Vilken månad att köpa en begagnad Mercedes

Vilken månad att köpa en begagnad Mercedes

Om du älskar Mercedes-Benz men inte har tillräckligt med pengar för att köpa en helt ny bil kan du vänta och köpa en begagnad Mercedes till ett utmärkt pris. Men vilken månad är bäst för att köpa en begagnad Mercedes-Benz?
Januari månad är den bästa tiden att köpa en begagnad Mercedes-Benz. Den följs tätt av februari och december. Tvärtom är juni och juli de sämsta månaderna för att köpa en begagnad Mercedes-Benz. Januari är den bästa månaden för att köpa en begagnad bil eftersom efterfrågan är extremt låg.

Varför är januari den bästa månaden att köpa en begagnad Mercedes-Benz?

Låg efterfrågan

Eftersom många människor spenderar mycket under julhelgen kommer du att märka att det finns färre köpare på marknaden under de första veckorna i januari. Som ett resultat av detta försöker återförsäljarna vara mer konkurrenskraftiga med sina priser för att locka till sig kunder.

Mer inventarier

En annan anledning till att begagnade Mercedesbilar är billigare i januari och december är att det finns mer lager. Mercedes brukar lansera nya modeller i slutet av året. Så för att skapa utrymme för de nya modellerna säljer återförsäljarna begagnade bilar med stor rabatt.

Vilken annan tidpunkt bör jag köpa en begagnad Mercedes-Benz?

Förutom i januari finns det olika tider på året då du kan få utmärkta erbjudanden för begagnade Mercedes-Benz.

Bästa helgdag för att köpa en begagnad bil

Martin Luther King Jr.
Du kanske blir förvånad över att Black Friday inte toppar dagen med de bästa erbjudandena på begagnade bilar. Det är snarare Martin Luther King Jr Day som har de bästa erbjudandena. Enligt en undersökning gjord av iSeeCars gav MLK Jr. Day 39 % fler erbjudanden än genomsnittet. Detta kan ha mindre att göra med den specifika helgdagen, utan snarare med att den infaller i januari.
Forskningen omfattade 32 miljoner försäljningar av begagnade bilar från 2018 och 2019, och fokuserade särskilt på erbjudanden där köparna sparade minst 1 000 dollar och 22 000 dollar i pris för begagnade kvalitetsbilar. Så om du vill ha den bästa affären på din Mercedes-Benz bör du vänta till den här dagen med att göra din affär.
Förutom Martin Luther King Jr Day finns det även några andra populära helgdagar för att köpa en begagnad Benz av hög kvalitet. Dessa inkluderar nyårsafton, julafton, veterandagen och Black Friday. Alla dessa helgdagar erbjuder utmärkta erbjudanden över genomsnittet.

  Hur återställer jag Mercedes luftkonditionering?

Bästa veckodagen att köpa en begagnad bil

Den bästa veckodagen att köpa en begagnad bil är på en måndag. Generellt sett är vardagar bättre än helger eftersom antalet köpare vanligtvis är lägre. Dessutom ger försäljarna bra erbjudanden på måndagar eftersom de inte vet vad de kan förvänta sig under hela veckan.

Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad Mercedes?

Du kanske är tveksam till att köpa en begagnad Mercedes-Benz, men det borde inte vara fallet. Detta lyxiga märke med ett trestjärnigt emblem lever upp till sitt motto ”bäst eller inget”. Även om Mercedes har haft sin egen del av problem lämnar det fortfarande upp till sin hype även med en begagnad bil. Se bara till att den specifika bilen är i gott skick.
Oavsett om du funderar på att köpa en E-Klass-vagn från 2018 eller en S-Klass-sedan från 2012 får du fortfarande en bil med högteknologisk teknik, stilfullt utseende, bekväm körning, utmärkta prestanda och hållbarhet. Även om du kanske skulle kunna få en ny bil från ett märke med mindre sofistikerade fordon för samma pris, kommer den inte att ha dessa Mercedes-Benz-fördelar:

 • De har ett gott rykte om kvalitetshantverk.
 • Lägre pris på grund av högre avskrivningsvärde.
 • Högklassiga funktioner som inte finns i de flesta begagnade bilar.
 • Utmärkt rykte för säkerhet
 • De har ett stilfullt och lyxigt utseende och en lyxig känsla.
 • Bekväm och pålitlig körning
  Vilken är den bästa Mercedes S-klass som någonsin tillverkats?

Vad är rätt förfarande för att köpa en begagnad Mercedes-Benz?

Om du vill ha en begagnad Mercedes-Benz bil av hög kvalitet ska du inte bara välja den billigaste. Istället bör du göra din due diligence och hitta den bästa möjliga affären. Här är de steg som du bör följa för att landa den bästa affären:

 1. Kontrollera recensioner och betyg på nätet
 2. Gå igenom fordonets historik
 3. Gör en systemavläsning
 4. Gör en oberoende skanning före köpet genom att anlita en erfaren Mercedes-mekaniker.

Frågor att ställa innan du köper en begagnad Benz.

Vilken är den sämsta tiden att köpa en begagnad bil?

Den sämsta tiden att köpa en begagnad bil är under sen vår och tidig sommar. Detta inkluderar månaderna maj, juni, juli, augusti och september. Den främsta anledningen till detta är att bilägare håller kvar sina bilar i väntan på nästa modellår.

Vilka är nackdelarna med att köpa en begagnad Mercedes-Benz bil?

Även om en begagnad Mercedes-Benz fortfarande är bättre än många fordon på marknaden kommer den med sina egna utmaningar. De största nackdelarna med en begagnad Mercedesbil är höga underhålls- och reparationskostnader. Att ta en Mercedes till en mekaniker är mycket dyrt eftersom det måste skötas av en auktoriserad återförsäljare.

Vad ska man tänka på innan man köper en begagnad Mercedes?

Innan du köper en begagnad Mercedes måste du känna till flera saker för att landa den bästa affären. Först och främst bör du ta hänsyn till avskrivningstrenden för den bil du tänker köpa. Dessutom bör du ta hänsyn till underhålls- och försäkringskostnaderna för bilen. Slutligen bör du göra en provkörning innan du betalar för bilen.

  Vilken är den billigaste Mercedes-bilen?

Är begagnade Mercedes-Benz-bilar dyra att underhålla?

Ja, det är de. Om du köper en begagnad Mercedes-Benz med utgången garanti blir den ännu dyrare att underhålla. Detta beror på att Mercedes reservdelar är dyra och att garantin hjälper till att kompensera en del av kostnaden. Dessutom tar Mercedes-återförsäljarna ut mycket pengar eftersom de vanligtvis använder specialverktyg vid reparation och underhåll av din bil.

Vilka är de bästa begagnade Mercedes-Benz-modellerna att köpa?

Innan du köper en begagnad Mercedes-Benz-modell måste du veta lite om dess historia och vad du kan förvänta dig av den på lång sikt. Detta beror på att vissa modeller har haft fler problem än andra. Några av de bästa begagnade Mercedes-modellerna är:

 • 2009 E-Klass
 • 2009 SLK-klass
 • 2012 CLS-Klass
 • 2010 C-Klass
 • 2008 E-Klass

Slutliga tankar

Om du är på jakt efter en begagnad Mercedes-Benz av hög kvalitet bör du vänta till januari för att köpa din favoritbil. Under januari är det mindre fotgängare, men mer inventarier. Som ett resultat av detta kan du lätt göra en bra affär. Du bör dock även överväga månaderna februari och december eftersom de också har en del exceptionella erbjudanden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts