Lyxbilar med låga underhållskostnader

Lyxbilar och låga underhållskostnader är inte så vanliga, men det finns några märken och några sätt som gör att du kan äga en lyxbil på ett lite mer rimligt sätt. Vissa lyxbilar med låga underhållskostnader är låga underhållskostnader i förhållande till andra lyxbilar, vilket innebär att de fortfarande kostar mer än de flesta bilar.

Om du vill ha en lyxbil som fortfarande är relativt billig att underhålla är en hybrid ett sätt att gå till väga. Hybrider använder mindre bränsle, de kostar mindre att försäkra och de kan också sänka ytterligare kostnader. Elbilar å andra sidan är också billigare att underhålla, men det finns några elbilsöverväganden som är värda att ta hänsyn till.

Segmentmässigt kommer en hybrid sedan som BMW 330e troligen att vara det alternativ som finns där ute för både lyx och lågt underhåll. Om du vill ha en SUV som är relativt billig i drift ska du satsa på en Lexus RX 450h, eftersom den här SUV:n har låg bränsleförbrukning och erbjuder Lexus legendariska tillförlitlighet.

Du kan också satsa på el och välja Porsche Taycan. Taycan erbjuder lyx och teknik över genomsnittet, men den har också lägre underhållskostnader jämfört med något som en Panamera. Om du vill ha en superbil som kräver lite underhåll kan du välja Honda/Acura NSX.

Kompakta lyxsedaner med lågt underhåll

Segmentet kompakta lyxsedaner är det mest populära sedan-segmentet på marknaden tack vare perfekt dimensionerade och välutrustade sedanalternativ. En Audi A4 erbjuder ganska låga underhållskostnader med tanke på garantin på 4 år och 50 000 mil från stötfångare till stötfångare, och motorerna är också testade och beprövade för flera hundratusentals mil.

  15 lyxbilar och SUV:er till de billigaste priserna 2021

Om du väljer hybridvägen kommer BMW 330e sannolikt att vara den bästa lyxiga kompakta sedanen med låg underhållsnivå som finns till salu. 330e erbjuder alla de fantastiska funktioner som alla andra 3-serier erbjuder, men den kombinerar också detta med låga driftskostnader som accentueras av imponerande bränsleeffektivitetssiffror.

Hybridversionen av Lexus GS är också en ganska pålitlig kompakt lyxsedan som inte kommer att kosta mycket. GS erbjuder ett snyggt utseende, bra tillförlitlighetsresultat och en kraftfull motor. Det är värt att nämna att bränsleeffektiviteten är betydligt sämre jämfört med 330e dock, men ändå värt att överväga.

Lågt underhåll sportiga lyxbilar

Om du vill ha en sportig lyxbil, men ändå inte är villig att betala stora summor för underhåll finns det några intressanta alternativ. Ett av dem skulle vara den käftsmällt vackra Lexus LC500h. LC500h kan köpas som coupé eller cabriolet och den erbjuder klassledande bränsleeffektivitet och tillförlitlighet.

Ett annat bra alternativ skulle vara en Honda/Acura NSX eftersom denna superbil använder en hybriddrift som gör att NSX når 0-60 mph på cirka 3 sekunder. I förhållande till sådana prestandakrav erbjuder NSX ett stort värde för pengarna, särskilt om man beaktar tillförlitligheten och bränsleeffektiviteten.

Ford Mustangs är också ganska billiga att köra om man tänker på vad man får för pengarna. Ford-återförsäljare finns överallt och det är lätt att hitta reservdelar. En 996 Porsche 911 kan också vara mycket prisvärd av i stort sett samma skäl.

  Vilka är de bästa lyxbilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Lättskötta lyxiga elbilar med lågt underhåll

Om du vill minska underhållskostnaderna avsevärt kan en elbil vara ett bra alternativ. Förutom att rädda vår vackra planet använder en EV inget bränsle alls, det finns inget behov av olja heller. Dessutom ger EV:er vanligtvis möjlighet att dra nytta av många statliga bidrag och skatteåterbäringar, vilket ytterligare sänker priset.

I det fallet är Porsche Taycan förmodligen det bästa alternativet att köpa. Taycan erbjuder lågt underhåll, är sportig och en lika lyxig och bekväm upplevelse. Samma sak kan sägas om Audi E-Tron GT, men Taycan är lyxigare och roligare att köra.

Mercedes EQS är ännu inte tillgänglig för försäljning, men EQS kommer sannolikt också att vara relativt billig i drift. Du kan också välja en Tesla av något slag, och om du vill spara lite pengar bör du absolut välja en Tesla.

Och den bästa Tesla att köpa är förmodligen antingen Model 3 eller Model Y, eftersom dessa två erbjuder snyggare interiörer och är ett betydande steg uppåt i byggkvalitet och lyx jämfört med Model S och Model X.

FAQ-avsnitt

Är det värt att köpa en EV år 2021?

Svaret på den här frågan beror i hög grad på ditt användningsscenario. Om du främst använder din bil i stan utan många längre resor, eller om du har mer än en bil, är en EV värd att överväga år 2021.

Men om du ofta reser långa sträckor och ditt område inte är så välutrustat med laddningsinfrastruktur bör du hoppa över att köpa en EV och vänta några år innan du tänker om. Det är värt att nämna att större delen av världen inte är riktigt redo att göra en övergång till elfordon, och det är ett faktum.

  Vilken är den bästa begagnade lyxbilen?

Vilket bilmärke erbjuder det bästa förhållandet mellan lyx och underhåll?

Om du vill peka ut ett enda märke som erbjuder lyxiga fordon, men som också erbjuder låga underhållskostnader, är Lexus förmodligen det enda märket som gör det framgångsrikt.

Detta beror på att Lexus är en del av Toyota-koncernen, och Toyota är välkänt för att utveckla extremt pålitliga bilar, och Lexus är inte annorlunda. Det finns ett gäng delar som delas mellan de två, men det är bara en sann bilnörd som kan känna igen det.

Varför är lyxbilar dyra att underhålla?

För att svara på detta behöver man bara titta på själva frågan. Lyxbilar är verkligen lyx. Och lyx är dyrt att utveckla, reparera eller underhålla. Lyxbilar är mycket mer komplexa jämfört med vanliga, mer prisvärda bilar, vilket innebär att det finns mycket mer saker som kan gå fel.

En annan anledning till att lyxbilar är dyrare att underhålla är att de inte byggs i så stora serier som en Toyota Prius. Detta innebär att tillgången på reservdelar är sämre, och lönsamheten för att tillverka dessa delar är också sämre om man jämför med en Toyota Prius-del.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts