berättelsen om att paketet är mer imponerande än vissa av dess delar ensamma som ger dessa märken beteckningen premiummärke.

Körkvaliteten är mer lik en magisk matta, bullerisoleringen är så perfekt utförd att den helt tvättar bort de irriterande ljuden från vardagspendling. Otroligt många olika sätt att justera sittplatser, tysta luftventiler, hi-fi-ljudsystem och många fler egenheter och funktioner är festprylarna i dessa vagnar.

Både Mercedes och Jaguar utmärker sig på dessa villkor, vilket är en framträdande anledning till varför du bör spendera det lilla extra för att köpa en Jag eller en Benz.

Vanliga frågor om Mercedes och Jaguar

#### Är Mercedes mer tillförlitlig än Jaguar?
På senare tid har Jaguar-modellerna haft en beundransvärd tillförlitlighet. Förbättringskurvan inom tillförlitlighetssektorn har ökat kontinuerligt. Detta får en att undra över alla dessa kommentarer om att Jaguars tillförlitlighet inte håller måttet. De presterar exceptionellt bra, erbjuder vackra köregenskaper och bränsleekonomi och förknippas med en kultförklaring bland entusiasterna.
Jaguarer var en gång i tiden mycket opålitliga, men är för närvarande tillräckligt pålitliga. Borta är de dagar då Jaguars hamnade i botten av tillförlitlighetslistorna. På senare tid har många Jaguar-modeller stadigt krypit uppåt i tillförlitlighetssegmentet. Vissa resultat i tillförlitlighetsdiagrammen säger dock fortfarande att Jaguars tillförlitlighet är tvivelaktig.
När det gäller Mercedes är inte heller dess tillförlitlighetsresultat premium. Ett stort problem med moderna fordon är deras komplexitet. Och det gäller särskilt för lyxbilar med många funktioner som tillverkas av Mercedes. Detta innebär att det är mycket som kan gå fel om de inte underhålls på rätt sätt.
Mercedes tillverkar fantastiska motorer med lång livslängd, men det är tekniken och den rena byggkomplexiteten som gör att Mercedes endast får ett mediokert tillförlitlighetsbetyg. Märket Mercedes har alltid förknippats med kvalitet, inte nödvändigtvis med tillförlitlighet. Detta kan sägas om Jaguar och Mercedes, men om de underhålls på rätt sätt och tas väl om hand bör de ge premiumupplevelsen som förväntat.

  Är Mercedes bättre än Cadillac?

Producerar Mercedes bättre elbilar än Jaguar?

I dagsläget producerar både Mercedes och Jaguar endast ett fåtal olika elbilsmodeller, men med tanke på den senaste tidens trend mot elbilar arbetar båda märkena snabbt för att utöka sitt elbilsutbud.
Fördelarna med elbilar är många. De är mer miljövänliga, billigare att äga och befriar dig till och med från skatt i vissa länder.
Den mest framstående elektriska Jaguar som nu är I-Pace. Den bygger på ett chassi som utvecklats specifikt för I-Pace. Och det är en sällsynt syn nuförtiden eftersom bilmärken tenderar att använda modulära chassin för flera modeller som en kostnadsbesparande åtgärd. Allt detta innebär att bilar som tillverkas på samma chassi inte kan skilja sig väsentligt från varandra.
Det är delvis anledningen till att I-Pace förmedlar en fräsch design, som skiljer sig tydligt från resten av sortimentet, men som ändå håller sig till varumärkets identitet. Detta resulterade i sin tur i att Jaguar tog hem 62 internationella bilpriser, den mest beundransvärda av dem var utmärkelsen European Car of the year, den första Jaguar som någonsin lyckats med en sådan uppgift.
Över i Mercedes hörn står EQC, en kompakt lyxig SUV baserad på GLC. Under all den tjusiga belysningen finns en elektriskt driven GLC, som inte är lika spännande som originalet. Men du kan vara säker på att fler modeller är på väg, eftersom Mercedes planerar att utöka sitt utbud till att omfatta 10 nya elbilar fram till 2022.
Även om det är för tidigt att säga vilket märke som producerar bättre elbilar, utökar både Jaguar och Mercedes snabbt sitt utbud av elbilar. I dagsläget verkar dock Jaguar I-Pace mycket mer spännande än Mercedes EQC.

  Kräver Mercedes mycket underhåll?

Vad är ägandekostnaderna för en Mercedes eller en Jaguar?

Om du är intresserad av det bästa eller inget Mercedes, eller de exotiska Jaguar-erbjudandena, betyder det att du vill ha de bästa funktionerna som marknaden har att erbjuda. Om du vill att ditt nya köp ska fungera på topp måste alla dessa egenskaper underhållas enligt tillverkarens rekommendationer.
Du bör överväga underhållsplaner per månad eller per mil för att se till att din nya bil håller sig i optimalt skick.
När det gäller leasing/finansiering eller köp beror det på vad du vill ha. Fördelarna med att helt enkelt köpa en ny Benz eller Jag är frestande, men den höga prislappen avskräcker.
Nya lyxbilar tenderar att leasas oftare än att köpas direkt. Det beror främst på att det verkar lite oansvarigt att spendera en stor summa på en avskrivningsbar tillgång, men det är också vettigt om du är en av de personer som köper och säljer bilar regelbundet.
Om du slutligen bestämmer dig för att köpa en skinande ny bil från dessa märken måste du också tänka på försäkringen. Både Mercedes och Jaguar är lyxbilar, och försäkringskostnaderna för dessa märken är orimligt dyra. Kombinera det med tvivelaktig tillförlitlighet och man kan lugnt säga att driftskostnaderna för båda är lite väl höga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts