De bästa cabrioleterna för långa förare

Det finns en vanlig missuppfattning om att långa personer och cabrioleter inte passar ihop. Även om vissa mindre kompakta tvåsitsiga cabrioleter faktiskt är alldeles för kompakta för personer över 1,80 meter, så klarar sig andra utmärkt.

Om du vill ha en mindre 4-sitsig cabriolet är en Chevy Camaro, Ford Mustang eller en BMW 4-serie några av de mest populära 4-sitsiga cabrioleterna på marknaden. Alla dessa tre är tillräckligt rymliga för längre förare utan att offra baksätet för mycket.

Om du är på marknaden för en 2-sitsig konvertibel sportbil erbjuder en Porsche 911 Targa cabriolet i stort sett samma inredningsutrymme som sin coupéversion, med undantag för i baksätet. Om du väljer en superbil erbjuder McLaren 650S oöverträffat benutrymme och hyfsat huvudutrymme också.

Fullstora lyxiga cabrioleter som Mercedes Benz S-klass, Bentley Continental GTC eller Rolls Royce Dawn erbjuder den högsta komforten och lyxen på cabrioletmarknaden. De är rymliga, snygga och otroligt bekväma.

Mindre 4-sitsiga cabrioleter för längre personer

Cabrioletvarianter av Chevy Camaro, Ford Mustang, BMW 4-serie anses inte vara små, men i världen av lyxiga cabrioleter verkar de verkligen som sådana. Det betyder inte att de inte kommer att erbjuda tillräckligt med utrymme. Tvärtom är alla tre mer än rymliga nog.

Chevy Camaro

Chevy Camaro Convertible erbjuder 38,4 tum huvudutrymme för föraren med taket på plats och ett ganska groteskt benutrymme på 44 tum för föraren. Även om Camaro kan verka liten på insidan beror det mest på siktbegränsningarna, och Camaro är fortfarande ett bra val för en cabriolet.

  Bästa kupéer för långa personer

Ford Mustang

Ford Mustang är en av de mest populära bilarna på planeten, och det är inte svårt att förstå varför. En V8:a med topp nedfälld, 37,6 tum huvudutrymme och 44,5 tum benutrymme är verkligen en bra kombination. Det är också värt att nämna att Mustang erbjuder mer utrymme för de bakre passagerarna än en Camaro.

BMW 4-serien

BMW 4-Series cabriolet erbjuder 40,6 tum huvudutrymme för föraren och nästan 42 tum benutrymme för föraren. Om du värdesätter ny teknik och effektiva motorval verkar den toppmoderna BMW 4-Series vara ett bra köp.

Tvåsitsiga sportbilar för långa personer

En tvåsitsig sportkonvertibel är förmodligen det mest logiska valet för en cabriolet. När allt kommer omkring ska en cabriolet också vara en bil som är dynamiskt kapabel och lika snygg som en sportbilscoupe.

Porsche 911 Targa

Och det är precis vad den nya serien Porsche 911 Targa erbjuder. En 911 Targa kombinerar Porsche-arvet med praktiska egenskaper om du inte använder din bil för att transportera bakre passagerare. 911 Targa är utan tvekan till och med snyggare än den vanliga 911:an. Och innerutrymmet är nästan identiskt och mer än tillräckligt för långa personer.

McLaren 650S Spyder

Men vad händer om du vill ha något lite mer seriöst, och inte ens 911 erbjuder den spänningsnivå som krävs för att du ska köpa en cabriolet? Då bör du titta på en McLaren 650S Spyder eftersom McLaren 650S Spyder erbjuder 38,4 tum huvudutrymme för föraren och 44,2 tum benutrymme för föraren.

  De bästa superbilarna för långa personer

Mercedes SL-klass

Ett annat bra alternativ är Mercedes SL-klass. SL erbjuder också en cabriolet med fast tak precis som 650S och 911 Targa gör. SL har 39,1 tum huvudutrymme för föraren och 43 tum benutrymme för föraren.

Bästa lyxiga cabrioleter i full storlek

Alla dessa ovan nämnda cabrioleter är snygga, lyxiga och hyfsat bekväma, utom kanske 650S. Men om du är kräsen med dina lyxbilsval och dessutom har de ekonomiska förutsättningarna för det finns det några ännu bättre val.

Mercedes S-klass cabriolet

Mercedes S-klass cabriolet är, som ordet antyder, en S-klass utan tak. Och Mercedes sparade inte på något när de gjorde cabrioletversionen, vilket också framhävs av priset. Den lyxiga S-klass cabriolet erbjuder gott om plats för upp till fyra passagerare.

Bentley Continental GTC

Bentley Continental GTC erbjuder en ännu lyxigare interiör och högkvalitativa material. GTC har 38 tum huvudutrymme för föraren och nästan 42 tum benutrymme för föraren. Det finns också en hyfsad mängd utrymme kvar för de bakre passagerarna, vilket innebär att GTC är mer än tillräcklig för längre förare.

Rolls Royce Wraith/Drophead

Men om du vill ha den allra högsta nivån av modern lyx är de postopulenta Rolls Royce Wraith/Drophead-modellerna de mest lyxiga rörliga objekten på fyra hjul hittills. Priset för en Rolls Royce kan tyckas vara helt oväntat, men om du köper en sådan kan du vara säker på att du verkligen kommer att få njuta av det allra bästa en lyxbil har att erbjuda.

Vanliga frågor om att välja en cabriolet

Ska jag köpa en cabriolet med mjukt tak eller en cabriolet med hårt tak?

Att välja mellan en hardtop eller softtop är irrelevant eftersom det enda som spelar roll är bilen i fråga, inte takmekanismen. Det är värt att nämna att en soft-top vanligtvis är lite lättare och att den också stjäl mindre bagageutrymme.

  Bästa kupéer för långa personer

Men en hardtop erbjuder en hardtop-upplevelse, vilket innebär en tystare körning och för vissa en snyggare bil. Men dessa är inte huggna i sten eftersom nästan alla Rolls Royce- och Bentley-modeller är soft-tops, men ändå är de de tystaste cabrioleterna som finns.

Vad är skillnaden mellan en cabriolet och en coupé?

Så gott som alla bilar som listas här kan köpas i antingen coupé eller cabriolet. Skillnaderna är främst estetiska eller har att göra med kompromisser när det gäller dynamik och praktiska egenskaper.

Cabrioleter är vanligtvis inte lika raffinerade som kupéer, de är inte lika styva och de upplever mer flex i chassit. De är inte heller lika dynamiska, tysta eller praktiska. Men alla dessa kompromisser bleknar i jämförelse med en topplös körupplevelse en härlig vårkväll.

Minskar vissa cabrioleter utrymmet för bakre passagerare?

De flesta gör det eftersom cabrioleter vanligtvis byggs för tvåsitsiga plattformar, men inte alla gör det. Dessutom har cabrioleter också särskilt utformade vindskydd som vanligtvis sitter bakom de två främre passagerarna.
Modeller som Porsche 911 Targa, Bentley GTC och Mercedes S-klass cabriolet tar visserligen bort utrymmet för baksätet, men detta är också en rimlig förväntan när man köper en cabriolet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts