Mercedes-Benz GLB-klass Tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. Mercedes GLB-klass handlar om 5-dörrars kompakta lyxiga SUV:er. Den har nyligen introducerats 2019 och den har samma Mercedes extravaganta interiör.

Översikt

Mercedes GLB-klass introducerades nyligen 2019 och den har flera trimnivåer med AMG-modeller också. De två trimnivåerna är GLB 180, GLB 200 och GLB 250 4MATIC. Drivlinan sträcker sig från en 1,3 L turbomotor till den största 2,0 L I4 turbomotorn.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon, eftersom den hjälper individer att bestämma sig för om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit mycket pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. GLB-klassen har ett ganska genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg från J.D Power på 67 av 100.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. GLB-klassen har krocktestats av NHTSA och den har fått ett perfekt betyg på 5 av 5 när det gäller säkerheten. I övrigt är bilarna fullmatade med säkerhetsfunktioner som låsningsfria bromsar, krockkuddar, krockvarnare för framåtriktade kollisioner osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor för att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen förlorar cirka 45 % i värde efter fem år, och GLB-klassen förlorar cirka 62 % i värde efter fem år, vilket är ganska högt jämfört med andra Mercedes-modeller.

  Vanliga problem med Mercedes 190E (W201)

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. GLB-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 900 dollar per år, vilket är ganska högt jämfört med många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz GLB-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz GLB-klass är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz GLB-klass?

Mercedes-Benz GLB-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz GLB-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz GLB-klass har 221 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz GLB-klass har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Är GLB bättre än GLC?

Mercedes-Benz GLC är rundare än GLB. GLC är dyrare, men GLB har mer utrymme för last och fler sittplatser. Den är också den billigaste av de två.

Hur många mil ska en Mercedes-Benz GLB hålla?

Mercedes GLB kan hålla i genomsnitt 13-17 år med rätt underhåll. Mercedes kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil innan de behöver större reparationer. Detta är baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000 mil.

  Ska jag köpa en Tesla eller en Mercedes?

Är Mercedes GLB ett bra köp?

Mercedes-Benz GLB SUV är ett utmärkt val. GLB är en bra SUV med utmärkt bränsleekonomi och bekväm körning. Den hanterar bra, även om den inte är lika sportig och kompakt som andra lyxiga kompakta SUV:er. GLB:s interiör är välbyggd och elegant, med rymliga, bekväma säten och gott om lastutrymme.

Är Mercedes-Benz GLB en 7-sitsig bil?

Ja, Mercedes-Benz GLB är en bil med 7 sittplatser. Mercedes GLB familje-SUV:n har tillräckligt med plats för sju personer. Mercedes GLB är mindre än Land Rover Discovery Sport eller Skoda Kodiaq och har plats för sju personer.

Är GLB en mellanstor SUV?

Mercedes-Benz GTL 2021 är en liten lyxig SUV med plats för fem personer. En tredje sätesrad kan läggas till för att öka kapaciteten för upp till två ytterligare (mycket små) personer. Det finns tre nivåer av GLB: GLB 250 4Matic, GLB 250 4Matic och AMG GLB35.

Vad är Mercedes GLB jämförbar med?

GLB är jämförbar med BMW X1. Den är mindre än Audi Q3, Volvo V90 Cross Country och Kia Niro.

Har GLB ett soltak?

2021 Mercedes-Benz GLB: Den här Mercedes-Benz-modellen, som är det nyaste tillskottet i Mercedes-Benz-sortimentet, erbjuder också panoramaskjuttak som tillval på alla trims.

Har GLB uppvärmda säten?

Ja, GLB har uppvärmda säten. I sin standardkonfiguration har GLB plats för fem personer. Men den erbjuder också en tredje rad som kan användas för att öka kapaciteten till sju personer. Du kan välja mellan äkta läderklädsel, uppvärmda framsäten med ventilerade och uppvärmda framsäten, massagesäten fram och en uppvärmd rattstång.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts