Vilken är den bästa 4-sitsiga cabriolet?

Cabrioleter kräver att du gör kompromisser när det gäller praktiska egenskaper, komfort och prestanda, men de som vill ha en cabriolet bryr sig egentligen inte om det. När allt kommer omkring äger de allra flesta konvertibelägare flera bilar, och de använder bara sina konvertibler när de känner för det.

Hur som helst har de flesta människor varken möjlighet eller lust att äga flera bilar om det inte är nödvändigt. Detta innebär att 4-sitsiga cabrioleter kan vara värda att överväga om du vill ta med hela familjen på en härlig sommarresa, eftersom 4-sitsiga cabrioleter inte är så opraktiska som de kan verka.

Som sådan är den nya BMW 4-serien cabriolet kanske den bästa 4-sitsiga cabriolet du kan köpa nuförtiden, tätt följt av Audi A5 och den senaste generationen av Mercedes Benz S-klass cabriolet. Om du vill satsa fullt ut ska du se till att kolla in den härliga BMW 8-serien cabriolet.

Om du älskar stora brölande motorer ska du se till att kolla in Ford Mustang GT Cabriolet. Dessa konvertibla 4-sitsiga bilar är det allra bästa när det gäller moderna 4-sitsiga cabrioleter, vilket innebär att du inte behöver kompromissa om du väljer någon av dessa.

BMW 4-serie cabriolet

Den nyligen släppta BMW G22-generationen av 4-serie cabriolet är en av de bästa moderna BMW:erna som man kan köpa för pengar. Även om designen kan vara lite kontroversiell för vissa tack vare de överdrivet proportionerade främre njurgrillarna kan ingen förneka att 4-serien cabriolet i övrigt är en riktigt snygg bil.

  Varför är gasmotorer bättre än elmotorer?

Förutom det fina utseendet erbjuder 4-serien cabriolet alla moderna bekvämligheter som du förväntar dig av en kompakt sedan utan att offra alltför mycket på komforten. Chassiavstämningen är mestadels avstämd för en smidig, men ändå agil körning som borde tillfredsställa både bilentusiasten och lyxentusiasten.

Audi A5 Cabriolet

Audi A5 cabriolet är den största rivalen till den helt nya BMW 4-serie cabriolet eftersom den kommer med en mycket mer lättillgänglig prislapp. Du kan få en knappt begagnad A5 cabriolet för en bråkdel av priset på en helt ny 4-serie cabriolet, och det är det som gör A5 så lockande.

G22 BMW 4-serie är dock en helt ny bil och den senaste Audi A5 är bara en uppdatering i mitten av cykeln, vilket innebär att den nya A5 tekniskt sett borde vara minst lika bra som den nya G22 BMW. A5 är dock mer av en komfortorienterad cruiser och är inte alls lika dynamisk som 4-serien.

Mercedes Benz S-klass Cabriolet

Den bästa fyrsitsiga stora cabrioleten är Mercedes Benz S-klass cabriolet. Även om det inte kommer att komma någon ny S-klass Coupe är den utgående fortfarande så bra att den lätt kan matcha vad många moderna 4-sitsiga cabrioleter erbjuder.

S-klass cabriolet är den största cabrioleten här vilket gör den till en härlig bil att resa i om du värdesätter utrymme och komfort. Alla motorer som erbjuds är pigga vilket också skiljer S-klass cabriolet från alla andra bilar på den här listan, bortsett från 8-serien förstås.

BMW 8-serie Cabriolet

BMW 8-serien är BMW:s nuvarande flaggskepp, men den kostar mycket mer än 4-serien, vilket bara placerar den bakom 4-serien när det gäller värde. Dessutom är 8-serien mer eller mindre identisk med 4-serien från insidan vilket är ytterligare en fördel för 4-serien.

  Vilken är den bästa begagnade cabriolet?

Om du vill ha en kraftfullare och snyggare BMW 4-serie bör du dock välja 8-serien. Förutom motorerna skiljer sig de här två också när det gäller körning eftersom den här stora cabrioleten är lyxigare och bekvämare, men inte med mycket.

Ford Mustang GT Cabriolet

En av de mest kända cabrioleterna genom tiderna är Ford Mustang 5.0, och den senaste generationen är fortfarande en otroligt populär bil. Tack vare en ganska lättillgänglig prislapp, en härlig 5,0-liters V8-motor känns Mustang fortfarande som en äkta ponnybil, även när du tar av taket.

Prisskillnaden är dock märkbar när du kliver in i interiören eftersom många delar av Ford Mustang är lånade direkt från Fords ekonomibilar. Mustang finns dock fortfarande tillgänglig med en manuell växellåda vilket är ytterst sällsynt för 2021 och gör Ford Mustang till en nivå över när det gäller förarengagemang.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en 2-sitsig cabriolet eller en 4-sitsig cabriolet?

En 2-sitsig cabriolet är gjord för dem som inte behöver 4 säten och som i första hand reser på egen hand. Cabrioleter har faktiskt sämre praktiska egenskaper än sina motsvarigheter med fast tak, och en 2-sitsig cabriolet är den värsta av dem alla.

Om du vill använda din bil dagligen är det därför bättre att välja en 4-sitsig cabriolet, även om du inte alltid planerar att använda alla fyra sätena. Men om du bara vill ha en helgbil kan du välja en tvåsitsig cabriolet för att få ett bredare utbud av valmöjligheter.

  Vilken bil har det största förarsätet?

Vad är dåligt med cabrioleter?

Det dåliga med cabrioleter är att de ofta berövar sina passagerare från lastutrymmet eftersom det ofta är där taket förvaras när man tar av det. Förutom att de erbjuder mindre lastutrymme erbjuder de ofta också mindre huvudutrymme, särskilt för de bakre passagerarna.

De kan ofta vara bullrigare, mindre raffinerade och mer benägna att böjas av kroppen eftersom de inte är lika strukturellt uppbyggda som hardtops är. Dessutom tillför en konvertibel mekanism ytterligare vikt och ett komplicerat motorsystem som ofta kan gå sönder och orsaka alla möjliga problem.

Vad är bra med cabrioleter?

Konvertibla bilar är gjorda för dem som njuter av själva essensen av att vara på väg. En cabrioletbil ger ett annat perspektiv på omvärlden, vilket är mycket trevligt på natursköna vägar under dagar med hyggligt väder.

Det finns ingen anledning att ha bråttom när man kör en cabriolet, eftersom den tid man spenderar på vägen är lika viktig som den tid man spenderar på att ta hand om sig själv. Detta innebär att om du älskar cabrioletbilsupplevelsen, gå vidare och köp en eftersom livet är för kort för att köra tråkiga bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts