Tillverkar BMW en pickup?

Tillverkar BMW en pickup?

BMW tillverkar ännu ingen pickup, men det ryktas att de ska utveckla en i slutet av 2019. Det tyska prestandamärket sades släppa en ny BMW X7 Pickup under 2021 eller 2022.
Tyvärr gjorde de dock klart att de inte har några sådana avsikter och att det bara var ett koncept. Konceptet tillverkades officiellt som en riktig fysisk bil 2019 och gjorde utställningen på BMW Motorrad Days.

Vad var idén bakom BMW X7 Pickup truck?

Lastutrymmet i denna femsitsiga före detta SUV som förvandlades till en pickup. Det var lite mindre än väntat, men ändå funktionellt. Lastutrymmet sträckte sig från 79 tum (2 meter) i längd med bakluckan öppen och 55 tum (1,4 meter) i bredd. Den kunde bära en ungefärlig vikt på 200 kilo eller 440 pund.
BMW använde en motorcykelmässa för att visa upp den nya idén för BMW X7-pick och lastade den med en BMW F 850 GS-motorcykel. Motorcykeln var en utmärkt partner för X7 eftersom de i kombination är bra på asfalterade och oasfalterade vägar och kan leda dig vart du än vill åka.
Om BMW X7 Pickup någonsin skulle komma till liv skulle den, om man känner BMW-märket väl, med största sannolikhet ha samma motoralternativ som X7 high-end SUV:n vanligtvis har. Bland X7-motorerna finns xDrive40i-modeller med 456 hästkrafters dubbelturbo-V8:or.
Variationerna är 3,0 L diesel- och bensinmotorer, 4,4 bensinmotorer och en 3,0 L quad-turbo-diesel. Alla motoralternativ levereras med 8-stegs automatisk växellåda. BMW X7:s snabbaste motorvariant är 4,4L V8 twin-turbo bensin och den går från 0 – 62 miles per timme (0-100 km/h) på bara 4,2 sekunder, vilket gör den ganska snabb för en tung lyx-SUV.

  Bästa BMW för en familj

BMW X7 – den SUV som ligger närmast en truck som BMW tillverkar.

Varför övergav BMW lastbilskonceptet?

BMW X7 är det största bilfordonet som BMW för närvarande tillverkar. Den finns i en V6- och en V8-motor och boostar med den kraft som de flesta BMW:er gillar att uppvisa. Modellerna 2020 och 2021 får utan tvekan de högsta poängen bland avancerade SUV:er.
Ingen var exakt hypad för en BMW-pickup och det är därför konceptet för BMW X7-lastbilen förblev just det – ett koncept. Dessutom var den typiska BMW bakhjulsdriften helt olämplig för en lastbil som skulle lastas på baksidan. BMW:s målgrupp och fanbase är mestadels stadsförare och lastbilar används oftare av människor som bor utanför trånga områden.

Är X7 SUV som en pickup truck?

Om du letar efter en pickup truck passar X7 inte bra. Om du däremot är ett BMW-fan och letar efter den största möjliga BMW:n är detta din bil. Tillgängliga motoralternativ går hela vägen upp till 612 hästkrafter och en 4,4-liters V8.
Självklart ger den här stora besten inte en särskilt ekonomisk bränsleförbrukning. Den får 15 miles per gallon på motorvägen och 21 miles per gallon i stadstrafik.
Alla de tre tillgängliga motoralternativen kommer med samma automatiska åttaväxlade växellåda och en xDrive (fyrhjulsdrift), typisk för X BMW:s. Sportkörningsläge finns tillgängligt, vilket skärper fjädringen och gör det hela tuffare, så att du får en bättre känsla för fordonet på vägen. Annars ger de enorma 21-tumsfälgarna och luftfjädringen en mycket mjuk körning, ännu mer i komfortkörningsläget.
När du köper BMW X7 kan du välja mellan ett särskilt offroad-paket. Det uppgraderar SUV:n med en elektroniskt styrd bakdifferential som begränsar glidningen, samt en främre bromsplatta som skyddar motorns undersida från skador.

  Bästa BMW för en bilresa

Interiör i BMW X7

Interiören i BMW X7 är delvis baserad på BMW X5 SUV, som är lite mindre. Det är en teknikspäckad, läderrik design som gör att passagerarna har mycket gott om benutrymme och kabinutrymme överlag. Bagageutrymmet är också stort, eftersom tre bärbara resväskor passar fint bakom den tredje sätesraden.
Som man kan förvänta sig av en högklassig SUV är X7 laddad med mycket funktionella tekniska funktioner, som börjar med en 12,3-tums infotainment-pekskärm som tar upp större delen av instrumentbrädan. Precis som de flesta nya BMW:er kan du välja mellan pekskärm och en vridbar ratt att arbeta med. Apple CarPlay, Wi-Fi, trådlös laddning och Android music är alla tillgängliga.

Säkerhetsfunktioner i BMW X7

När det gäller säkerhetsfunktioner kommer BMW X7 med ett varningssystem för framåtriktad kollision och en helautomatisk nödbromsning. Alla versioner är utrustade med standard varningssystem för körfältsavvikelse och har även en blindspot monitor installerad, liksom en varningsfunktion för korsande trafik bakåt.

Hur mycket kostar BMW X7?

I USA kostar BMW X7 minst 74 000 dollar helt ny som basmodell. Jämfört med andra avancerade SUV:er som Mercedes-Benz GLS är den lite dyrare. Å andra sidan är den fortfarande billigare än en Cadillac Escalade. Om du satsar på tekniska funktioner och lyx, som de flesta BMW X7-ägare gör, kommer du troligen att spendera långt över 100 000 dollar.

BMW:s framöver

Finns det några BMW-bilar med tre rader av säten?

Nyare BMW X5 och X7 kan fås med 3 sätesrader. Raden fälls ihop och döljs under lastutrymmet för att maximera det. Med nya BMW X5 och X7 kan du ta med dig upp till 7 personer på dina resor tack vare den tredje fällbara sätesraden.

  Vilket läder använder BMW? Är det äkta?

Vad kommer BMW att producera i framtiden?

BMW investerar i forskning och utveckling av elfordon. De har satt upp en plan och mål för att lansera 12 helt nya och helt elektriska bilmodeller fram till år 2023. SUV:n iNext och sedanen i4 är en del av denna plan. BMW planerar att dessa fordon ska ha en genomsnittlig körsträcka på 360 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts