BMW X5 VS BMW X6 – Vilken är bäst?

När du letar efter de bästa mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden är chansen stor att du stöter på BMW X5 och X6. Båda dessa bilar är välbyggda, lyxiga och med förstklassiga funktioner. Trots att de har många likheter skiljer sig dessa bilar mycket åt. Men vilken bil är bäst?

Om du är ute efter stil och prestanda är BMW X6 den bättre bilen. Men om du vill ha praktiska egenskaper, kraft och säkerhet är BMW X5 den perfekta bilen. De här bilarna delar samma plattform men varierar i design och användning. Därför är det viktigt att ta reda på vilken bil som bäst passar dina behov och din budget.

Vilken bil är bäst – BMW X5 eller BMW X6?

Utseende

Om du älskar den traditionella låddesignen hos en SUV kommer du att gilla BMW X5. Men om du vill ha ett mer elegant och sportigt utseende är BMW X6 den bästa bilen att överväga. På det hela taget ser båda SUV:erna spektakulära ut och kommer att få åskådarnas uppmärksamhet när de kryssar fram på gatan.

Dessutom har båda bilarna en lyxig och avancerad interiör, även om interiören i BMW X6 är något mer exklusiv än i BMW X5. Dessutom har båda bilarna paket som du kan lägga till för att göra dem ännu bättre.

Prestanda

Eftersom de här bilarna delar samma plattform presterar de på liknande sätt. De har liknande motorer, fjädringsdelar och säkerhetstekniker. Oavsett detta skiljer sig BMW X5 och X6 i viss mån i prestanda. Till exempel presterar BMW X5 enastående i terräng, medan X6 inte är bra för terrängkörning.

  BMW X2 Tillförlitlighet

Båda bilarna har varianterna sDrive40i, xDrive40i och M50i. Dessa bilar levererar samma hästkrafter, vridmoment och toppfart. Så det är en fråga om smak och preferenser när man väljer den ena framför den andra. Observera att BMW X6-varianter är ganska lyxiga än BMW X6 trims. Det är därför de är något dyrare trots att de är mindre.

Komfort och last

Båda bilarna är rymliga och praktiska. X5 är dock mer praktisk än X6 eftersom den är något rymligare. X5:s exteriördesign gör att den har mer utrymme i kupén än X6:s exteriördesign. Den sluttande bakre taklinjen på X6 tar upp en del utrymme, vilket gör att den har mindre huvudutrymme än BMW X5.

BMW X5 har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,3 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 68,7 tum. X6 har också en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum. X5 är alltså ganska större än X6.

Utöver att X5 är större än X6 har den plats för upp till sju passagerare, medan X6 endast har plats för fem passagerare.

Pris

Eftersom BMW X6 är någorlunda mer avancerad än BMW X6 är den något dyrare. Basbilen BMW X5 sDrive40i går för 60 600 dollar, medan basbilen BMW X6 sDrive40i går för 67 300 dollar.

  2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW X5 eller X6?

Naturligtvis är det BMW X6. BMW X6 rankas något över genomsnittet när det gäller tillförlitlighet. Å andra sidan rankas BMW X5 något under genomsnittet. X5 är mindre tillförlitlig eftersom flera användare har rapporterat många problem än någon annan BMW-modell.

Vilken bil är snabbare – BMW X5 eller X6?

Det beror på vilken variant du vill ha. Överraskande nog ger prestandadelarna av BMW X5 (M50i) och BMW X6 (M50i) samma topphastighet. De här bilarna producerar upp till 523 hk och 553 lb-ft vridmoment. De kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder och har en toppfart på upp till 155 mph.

Men när det gäller den totala prestandan har BMW X6 ett litet övertag på grund av sin totalvikt. X6 är ganska lättare än X5 eftersom den har 4 784 pund, medan X5 har 4 824 pund. Observera att detta är deras tjänstevikt.

Vilken bil är dyrare att underhålla – BMW X6 eller BMW X5?

BMW X5 är dyrare att underhålla än BMW X6. Överlag är BMW dyrare att underhålla. Trots detta är BMW X5 den minst tillförlitliga BMW-modellen. Så räkna med att den rapporterar fler problem och kräver mer uppmärksamhet än BMW X6. Detta innebär också fler besök hos mekanikern, vilket översätts till högre kostnader.

Har BMW X5 och X6 samma problem?

Ja och nej. Även om BMW X5 och X6 delar samma plattform har de inte samma gemensamma problem. Trots detta finns det vissa problem som båda dessa bilar delar, till exempel överhettning av motorn, oljeläckage, slitage på dörrhandtagen, förlust av bromskraft och felaktig elektronik.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - vilken är bäst?

Vissa problem finns dock bara på respektive modell. BMW X5 har till exempel problem med växellådan, knarrande ljud, klonkande ljud och extremt vindbrus. Tvärtom upplever BMW X6 problem som skrammel från dörrarna, problem med dieselmotorn, lös spoiler i bakluckan och motorfel.

Vilken bil är mer bränslesnål – BMW X5 eller X6?

Förvånansvärt nog är BMW:s SUV:er några av de mest bränslesnåla lyxiga SUV:erna på marknaden. BMW X5 har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat. BMW X6 har däremot ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat.

Med denna jämförelse är BMW X5 något mer bränsleeffektiv än BMW X6. Den förbrukar alltså något mindre bränsle.

Sammanfattning

BMW X5 och BMW X6 är två utmärkta mellanstora SUV:er. BMW X5 är dock mer praktisk och säkrare att köra än BMW X6, medan BMW X6 är idealisk för exceptionella prestanda och stil. När det gäller utgångspriset är BMW X6 något dyrare, medan BMW X5 är dyrare att underhålla.

Så om du vill ha en sportig bil för helger eller picknickar är BMW X6 den bästa bilen. Men om du vill ha en rymlig och kraftfull bil som också kan köras i terräng är BMW X5 det bästa valet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts