Bästa BMW för en kvinna

Bästa BMW för en kvinna

Kvinnor gillar stil, komfort och skönhet. Om du letar efter en bil att köra i stadstrafik ger vi dig BMW i3, en femdörrars hatchback med bakhjul som drivs av en elektrisk BMW eDrive synkron magnetrotor på 125 kW. Med en genomsnittlig räckvidd på 150 mil per batteriladdning och kompakta B-segmentets dimensioner kan den här bilen passa bra.

Bästa BMW för kvinnor som stadsbil – BMW i3

BMW i3 är särskilt utformad för stadskörning. Den saknar mycket bagageutrymme men ger tillräckligt med utrymme för att bära dina matvaror, väskor eller portfölj. Den har en hjulbas på 101 tum, en längd på 157 tum (4 meter) och en bredd på 70 tum (1,75 meter), vilket gör den relativt lätt att parkera med.
BMW i3 är ganska hög och mycket smal, så fjädringen måste vara ganska fast för att hålla den stabil på vägen, vilket den är. Du kommer att märka stötar på vägen men det är en hanterbar körning. När det gäller hanteringen erbjuder den här lilla BMW:n en jämn styrning med bra kontroll över fordonet. Inte bara det, utan den har också en liten vändcirkel, vilket gör den perfekt för stadstrafik.
Vid högre hastigheter känns BMW i3 däremot ganska nervös och ger mindre grepp än vad man kan förvänta sig av en BMW. Det här fordonet rekommenderas inte starkt för resor utanför staden.
Broms- och gaspedalerna är båda mycket lyhörda. En annan fördel är att den här bilen är ganska lätt att köra med den så kallade ”enpedalstekniken” som automatbil i staden.
På tal om dämpning av yttre buller är elmotorn tyst, men det finns en del fjädringsproducerade ljud som du ofta kan höra.

  Vilken är säkrare - BMW eller Mercedes?

BMW i3 motor och växellåda

BMW i3 kan trots att den är en stadsbil vara ganska snabb eftersom den når från 0 till 62 miles per timme på bara 7,3 sekunder. Och i3s, den kraftfullare versionen gör det på 6,9 sekunder.
I3s har en räckvidd på 175 mil och den vanliga i3:an klarar 181 mil. Detta är vad vi hittade i dokumenten, men den verkliga räckvidden per batteriladdning är troligen snarare 150 miles.
Om du ofta reser utanför stan på längre resor ska du inte köpa i3:an eftersom den har en kortare räckvidd än de flesta helt eldrivna fordon.

BMW i3 interiör och funktioner

Körställningen i BMW i3 är fantastisk. Elektrisk sätesjustering finns där som man kan förvänta sig, och ratten kan också manipuleras för att hitta en perfekt passform för alla förare. Tyvärr finns det inget justerbart ländryggsstöd, vilket kan leda till en del klagomål om du bestämmer dig för att åka på en lång resa. I en BMW i3 har du smala sidokolonner och ett högt synfält både framför och på sidorna.
I motsats till vad många tror har BMW i3 gott om utrymme framtill, utrustad med en fantastisk mittkonsol. Mycket av det beror på växelväljarens placering, som är placerad nära rattstången i stället för att vara i den ursprungliga positionen, mellan sätena. Benutrymmet är också stabilt, och det finns inga problem med huvudutrymmet i framkabinen.
Å andra sidan är baksätena mycket små och personer över 1,80 meter rekommenderas inte att åka länge i baksätet på en BMW i3 eftersom de kommer att få problem med ryggen i längden på grund av att de sitter något välvda. Dessutom är pelarna i baksätet mycket tjocka och kan orsaka klaustrofobiska känslor hos både barn och vuxna.
Det finns bara två platser i bilens baksäte istället för tre, vilket är förståeligt med tanke på dimensionerna. Det som kommer som en överraskning är att man måste öppna framdörrarna för att kunna öppna bakdörrarna också.
Den digitala skärmen ligger nära ratten och är ganska intuitiv att använda. Parkeringssensorer är det standardalternativ som ingår. Frontsensorer, en automatisk självparkeringsfunktion och en backkamera är alla tillgängliga i det så kallade Park Assist-paketet.
Infotainment är en 10,25-tums standardskärm och den levereras med USB, Bluetooth och DAB-radio. Systemet är intuitivt lätt att använda och erbjuder många genvägar för att inte distrahera föraren från vägen. Navigationen i BMW i3 har utformats särskilt för att peka ut de elektriska laddningspunkter som finns tillgängliga i närheten av dig så att du inte får slut på batteriet.
Tyvärr finns inte Android Auto tillgängligt och du måste ha en iPhone för att ansluta den till Apple CarPlay på fordonet. På det hela taget är fordonet välgjort och skulle passa perfekt för en affärskvinnas behov, som ofta kör runt på stan.

  Vad är bättre, BMW sDrive eller xDrive?

Mer information om BMW

Har BMW en helt elektrisk SUV?

Ja, BMW presenterade nyligen iX SUV:n som kommer att ha en uppskattad imponerande räckvidd på 300 mil. De första producerade enheterna förväntas komma till USA 2022, medan produktionen kommer att starta 2021.
BMW iX3 är en helt elektrisk SUV som du kan köpa redan nu, med en räckvidd på 285 mil.

Är BMW i3 en helt elektrisk bil?

BMW i3 anses vara en helt elektrisk bil, men har även möjlighet att inkludera en gasgenerator som i viss mån förlänger bilens räckvidd i nödfall. Gastanken innehåller mellan 7 och 9 liter eller 4 gallon bränsle som gör att du kan nå närmaste laddnings- eller bensinstation.

Vad är den bästa BMW SUV:n för en kvinna?

Den bästa BMW SUV som en kvinna kan tycka om att köra är BMW X1, ett ganska pålitligt fordon med inte överväldigande stora dimensioner, men ändå mycket tillfredsställande att köra och som ger stil. BMW X1 är rolig att köra både i stadstrafik och på långa bilresor. Den har en sportig framtoning, tillräckligt med bagageutrymme och mycket pålitliga parkeringshjälpmedel, vilket gör den till ett bra val för de flesta kvinnor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts