Varför har BMW-förare ett dåligt rykte?

Varför har BMW-förare ett dåligt rykte?

Generellt sett har BMW-förare ett dåligt rykte främst på grund av att många förare är unga och oerfarna och gör saker som kör aggressivt och inte använder sina signallampor. De flesta oerfarna förare som är sugna på lite action väljer vanligtvis ett BMW-köp, vilket gör dem till ett irritationsmoment på vägen.

Vilka är de viktigaste orsakerna till att BMW-förare har ett dåligt rykte?

I en nyligen genomförd undersökning i Storbritannien med mer än 2 500 svar från personer mellan 35 och 40 år svarade mer än 40 procent att BMW-förare stämplas som de mest störande och hatade i sitt samhälle. Andra undersökningar från olika länder har kommit fram till liknande resultat. Det måste finnas en anledning till detta allmänna samförstånd bland olika individer.

På ett allmänt plan är allmänhetens uppfattning om vissa ägarsegment ofta snedvriden på grund av att en liten högljudd grupp människor inom det segmentet gör en massa mycket dåliga eller mycket bra intryck. I BMW:s fall är denna särskilda grupp aggressiva förare som inte använder signalljus och som kör långt över hastighetsgränsen.

Naturligtvis skulle det dåliga ryktet om BMW-förare gälla en relativt liten del av dem, men det kan ändå stämma i vissa fall.

BMW:s blinkers är svårare att använda och mer kontraintuitiva på de flesta nya BMW-fordon. Det gör att många förare glömmer att använda dem, vilket orsakar upprördhet bland andra människor i trafiken.
Nyare BMW kräver att du trycker på signalspaken i samma riktning för att du ska kunna stoppa signalen, vilket är kontraintuitivt för de flesta förare, eftersom inget annat fordon använder samma system. Detta avskräcker ofta BMW-förare från att använda sina signaler överhuvudtaget.

  Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

Bekräftelsebias är något annat som spelar en stor roll för vår uppfattning om andra. Om du förväntar dig att någon ska göra något bara för att de sitter i ett visst bilmärke, och du ser dem göra det, kommer det bara att ytterligare förstärka dina negativa känslor om dem, även om de bara är en av de många förare som beter sig på detta sätt.

Dyra bilar innebär mindre trevliga förare. Oftast är BMW-modeller dyra och förare av dyrare fordon har ett rykte om sig att vara mindre trevliga än andra. Kanske är de mer egoistiska än andra förare eller känner sig viktigare, vilket kan förklara en del av deras beteende på vägen.

Yngre förare med mindre erfarenhet satsar ofta på BMW. Ju mindre erfarenhet en förare har, desto mer benägna är de att irritera andra på vägen. Generellt sett är personer som kör sportiga BMW unga och mycket entusiastiska över att känna ren körglädje på vägen, vilket kan göra dem farliga i vissa fall.

Kan du vända BMW-förarnas dåliga rykte?

I stadstrafik är det vanligtvis obligatoriskt enligt lag att använda blinkers när man svänger eller byter körfält. Oavsett vad du gör kommer det att finnas ett visst stigma kring dig som BMW-förare, enligt vissa människors åsikter. Bekräftelsebias spelar en stor roll i allmänhetens ögon.

För att hjälpa till att stoppa dessa negativa stereotyper kan du alltid uppföra dig på vägen, inte bara för andras skull utan även för din egen skull. Försök att eliminera hastighetsöverträdelser så mycket som möjligt och använd blinkers. Som BMW-förare kan det hända att du hamnar på de nationella nyheterna om du använder en blinkers när du svänger.

  Är Tesla bättre än BMW?

Skämt åsido, att inte använda blinkers kan faktiskt vara mycket farligt, eftersom statistiken visar att cirka 40 procent av trafikolyckorna inom stadsområden sker på grund av felaktig användning av signalljusen när man svänger eller byter körfält.

BMW tillverkar en bil för ren körglädje

BMW har betecknat sig självt som bilföretaget som levererar ren körglädje och fokuserar på att leverera den upplevelsen till förarna. Detta innebär att vissa personer som köper BMW-bilar fokuserar på sig själva mer än andra och kanske offrar det allmänna bästa för sin egen passion och underhållning.
Och även om de fordon som BMW tillverkar i allmänhet är några av de bästa körmaskinerna som finns, så ger vissa av de personer som kör dessa bilar ett dåligt rykte åt alla BMW-förare i världen.

Det finns miljontals BMW-förare där ute, vilket gör BMW till ett av de mest sålda bilmärkena i världen. Ju fler desto bättre, men i det här fallet, ju fler BMW-förare det finns där ute, desto större är chansen att du faktiskt stöter på någon av dem som gör en dum manöver, vilket befäster ett dåligt rykte för dem alla.

Även om allt detta kan låta som fördomar, så är det massornas bekräftande bias som ger bränsle åt dessa uppfattningar. Inom sociologin observeras ofta hur ett mycket högljutt litet segment av användare av en viss produkt kan skapa en bild för alla andra som är tysta. I det här fallet misskrediterar en liten procentandel av BMW-förare som missköter sig faktiskt den större delen av förarna som uppför sig på vägen.

  Är en BMW en bra första bil?

Vanliga frågor om BMW-förare

Vilken typ av förare kör vanligtvis BMW?

Majoriteten av BMW-förarna är män mellan 40 och 59 år, men sportigare modeller köps oftast av yngre män. Mindre BMW-modeller som 1-serien köps vanligen av kvinnor i större utsträckning än av män, och de körs i stadstrafik eller för pendling.

Varför kör många medelklassmänniskor BMW?

Även om BMW kanske är lite väl långt ifrån budgeten för många medelklassmänniskor, om de inte har goda besparingar, är det en statussymbol som kan få andra att uppfatta dig som rik och inflytelserik. BMW:er används ofta vid affärsmöten och för att göra ett gott första intryck bland kollegor. BMW lyxsedaner är vanligtvis bekväma fordon som talar klass som få andra maskiner på marknaden.

Varför är BMW-förare aggressiva?

Majoriteten av BMW-bilar är fordon som utformats särskilt för att ge ren körglädje till sina ägare. De flesta BMW-förare köper sina BMW:er på grund av deras suveräna hantering, snabba acceleration och goda grepp och känsla på vägen. Om någon har köpt en sportbil kan du förvänta dig att de oftare kör aggressivt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts