Mercedes A-klass år att undvika

Mercedes A-klass är Mercedes premiummodell på ingångsnivå för dem som vill ha en Mercedes Benz-upplevelse utan att betala Mercedes Benz-pengar. Detta innebär i sig att själva upplevelsen inte kommer att vara så högklassig som de flesta skulle hoppas på, men A-Klass är en Mercedes.

Vissa Mercedes Benz A-Klass-modeller är sämre än andra på grund av tillförlitlighetsproblem, tillgänglighetsproblem och bara låga kundnöjdhetsresultat. Det verkar som om 2019 års modell är den modell som har flest klagomål och flest återkallelser av alla Mercedes Benz A-Klass-modeller hittills.

Det är inte bara 2019 års modell som är den sämsta A-klassen när det gäller återkallelser, utan den är också en av de sämsta Mercedes-modellerna i allmänhet. 2014 års modell verkar också ha massor av tillförlitlighetsproblem och vissa av dem är så allvarliga att de lätt kan totalförstöra bilen utan några förvarningar i förväg.

Slutligen bör alla äldre Mercedes Benz A-klassmodeller före de två senaste generationerna undvikas eftersom de är dåliga på alla sätt och vis. De ser inte bara dåligt ut, känns dåliga att köra och är inte alls i närheten av de specialitetsnivåer man förväntar sig av en Mercedes, utan de saknar också utrymme, funktioner och allt annat.

2019 Mercedes A-klass

2019 var året då Mercedes kom ut med den andra generationen av A-klassen som är en stor uppgradering av den förra generationen på alla sätt och vis. Till att börja med ser bilen bättre ut, särskilt på insidan där den lyckas slå de flesta av sina konkurrenter. För att få ett litet sammanhang: den tidigare generationen av A-klassen gjorde aldrig riktigt något för någon när det gäller inredningskvalitet och design.

  Bästa året för Mercedes E350

Men 2019 års A-klass hade mer än ett dussin återkallelser vilket helt enkelt är för mycket för någon typ av bil där ute, än mindre en från ett premiummärke. Bromspedalen var dåligt svetsad vilket blev en säkerhetsrisk som föranledde en återkallelse så fort bilen kom ut. Även backkameran var problematisk och orsakade därmed ytterligare en återkallelse.

Kommunikationsmodulen var också felaktig och föranledde en återkallelse. Andra orsaker till att 2019 års A-klass återkallades är förknippade med en framaxel som korroderade, bränsleläckage, felaktiga strålkastare och felaktigt placerade och fastsatta A/C-avloppsledningar.

2014 Mercedes A-klass

Mercedes A-klass 2014 hade ”bara” fem återkallelser vilket i sig är mer än de flesta bilar. Skälen till att 2014 års modell också är med på den här listan är dock mycket mer än så. Till att börja med hade 2014 års A-klass problem med motorn som var så problematiska att de till och med kunde spränga motorn helt och hållet. Kostnaderna för att byta ut en hel motor kan vara mer än vad vissa 2014 A-Klass-modeller kostar generellt.

Bilen är också känd för problem med stallning som kan inträffa även i motorvägshastigheter och därmed vara riktigt farlig. Sprängda säkringar, problem med motorfel och en defekt takpanel är bara toppen av isberget varför det är ett dåligt beslut att köpa en 2014 A-Klass. När du lägger ihop alla dessa problem känns lyxdelen av A-Klass plötsligt inte så lyxig.

  Vilka Mercedes-modeller har ambient belysning

Andra problem med 2014 års Mercedes A-klass beror på att bilen inte är lika välbyggd som andra bilar i detta segment. Audi A3 från 2014 är en mycket bättre bil än A-Klass från 2014. Den är bättre byggd, den håller längre, den känns lyxigare och den lider inte av lika många problem som A-Klass. Samma sak gäller för både VW Golf 7 och BMW 1-serie från den här tiden.

1997-2012 Mercedes Benz A-klass

För att avsluta listan kommer vi också att nämna de två första generationerna av A-Klass som undermåliga eftersom de verkligen är några av de konstigaste bilarna som Mercedes någonsin tillverkat. Anledningen till att båda dessa generationer är dåliga är att de inte gör någonting bra. Till att börja med är de inte riktigt pålitliga alls vilket gör dem problematiska även för ett så lågt pris.

För det andra känns de inte ett dugg som en Mercedes eftersom de ser ohyggliga ut. Interiören har några trevliga detaljer här och där, men inte tillräckligt för att kompensera för den förfärliga exteriördesignen. Dessa kör också som skokartonger eftersom de inte är så stabila och inte heller känns särskilt bekväma att köra.

De saknar sittplatsutrymme, de saknar bagageutrymme och de saknar invändiga förvaringsutrymmen. Det finns verkligen inget attraktivt med de två första generationerna av Mercedes Benz A-klass. Även om 2012 och på A-Klass inte är de bästa kan de fortfarande köra cirklar runt de två första generationerna.

  Mercedes AMG GL63 Tillförlitlighet

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en Mercedes Benz A-klass?

Du bör hoppa över att köpa de två första generationerna av A-Klass eftersom de är rent ut sagt usla. A-Klass 2012-2018 kan vara ett bra köp om du kan hitta en i gott skick och till rätt pris. I så fall är det bäst att köpa den tredje generationen av A-Klass efter faceliftet eftersom den är lite intressantare och modernare jämfört med A-Klass före faceliftet av den tredje generationen.

Den nuvarande generationen av A-Klass (2019 och framåt) är mycket bättre jämfört med alla andra generationer av A-Klass och den bästa av dem alla är 2021 års modell eftersom den lider av minst antal problem överlag.

Vilken modell av Mercedes Benz A-Klass är bäst?

Det beror på vad du vill ha av en bil. Om du bara vill ha en daglig förare är A200 troligen tillräcklig för de flesta. Den är effektiv, smidig och de 163 hk du får borde räcka till för de flesta av dina behov. Om du däremot vill ha något lite mer bör du rikta din uppmärksamhet mot antingen A35 eller toppmodellen A45 AMG eftersom dessa två är mycket mer underhållande på alla sätt.

Är Mercedes Benz A-klass en bra familjebil?

Mercedes Benz A-klass är en hygglig familjebil om din familj inte är överdrivet stor. Du kan få plats med fyra vuxna i A-Klass, men de kommer inte att vara särskilt bekväma. Om dina barn är små bör A-Klass klara sig utan problem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts