Varför värderas BMW:er så snabbt?

Varför värderas BMW:er så snabbt?

Trots att BMW är lyxbilar som är kända för sin tillfredsställande körupplevelse, värdeminskar de snabbare än de flesta andra bilmärken. Den största anledningen till detta är stigmat kring BMW-förare. Oerfarna eller hänsynslösa förare innebär aggressiv körning och mindre underhåll, vilket kraftigt sänker priset på begagnade BMW:s nedåt, vilket ofta gör dem till en bra affär.
De flesta nya tyska bilar värdeminskar snabbt av några av samma skäl som BMW. Låt oss ta en titt på varför.

Nedbrytbart gummi

En av de största orsakerna till att BMW:s värdeminskning sker snabbt är användningen av nedbrytbart gummi som den tyska regeringen har infört för alla biltillverkare i landet. Alla stora biltillverkare i Tyskland som Porsche, Volkswagen, Opel, BMW, Audi, Mercedes-Benz och andra följer dessa riktlinjer.
Syntetiskt gummi håller mycket längre än 10 år, men har förbjudits. På grund av det nedbrytbara gummi som används tenderar många delar på en genomsnittlig BMW att gå sönder efter några års användning. Detta är en av huvudorsakerna till att begagnade BMW:s går sönder så lätt, deras plastdelar är nedbrytbara och inte syntetiska.
Om tyska bilar byggdes med samma gummidetaljer som japanska bilar eller amerikanska bilar gör, skulle deras motorer förmodligen vara ostoppbara och hålla i många år.

Reparationer av BMW är mer komplicerade än de borde vara.

Tyska bilar, nämligen BMW:s, är inte alls lätta att arbeta med. En enkel reparation borde ta 2-3 timmar, men på en BMW eller Mercedes-Benz skulle det ta dubbelt eller tredubbelt så lång tid, och för att inte tala om att arbetskostnaderna är mycket högre.
Trots att en gummipackning kan kosta mindre än 10 dollar i sig själv, kan det i slutändan kosta mer än 1 000 dollar att byta ut den, eftersom det tar några timmar för en mekaniker att nå den på grund av den enorma V12-motorn, som knappt får plats i motorrummet, vilket gör det nästan omöjligt att nå en enda bult för att ta bort den.
Om man tänker på att äldre bilar behöver fler reparationer än nyare bilar, räknas allt detta in i priset, eftersom man normalt sett förväntar sig reparationer när man köper en begagnad bil. Detta är en av de viktigaste orsakerna till den snabba värdeminskningen av BMW-fordon.

  Billigaste sättet att byta ut en BMW-nyckel?

Nya förare väljer ofta BMW

Det finns en stigmatisering av BMW-förare för att de är aggressiva, oerfarna och oförskämda. Aggressiv körning orsakar slitage på både interiör, exteriördelar och bilens motor. BMW-förare är idioter, eller åtminstone framställs de så i filmerna.
Trots att filmerna ökar konsumenternas medvetenhet om bilmärket världen över, får de dig också att tro att om du köper en BMW begagnad kan den vara på gränsen till förstörelse redan.
Oavsett om detta är sant eller inte sänker det priset på begagnade BMW:s kraftigt. Det verkliga problemet här är att det är många nya förare som hoppar in i BMW:er och oerfarna förare innebär mindre underhåll av fordonet, vilket leder till värdeminskning och motorskador med tiden.

Leasing står för mer än 50 procent av BMW-fordonen.

Utbud och efterfrågan spelar en stor roll när det gäller att forma priset på alla produkter där ute, oavsett varumärkesimage. Eftersom det finns många leasade BMW betyder det att det finns ett stort inflöde av 2- och 3-åriga BMW som slår till på begagnatmarknaden. Ju fler bilar det finns av en viss modell på marknaden, desto större är konkurrensen om att sälja, vilket gör att priset sjunker kraftigt.
Första årets värdeminskning för BMW-modeller är brutal. BMW, som är en statussymbol, förlitar sig på att kunderna ska njuta av doften av äkta läder i en bil, vilket försvinner efter den första ägaren. När man leasar en bil och dess garanti är på väg att upphöra efter det tredje året av ägande tenderar man dessutom att titta på hur man snabbt kan göra sig av med den.
Många människor vet detta och är ovilliga att köpa en begagnad BMW om det inte är med stor rabatt eftersom de kommer att behöva betala för reparationerna efter garantin.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

BMW är en bil med exakt ingenjörskonst.

Eftersom BMW är ett fordon med exakt teknik behöver BMW rätt underhåll och service. Om din bil är utanför garantin och den har reparerats hos en lokal mekaniker, som inte är licensierad att utföra BMW-reparationer, kan de ha gjort mer skada än nytta på bilen.
Ägare tenderar att sälja sina bilar precis innan de visar tecken på att de behöver en större service eller reparation av en anledning. Efter ett par sådana här försäljningar har allmänheten nu fått upp ögonen för att de bör vara försiktiga med bedrägliga BMW-säljare.
Många recensenter delar med sig av att om du försöker spara pengar genom att inte byta ut alla komponenter i din BMWs kylsystem regelbundet (var hundrade tusende mil) kan du sluta med en sprängd topppackning som kostar mer än 4 000 dollar att reparera.

Problem med att köpa en begagnad BMW

Vilka är de vanligaste problemen med begagnade BMW:s?

De mest populära BMW-modellerna upplever vanliga problem som fel på tandremmen, fel på elektroniken och en högtrycksbränslepump, vilket kan leda till dålig acceleration och få din motor att stamma vid högre hastigheter. Detta kan ytterligare skada den eller till och med hindra den från att vända överhuvudtaget.

Är det värt att köpa en begagnad BMW-bil?

BMW-bilar är verkligen inte för alla. BMW-bilar erbjuder ren körglädje, men till priset av en hel del reparationskostnader. I slutändan kan det kraftigt rabatterade priset på en begagnad BMW sluta kosta dig mycket mer i form av reparationer och ägandekostnader.
Tänk på det när du köper en begagnad BMW. Trots sina problem levererar BMW kraft och underhållning som inget annat fordon, vilket gör begagnade BMW till ett populärt val. Se bara till att du hittar en som har tagits väl om hand och om i gott skick.

  Är en BMW-hybrid värd det?

Vilka är de mest tillförlitliga BMW-modellerna?

De mest tillförlitliga BMW-modellerna du kan köpa är E90 325i och 328i. 1990-talets BMW:er i 3-serien blev kända för sina nästan skottsäkra motorer som brukar hålla mer än 200 000 eller till och med 300 000 mil vid vissa tillfällen. Andra bra BMW:er att köpa är BMW 3-serien från 2000 – 2006, som har en lika pålitlig drivlina.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts