Demografi för köpare av lyxbilar

Lyxbilar är utformade för att få dig att känna dig speciell eftersom de erbjuder mycket teknik, förstklassiga material och en överlägsen komfort. Det är dock inte alla som har råd med en sådan premiumtillgång, särskilt eftersom de också kostar mer pengar att underhålla.

Lyxbilar som stora sedans och SUV:er brukar värderas ner som en galning och de flesta tenderar att finansiera eller leasa dem eftersom det är mycket mer ekonomiskt vettigt. Hur som helst är de dyra att köpa, dyra att underhålla och dyra att tanka eftersom de vanligtvis har motorer med större slagvolym.

Genomsnittsåldern är en viktig demografisk faktor när det gäller bilköp, och 45 år är genomsnittsåldern för bilköpare i USA. Högklassiga lyxbilar köps vanligen av äldre köpare medan den yngre befolkningen främst bor i segmentet för kompaktbilar.

När det gäller könstillhörighet dominerar männen fortfarande de flesta bilsegmenten förutom segmentet kompakta SUV och crossover som är mer populärt bland kvinnor. Dessa siffror skiljer sig ganska mycket åt på individnivå, särskilt för de dyraste bilarna som finns.

Köp av lyxbilar – Åldersgrupper

Lyxbilar är dyra tillgångar, vilket innebär att du måste samla ihop en hel del pengar innan du kan köpa en bekvämt. Naturligtvis finns det många människor där ute som är villiga att tänja på sin budget för att köpa en lyxbil, men dessa människor är inte den demografiska grupp vi letar efter.

De flesta lyxbilar köps av köpare mellan 50 och 60 år. Närmare bestämt är en genomsnittlig köpare av en kompakt lyxbil 51 år gammal medan en genomsnittlig köpare av en mellanstor lyxbil är 56 år gammal. Stora lyxbilar förknippas vanligtvis med äldre personer och enligt några källor på nätet är en genomsnittlig köpare av stora lyxbilar 59 år gammal.

  Bästa bilen för någon som inte kör mycket

Lyxiga SUV:er är mer eller mindre likadana, men det verkar som om den genomsnittliga åldersgruppen som köper lyxiga SUV:er kontinuerligt blir yngre och yngre. En genomsnittlig köpare av en kompakt lyx-SUV är 52 år, en genomsnittlig köpare av en mellanstor lyx-SUV är 53 år och en genomsnittlig köpare av en stor lyx-SUV är omkring 57 år.

Köp av lyxbilar – Procentuell andel kvinnliga köpare

Som tidigare nämnts köps de flesta bilar fortfarande av män, men statistiken håller på att förändras och det finns några segment där kvinnor börjar leda listorna. Det verkar som om kvinnor inte är lika intresserade av lyxbilar som män är.

Endast 37,9 % av köparna av kompakta lyxbilar är kvinnor. När det gäller mellanstora lyxbilar är skillnaderna ännu större med endast 28,4 % kvinnor bland kunderna. Männen dominerar dock segmentet stora lyxbilar mest eftersom endast 22,5 % av kvinnorna är intresserade av att köpa en stor lyxbil.

SUV:er är lite annorlunda eftersom 47,5 % av de kompakta lyxiga SUV:erna är kvinnor. När det gäller segmentet för mellanstora lyxiga SUV:er utgör kvinnor endast cirka 38,3 % av försäljningen. Om man däremot tittar på det ”vanliga” segmentet för kompakta/små SUV:er utgör kvinnor cirka 55 % av försäljningen av kompakta/små SUV:er.

Hur köper människor lyxbilar

Som tidigare nämnts kostar lyxbilar mycket pengar och de tenderar att skrivas av som en galning. Det är därför inte ett särskilt bra ekonomiskt beslut att köpa en bil för 100 000 dollar som sannolikt kommer att förlora 50 % av sitt ursprungliga värde på bara fem år.

  Vad är dåligt med elbilar?

Detta innebär att du förlorar mer än 25 dollar per dag om du köper en lyxbil direkt. För att undvika att förlora så mycket pengar tenderar de flesta lyxbilsköpare att finansiera sina bilar. Förutom finansiering tenderar de också att skriva av dem som företagskostnader, vilket gör hela prövningen lite mer trovärdig.

Det är också viktigt att notera att de flesta lyxbilsköpare tenderar att finansiera sina bilar på relativt kort sikt jämfört med de flesta köpare, vilket innebär att de kommer att betala lägre räntor jämfört med massbilsköpare.

De dyraste lyxbilarna i begränsad upplaga som tillverkas av högklassiga märken är annorlunda eftersom bilar som dessa inte förlorar lika mycket i värde som de flesta lyxbilar gör. Detta innebär att människor är mer villiga att betala direkt för dessa typer av bilar eftersom de också ofta används som investeringar.

FAQ-avsnittet

Vilka är de mest populära lyxbilarna i USA?

Enligt några källor på nätet föredrar de flesta amerikaner lyxbilar som byggs av Lexus, Tesla, BMW och Mercedes. Tesla Model 3 är nummer 1 bland de mest sålda lyxbilarna i USA under 2020 med mer än 200 000 sålda enheter. Andraplatsen är reserverad för Lexus RX med mer än 100k sålda enheter.

De mest populära BMW-lyxbilarna som säljs i USA är BMW X3 med 60 000 sålda enheter och BMW X5 med mer än 50 000 sålda enheter. Den mest populära lyxbilen från Mercedes är den kompakta SUV:n Mercedes GLC. Mercedes har levererat mer än 50 000 exemplar av Mercedes Benz GLC i USA för hela 2020.

  Vilken är den snabbaste familjebilen?

Vilka är de billigaste lyxbilarna som för närvarande säljs i USA?

Om du vill ha en riktig lyxbil, men inte vill betala enorma summor pengar, finns det några legitima lyxbilar som du kan köpa till relativt överkomliga priser. Om du vill ha en helt ny lyx-Mercedes ska du se till att kolla in Mercedes Benz A-klass sedan som kostar cirka 32 000 dollar helt ny.

Den billigaste lyxbilen som Lexus erbjuder är Lexus UX som också börjar på 32 000 dollar. Du kan få Cadillac CT4 för i stort sett samma summa som dessa två. Audi A3 är tusen dollar dyrare medan BMW X1 compact SUV kostar runt 35k dollar.

Är det vettigt att köpa en lyxbil?

Lyxbilar är som namnet kanske antyder – lyxtillgångar. De är inte nödvändiga, och vissa skulle till och med kunna hävda att lyxbilar inte är något annat än slöseri med pengar. Ingen kan dock förneka det faktum att körning i en lyxbil ger dig en unik upplevelse som inte kan matchas av en mer värdeorienterad bil.

Om priset är försvarbart är det alltså värt att köpa en lyxbil. Hur som helst är det aldrig en bra idé att överspänna sin budget på en lyxbil eftersom du också måste kunna underhålla bilen bekvämt. Slutligen ska du se till att svälja rejäla avskrivningar också eftersom det är något som plågar de flesta lyxbilar nuförtiden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts