Den bästa BMW-modellen för pengarna

Den bästa BMW-modellen för pengarna

BMW har ett rykte om sig att vara lyxbilar som strävar efter höga prestanda men som inte är lika pålitliga som andra märken. Om du är ute efter en BMW:s prestanda och stil, men också vill undvika de kostsamma reparationer som följer med märket, är BMW 4-serien efter 2014 modellerna för dig.

BMW 4-serien ger dig mest för pengarna.

Om du vill få mycket värde för det du spenderar är en BMW 4-serie från efter 2014 ett bra val. Genomsnittspriset för en helt ny 2018 års modell är rimliga 38 000 kronor. Nya 2020-modeller kan gå för upp till 60 000 dollar.
4-serien har ett mycket högre betyg från U.S. News på 8,26/10 jämfört med andra modeller. Den får också 4 av 5 när det gäller tillförlitlighet, vilket är mycket bättre än alla andra BMW-modeller efter 2006.
Allt detta betyder inte att de eventuella reparationer den kan behöva inte är kostsamma, det betyder bara att det bör bli betydligt färre reparationer i antal. BMW:er är fortfarande ganska dyra att underhålla och serva.
4-serien är ett utmärkt fordon eftersom den har en motor av högsta klass, bra prestanda, en överraskande bränsleekonomi och den av BMW-fans älskade bakhjulsdrivna hanteringen. Den är en blandning av praktiska egenskaper och sportkörning.
4-serien kommer med tilltalande teknik och fantastiska säkerhetsfunktioner, hand i hand med gott om bagageutrymme och benutrymme för passagerarna. Självklart tar den också med sig den traditionella atletiska hanteringen från andra BMW:s, liksom deras bestialiska motorer för att vara en lyxsedan.

  Är en BMW SUV en bra bil?

4-serien vs 3-serien

På utsidan är BMW 4-serien i princip en tvådörrarsversion av 3-serien, men när man tittar närmare på den kan man se att det finns mer än tillräckligt med skillnader för att ge den en egen serietitel.
3-serien skiljer sig från BMW 4-serien eftersom den har en mycket lägre tyngdpunkt, samt ett styvare chassi och en omtrimmad fjädring, vilket gör den betydligt smidigare. Och som en bonus för komforten är den något långsträckt baktill och erbjuder mer bagageutrymme.

Motorvarianter för BMW 4-serien

När det gäller vilken typ av motor du väljer kommer 4-serien upp i 420i, 430i, 440i när det gäller bensindrivna motorer, och i diesel: 420d, 430d och 435d.
Oavsett vilken av dessa du väljer skulle coupén vara densamma och blir inte större beroende på motor. Alla dessa modeller har frontmotor, och alla utom 420i och 420d har en 8-stegs automatisk växellåda. De två undantagen kommer med en sexväxlad manuell växelspak.
När det gäller hastigheten har till exempel M440i, som är den sportigare versionen, 369 hästkrafter och kan nå 62 mph på bara 4,5 sekunder, vilket är mycket snabbare än de konkurrerande S5 från Audi och C43 AMG från Mercedes-Benz.
Om du inte är intresserad av den sportiga körningen, utan vill ha komfort och hastighet samtidigt, finns det instegsversioner som 420i med 181 hästkrafter och bensinmotor. Det är inte konstigt att detta är den mest sålda bilen i serien. Den känns som en sportig coupé och är snabb, men har en stor rabatt jämfört med de andra modellerna och är dessutom ganska bekväm.
En annan sak att tänka på är varför du köper fordonet. Om du är ute efter att samla ihop några mil bör du definitivt överväga 420d. Även om den har lite färre hästkrafter ger den en mycket pålitlig motor och gör en snabbare 0 – 62 mph på endast 7,1 sekunder. Inte bara det, utan xDrive-versionerna finns tillgängliga, vilket bör övervägas om du befinner dig i en snörik region. Annars skulle de vara ett slöseri under sommaren.

  Har BMW:s blinkers?

Interiör i BMW 4-serien

Trots att BMW 4 Series är en tvådörrars coupé är baksätena bekväma och användbara. Bortsett från det, om du inte är ett fan av tvådörrars coupéer, erbjuder 4-serien en Gran Coupe-modell som kommer med fyra dörrar. Framtill är 4-serien extremt bekväm och rymlig och har mycket huvud- och benutrymme.
På tal om de tvådörrarsmodellerna kan du för att komma in i baksätet behöva klämma dig igenom en smal lucka som inte kommer att vara perfekt för alla passagerare, men som är hanterbar. Och faktiskt är detta det enda problemet med baksätet – att komma in. När du väl sitter i bilens baksäte kommer du att bli överraskad över att hitta gott om benutrymme och komfort. Alla som är kortare än 1,80 meter kommer inte ens att behöva sänka huvudet.
4-serien kommer också med ett häpnadsväckande infotainmentsystem, som har en 10,3-tumsskärm för alla modeller i Serie 4. Det kan manövreras med en pekskärm eller genom att vrida på en vridkontroll, vilket tjänar ett stort syfte att eliminera distraktioner för föraren.
Naturligtvis kommer det med en Apple CarPlay och Android Auto. Trådlösa laddningssystem för telefoner och smarta geststyrningsfunktioner för infotainment kan också köpas till din bil som tillägg.

Vanliga frågor om BMW 4-serien

Är BMW 4-serien större än BMW 3-serien?

BMW 4-serien är lite större än 3-serien. Den har lite mer lastutrymme – 57 kubikfot, jämfört med 53 kubikfot i BMW 3-serien. 4-seriecoupén har ett bekvämt utrymme på 16 kubikfot i bagageutrymmet. Andra stora skillnader mellan serierna är den 2-dörrars coupé och den bättre hanteringen och lägre tyngdpunkt i 4-serien.

  Vilken är bäst - AMG eller M Power?

Vilka är de exakta storleks- och viktmåtten för BMW 4-serien?

BMW 4-serien är något längre än BMW 3-serien, med en längd på 15,22 fot eller 4,64 meter och en bredd på 6 fot eller 1,83 meter. 4-serien väger 3420 pund eller 1550 kilo. Naturligtvis varierar det något mellan en 5-dörrars och 3-dörrars coupémodell.

Vilken BMW 4-serie är snabbast?

Utan tvekan är dieselmotorerna betydligt snabbare än bensinmotorerna i BMW:s 4-serie. 430d tar bara 5,5 sekunder för att nå 0 – 62 mph. M4 är förstås något helt annat, eftersom den är den fristående sportmodellen i serien.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts