Vilken är den mest bekväma familjebilen?

En familjebil måste vara bekväm, lätt att använda, lätt att se ut ur och framför allt säker. Familjebilar är vanligtvis större och de erbjuder också massor av teknik och komfortfunktioner som ska underhålla passagerarna under hela resan.

Och att välja den mest bekväma familjebilen beror i hög grad på storlek och prisklass. Några lyxiga tyska märken kommer genast i åtanke, men Volvo och några andra märken är också ganska populära när det gäller familjetransporter.

Om du vill ha en mindre hatchback för en yngre familj verkar en 5-dörrars Audi A3 vara ett bra alternativ. Om du vill ha en bekväm och rymlig minibuss är Honda Odyssey också ett bra alternativ. När det gäller sedanbilar kombinerar en Mercedes E-Klass fantastisk stil, säkerhet och funktioner som alla familjer bör uppskatta.

SUV:er är också otroligt populära bland nyare familjer och det är verkligen svårt att klandra den briljanta Volvo XC90. Om du vill ha en SUV med tre rader med massor av funktioner men inte orimligt dyr bör du kolla in Kia Telluride och den dyrare och bekvämare BMW X7.

De mest bekväma familjeluckorna

Vid en första anblick skulle man aldrig förvänta sig att en hatchback är en bra familjebil, men om din familj är relativt ung är dagens hatchbacks mer än tillräckligt rymliga. Och valet här är extremt rymligt, men det verkar som om den helt nya Audi A3 Sportback är det bästa alternativet där ute.

Audi A3 2022 ser bra ut, känns bra och kör bra. Med nya Audi A3 får du en uppsjö av fantastiska toppmoderna lyx- och säkerhetsfunktioner som vanligtvis finns på dyrare Audi-modeller. Virtual cockpit är nu standard och likaså massor av säkerhetssystem.

  Vad är tecken på en dålig motor?

Men de bästa aspekterna av nya Audi A3 är körkvaliteten, motorns sofistikering, effektivitet och de bra växlingsalternativen, som alla är oerhört viktiga för yngre familjer. När det gäller lastutrymme erbjuder A3 också klassledande bagageutrymme och 5 dörrar som standard.

VW Golf är inte lika raffinerad, BMW 1-serien är lite för ryckig för en familjelikebil och Mercedes Benz A-klass är lite för blingy för en familjebil som ligger under radarn. Bra allroundegenskaper är det som gör A3 till den bästa familjebil som finns.

De mest bekväma familjebilarna

Marknaden för sedaner är mättad med många alternativ som sträcker sig från mer prisvärda, men fortfarande mycket kapabla alternativ som Mazda 6 upp till den verkställande avdelningen som oftast förknippas med Volvo S60, Mercedes Benz E-Klass, Audi A6, Jaguar XF, BMW 5-serie.

Det är värt att nämna att alla dessa sedans är bra för de flesta familjer där ute, men Mercedes Benz E-Klass verkar vara det bästa valet i gänget. Den nyligen uppfräschade 2021 års Mercedes E-Klass erbjuder en uppdaterad styling och framför allt en reviderad fjädring som nu erbjuder klassledande körkvalitet.

Det finns massor av kraftfulla och raffinerade motoralternativ och det inre utrymmet är groteskt även för vuxna familjer. Du kan utrusta den nya E-Klassen med massor av tekniska funktioner som bör underhålla ungarna medan du kör.

Förutom komfort och teknik har den nya E-Klassen också imponerande säkerhetssiffror och effektiva motorer. Volvo S60 och Audi A6 är de närmaste konkurrenterna, men E-Klass lyckas överträffa dem när det gäller komfort och säkerhet.

  Bästa sedans för långa personer

Bästa SUV:er för familjen

Vi lever i en tid då SUV:er dominerar, och det gäller särskilt när det gäller större familjer som kräver 7 platser. Men om din familj inte består av mer än 5 medlemmar finns det massor av fantastiskt bekväma SUV:er att välja mellan.

Om du vill ha en mer kompakt SUV verkar BMW X1 vara en bra kompromiss mellan komfort, överkomlighet och byggkvalitet. Om du vill ha en större SUV erbjuder Volvo XC90 klassledande säkerhet och effektivitet, men den långsiktiga tillförlitligheten är något tveksam tack vare den otroligt komplexa motorarkitekturen.

BMW X5, Mercedes GLE och Audi Q7 anses också vara den absoluta toppen i segmentet för mellanstora Executive Family SUV:er. Även om de kostar mycket får de verkligen jobbet gjort på ett överlägset sätt.

Om du vill ha en fullstor 7-sitsig, bekväm SUV erbjuder Kia Telluride det bästa värdet för pengarna, men Land Rover Discovery har ett liknande pris men är ännu mer kapabel. Om du vill ha det allra bästa i segmentet av exklusiva fullstora 7-sitsiga SUV:er, satsa på BMW X7, eftersom denna imponerande SUV uppfyller alla de viktigaste kraven för en familjebil.

FAQ-avsnitt

Är en kombi en bra familjebil?

Man kan hävda att kombibilar är de bästa familjebilarna som finns, men marknaden för kombibilar består antingen av några riktigt dyra tyska kombibilar, eller några mer prisvärda och inte så bekväma amerikanska och japanska alternativ, och bara en handfull relativt billiga men ändå dugliga alternativ som Golf Variant.

Det här segmentet är inte så populärt just nu, men Audi A6 Allroad verkar vara en av de bästa bilarna i allmänhet tack vare sin breda kapacitet. Några Volvo och Mercedes kombibilar är också värda att ta en titt på om du vill ha en kombi.

  Bästa pickup för långa förare

Varför ska jag någonsin överväga en minivan?

Minibussar är tråkiga och det finns inget annat sätt att komma runt det. Om du inte bryr dig om bilen du kör är du den typ av person som ska köpa en minivan eftersom SUV:er är mycket intressantare och erbjuder liknande funktioner.

Den bästa minivan som finns där ute just nu är Honda Odyssey. Odyssey är en fantastisk familjebil med mycket utrymme för dina barn, hundar och last. Denna minivan erbjuder också en massa familjeorienterade säkerhets- och komfortfunktioner, men körkvaliteten är inte alls i närheten av en exklusiv SUV.

Vilken är den säkraste familjebil som finns?

Nästan alla nya bilar nuförtiden är säkra, men det finns nivåer i det här spelet. Vissa bilar presterar bättre än andra, och du skulle bli förvånad om du insåg att Alfa Romeo Gulia har högre säkerhetspoäng än en Audi A4, Mercedes Benz C-klass eller BMW 3-serie.

Mercedes Benz E-Klass är den säkraste mellanstora sedanen, VW Tiguan är den säkraste kompakta SUV:n och Volvo V60 är den säkraste kombi som finns. Hyundai Santa Fe är ett otroligt populärt familjeval, och säkerhetsbetygen för Santa Fe är också klassledande i segmentet för mellanstora SUV:er.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts