Vilken är BMW:s minsta bil?

Vilken är BMW:s minsta bil?

Många skulle hävda att den minsta BMW-bilen som tillverkades efter år 2000 är BMW 1-serien E81, men om vi definierar liten i termer av längd och bredd är den minsta BMW-bilen definitivt BMW Z4 E85/E86.
Med en längd på bara 161 tum och en bredd på 70 tum är BMW Z4 E85/E86 en liten bil. Inte bara det, utan detta är också en av de få bilar som kan passera under en vanlig parkeringsbarriär, med sin höjd på bara 50 tum.

BMW Z4 E85

År 1995 släppte BMW BMW Z3, som är några centimeter mindre än Z4. Eftersom den började bli ganska gammal baserades Z4 på den som en uppgradering. BMW Z4 tillverkades fram till 2008, men oroa dig inte om du letar efter den här bebisen, totalt har 200 000 fordon producerats och sålts, och du kan mycket lätt få tag på en begagnad.
Den nuvarande minsta BMW:n, BMW Z4, är en tvådörrars roadster med imponerande motoralternativ och en snygg design. Med en extremt vass hantering och ett utmärkt grepp på vägen är denna lilla BMW ett enormt odjur. BMW lovar prestanda och körglädje och även om den här bilen kanske inte är det mest praktiska i världen levererar den just det.
BMW Z4 på instegsnivå har som standard en fyrcylindrig motor på 2,0 liter med naturlig insugning. Om du vill ha något större under huven kan du betala några dollar mer och få det sexcylindriga alternativet, men det kan bli lite för mycket när det gäller underhållskostnader och standardmotorn är tillräckligt bra för Z4:s kaross, eftersom den är liten och lätt (mellan 3100 lbs och 3300 lbs).

  Bästa BMW för en kvinna

BMW Z4 E85: Motoralternativ och växellåda

BMW Z4 finns i fyrcylindriga 2.0i, 2.2i, 2.5si och 2.5i samt 3.0i sexcylindriga modeller. Den erbjuder femväxlad manuell växellåda, sexväxlad manuell växellåda, sexväxlad SMG automatiserad manuell växellåda, femväxlad automatisk växellåda och sexväxlad automatisk växellåda.
Hästkraften varierar från 148 hk till 338 hk, beroende på det relativa motorvalet du gör. Beroende på motoralternativ och exakt modell tenderar BMW Z4 att gå från 0 till 62 miles per timme på cirka 4,8 sekunder, vilket gör den ganska snabb.
Den mest kraftfulla motorn är M roadster 3,2 L S54 6-cyl som ger ett vridmoment på 269 lb-ft. Å andra sidan tar 2.0i, som endast såldes i Europa, långa 8,2 sekunder för att nå 62 miles per timme.
När det gäller bränsleekonomi har BMW Z4 ett genomsnitt på 37 miles per gallon för standardmodellen med 2,0 L motor. Som väntat ökar de större motoralternativen milen per gallon-graden till 32,8 mpg för 3,0 och 23 mpg för 3,2 L, vilket fortfarande är bra för ett odjur med 338 hästkrafter.

Ägarkostnader och tillförlitlighet för en BMW Z4

I genomsnitt kostar det cirka 400 dollar per reparation för en BMW Z4, och intervallet för reparationer uppskattas till mellan 100 och 4 000 dollar för drivlinjekomponenter och allvarliga skador. Även om reparationerna inte är lika kostsamma som för avancerade BMW SUV:er som en X5 eller en X7 kan de i slutändan vara mer frekventa och kostnaderna tenderar att hopas. Service kostar lika mycket som en BMW i 3-serien skulle kräva.
Dessa bilar är kända för att, när de underhålls på rätt sätt, ofta nå miltal ända upp till 250 000 mil eller till och med mer. Vissa har till och med nått 350 000 plus miles. Naturligtvis är detta sällsynta tillfällen och kan betyda att fordonen inte körts aggressivt alls och att de underhållits perfekt. Räkna med att din Z4 kommer att köra runt 150 000 – 200 000 mil.

  Tillverkar BMW en pickup?

Inköpsråd för BMW Z4

Undvik att köpa begagnade BMW Z4:or om de har körts mer än 100 000 mil. Om du köper en begagnad Z4, betala i förväg en licensierad mekaniker för en inspektion. Bilens motorhuv är ganska dyr, så försumma inte skador på utsidan. Det kan kosta mer att åtgärda än vissa mindre problem som oljefilter eller utbyte av vätska.
Precis som en lyxig exteriör är även interiören kostsam att reparera. Undvik begagnade fordon som har skador på läderinredningen på insidan eller på instrumentbrädan. Om du inte har avsatt några pengar för en kraftfull motor är det bäst att du väljer 2.0i-motorn, som är den minst kostsamma att äga med tiden.

Mer om BMW

Vilken är den största BMW-bilen i produktion?

Den största BMW-bilen som för närvarande tillverkas är BMW X7. Med en gedigen V8-motor på 4,4 liter, förstklassiga tekniska funktioner, fyrhjulsdrift och tre sätesrader med plats för upp till sju passagerare kan BMW X7 både vara en tillgång som imponerar vid affärsmöten och ankomster och en familjebil på samma gång.

Vilken är den minsta BMW som för närvarande tillverkas?

Den minsta BMW som för närvarande tillverkas är BMW 1 Series hatchback. Det är inte den mest traditionella BMW:n, eftersom den har framhjulsdrift i stället för den typiska bakhjulsdrift som man vanligtvis förväntar sig av en BMW. Om du letar efter den minsta BMW-sedanen som finns är det BMW i3.

  Den bästa BMW-modellen för pengarna

Vilken är den billigaste BMW:n att köpa helt ny?

Den billigaste BMW:n att köpa helt ny är den subkompakta SUV:n BMW X1. Den grundläggande instegsmodellen börjar på överraskande 35 000 dollar, vilket är ett ganska lågt pris för en BMW. Även om den är mer prisvärd talar den fortfarande om status och klass som du normalt förväntar dig av märket.

Finns det en 2021 BMW Z4 som släpps?

Du kan nu förbeställa Z4 2021 M40i Roadster från BMW:s webbplats. Den tillför 382 hästkrafter och når från 0 till 62 miles per timme på 3,9 sekunder. Den helt nya lyxiga Roadstern börjar på ett av tillverkaren föreslaget försäljningspris på 63 700 dollar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts