Vilken bil värderas snabbare – Mercedes eller BMW?

Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Vill du köpa en lyxbil men är tveksam mellan en Mercedes-Benz eller BMW? Båda dessa tyska lyxbilar är exceptionella, men det ena märket värdeminskar snabbare än det andra.
BMW värdeminskar snabbare än Mercedes-Benz. Så om du har för avsikt att äga en lyxbil under en kort period och sedan göra dig av med den är Mercedes-Benz det bättre alternativet. Men om du vill ha en bil att använda i många år kan du lika gärna välja BMW.
Mercedes och BMW är båda lyxbilsmärken från Tyskland, men deras bilar skiljer sig åt på många sätt. Mercedes-Benz tillverkar lyxigare och mer avancerade bilar än BMW, medan BMW tillverkar högpresterande bilar med bättre hantering än Mercedes.

Vilka Mercedes- och BMW-modeller värdesäkras snabbast?

Mercedes-Benz och BMW stoltserar med några av de mest avancerade sedans på marknaden, bland annat Mercedes-Benz S-klass och BMW 7-serie. Om du tänker köpa en av dessa lyxsedaner måste du vara beredd att betala minst 90 000 dollar. Om du planerar att sälja vidare förlorar dessa modeller tyvärr sitt värde ganska snabbt.
Problemet är att båda dessa tyska lyxbilar värdeminskar snabbare än mer prisvärda märken. BMW 7-serien rapporterade en gång i tiden ett av de värsta värdeminskningsvärdena på marknaden på omkring 70 %. S-klassen värderas också mycket snabbt, med ett värdeminskningsvärde på 50 % efter fem års ägande.

Mercedes-Benz S-klass

En ny Mercedes-Benz S-klass säljs för cirka 94 000 dollar. Men om du vill ha den omdesignade S-klassen kan du behöva betala över 110 000 dollar. Den här bilen är dyr på grund av sina exceptionella avancerade funktioner. Men efter fem års ägande kommer du bara att kunna sälja den här bilen vidare för cirka 48 000 dollar.
Med denna värdeminskningstakt kan det sluta med att du förlorar mycket om du bestämmer dig för att sälja bilen. Det är därför somliga väntar på de leasade Mercedes S-klass-modellerna och köper dem efter några års användning. En bil som är ett par år gammal kommer fortfarande att erbjuda en bekväm körning med samma kvalitetsfunktioner.

  Ska jag köpa en 10 år gammal Mercedes?

BMW 7-serie

Om du är ett fan av sportbilar kommer du att älska den exceptionella prestandan hos BMW 7-serien. Den här modellen har en V8-motor med dubbelturbo premium blyfri V8-motor. Den ger en jämn, säker och bekväm körning. Det är därför som vissa människor föredrar den framför Mercedes S-klass.
En helt ny BMW 7-serie kostar 86 000 dollar. Men efter fem års ägande kommer bilen att skrivas ned snabbt och säljas för mindre än 40 000 dollar. Detta är en enorm förlust med tanke på bilens kvalitet. Vissa ägare har till och med rapporterat lägre återförsäljningspriser på under 30 000 dollar.

Vilka Mercedes- och BMW-modeller har bäst återförsäljningsvärde?

Mercedes-Benz S-klass och BMW 7-serie kan ha några av de värsta avskrivningsvärdena på marknaden, men Mercedes E-klass och BMW 3-serie värderas inte lika snabbt. Tack vare deras exceptionella prestanda och lägre underhållskostnader. Du får valuta för pengarna även efter fem års ägande.

Mercedes-Benz E-Klass

Mercedes är bland de bilmärken som värderas ner snabbast. Mercedes E-Klass-linje har dock några av de mest tillförlitliga lyxbilarna på marknaden. Tack vare dess utmärkta prestanda, hållbarhet och underhållsvänlighet. Till skillnad från många Mercedes-modeller utvecklar E-Klass inte problem så ofta.
Till skillnad från Mercedes S-klass med ett lågt återförsäljningsvärde har E-klassen ett bättre återförsäljningsvärde. En ny Mercedes E-Klass säljs till ett grundpris på cirka 54 000 kronor, medan samma begagnade modell har ett utgångspris på 37 000 kronor. Detta är mycket bättre eftersom den säljs för över 50 % av sitt ursprungliga värde.

  Hur lång livslängd har BMW?

BMW 3-serie

BMW 3-serien är en annan pålitlig lyxbil. Den är högt rankad som en av de bästa BMW-bilarna att äga. Den är också lättare att underhålla än andra BMW-modeller, till exempel BMW 7-serien. Dessutom är dess reservdelar billigare jämfört med andra BMW-modeller.
Utgångspriset för en ny BMW 3-serie är 41 500 dollar, medan samma begagnade bil säljs för cirka 28 000 dollar. Precis som Mercedes E-Klass har den här modellen ett enastående återförsäljningspris som är över 50 % av ursprungspriset.

Lyxbilar med snabb avskrivning

Varför värderas lyxbilar snabbare?

Lyxbilar värderas snabbare än vanliga bilar på grund av deras höga underhållskostnader. Dessutom lockar de till sig höga premier, vilket begagnade bilköpare inte vill betala. Dessutom är kostnaden för reservdelar också ganska hög och de förbrukar mycket bränsle.
Dessutom skrivs lyxbilsmärken av snabbare eftersom de flesta av dem leasas och säljs efter tre år. På grund av den höga kostnaden väntar många köpare tills leasingperioden är över för att de ska kunna köpa dem till en lägre kostnad.

Vilket lyxbilsmärke håller sitt värde bäst?

Om du älskar lyxbilar men vill spendera dina pengar klokt är det viktigt att investera i en lyxbil med ett utmärkt återförsäljningsvärde. Volvo är ett av de lyxiga bilmärkena med bäst återförsäljningsvärde. Men om du jämför tyska lyxmärken har Mercedes-Benz det bästa värdet, därefter kommer BMW och Audi på tredje plats.

  Hur kan jag avgöra vilken modell av Mercedes jag har?

Vilka lyxbilmärken har sämst återförsäljningsvärde?

Innan du köper en lyxbil bör du fundera på om du tänker göra dig av med den efter några års ägande. Vissa lyxbilar värderas snabbare än andra. När det gäller tyska lyxbilar har Audi det sämsta återförsäljningsvärdet, följt av BMW och slutligen Mercedes.
Men bland lyxbilsmärkena överlag är det Lexus som har det sämsta återförsäljningsvärdet. Det är tätt följt av Cadillac, Porsche, Tesla, Audi, Lincoln, BMW, Infiniti, Mercedes-Benz och Acura. Detta är de tio lyxbilsmärkena med sämst återförsäljningsvärde.

Vilka är de mest pålitliga Mercedes- och BMW-modellerna?

Både BMW och Mercedes har några av de bästa lyxbilarna på marknaden. Vissa av deras modeller har dock inte levt upp till hypen eftersom de är opålitliga. Lyckligtvis har vissa modeller stått ut som de mest tillförlitliga och de inkluderar BMW 3-serien och Mercedes-Benz E-Klass.

Slutliga tankar

Om du är på marknaden för en lyxbil är det troligt att du kommer att överväga märkena Mercedes-Benz och BMW. Det är dock viktigt att veta vilket märke som värdeminskar snabbare så att du kan investera dina pengar på ett klokt sätt. Även om dessa två märken presterar dåligt när det gäller värdeminskning, värdeminskar BMW snabbare än Mercedes-Benz.
Men om du inte tänker sälja din bil efter fem års ägande kan det ändå vara en bra idé att skaffa en BMW. BMW presterar bättre än Mercedes-Benz, även om Mercedes är bekvämare med avancerade lyxfunktioner. Du kan också jämföra olika modeller eftersom vissa presterar bättre än andra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts