Är en BMW en bra första bil?

Är en BMW en bra första bil?

När man letar efter en första bil är de flesta människor glada och entusiastiska över att få köra. BMW:er är utan tvekan coola och välpresterande fordon. De är byggda med kvalitetsmaterial och är ganska säkra, men bör köras med försiktighet eftersom de flesta av dem är ganska kraftfulla.
En BMW kan vara en bra första bil om du undviker de kraftfullare motoralternativen och kommer ihåg att köra fordonet förnuftigt och med respekt för andra förare på vägen.

Fördelar med att köpa en BMW som första bil

Om du köper en BMW som första bil är det troligt att du väljer en begagnad BMW. Sikta på en som har mindre än 100 000 mil på sig och som har underhållits ordentligt. Rådfråga en mekaniker som kan inspektera bilen åt dig innan du köper den.

Välj en pålitlig BMW-modell

De flesta tonåringar eller nya förare väljer E36- och E46-modeller från 1996 som inte är dyra, är hållbara och utrustade med så kallade skottsäkra motorer som inte ens nya förare kan slå sönder.
De är krönta som de mest hållbara BMW:erna genom tiderna. De enda tillförlitlighetsproblemen som dessa två modeller har är deras kylsystem, vilket inte bör besvära nya förare eftersom de inte förväntas köra i långa timmar eller i höga varvtal.

Du lär dig hur man tar hand om en bil.

När du redan har fått din BMW inköpt kommer den att behöva en hel del service och underhåll. BMW:er är dyrare att äga än andra bilar, och det brukar lära ägaren några saker om hur bilar fungerar. Detta är en bra sak för en ny förare. Man får uppleva hur bilar fungerar och hur man tar hand om sitt fordon direkt.

  Vad är BMW Alpina?

Körglädje till ett rabatterat pris

Om du köper en begagnad BMW ger den fortfarande den körglädje som nya BMW:er ger. Ja, den kan ibland kosta dig mycket i service och reparationer, men den är kraftigt rabatterad från sitt ursprungliga pris, som alla begagnade BMW:er. Om du bara vill prova en sportbil i ett år eller två kan en begagnad BMW vara ett bra val.

BMW:er är lättare att köra än de flesta bilar.

Många förare, även erfarna, har rapporterat att känslan som BMW ger bakom ratten är helt annorlunda än de flesta andra fordon. Det är mycket lättare att få kontakt med fordonet. De bakdrivna modellerna ger dig god kontroll över kraften i soligt väder men bör undvikas av nya förare under de kallare månaderna. Om du är en ny förare bör du undvika att köpa en BMW med bakdrift under vintern.

Nackdelar med att köpa en BMW som första bil

Kraften hos BMW:er bör inte underskattas. Många nya förare är ivriga att hoppa på vägen och köpa en prisvärd begagnad BMW som ligger över deras körförmåga. Det slutar med att de kraschar fordonet och ibland skadar de sig själva också.
Ett fordon med sådan kraft och prestanda bör inte underskattas. Inte ens av erfarna förare. Att börja långsamt och vara säker på vägen bör vara din främsta prioritet som ny förare.

Kostsamt underhåll

Ja, du kommer att lära dig att underhålla en bil och serva den regelbundet om du vill behålla din BMW på vägen, och det är ett plus för en ny förare. Å andra sidan måste du investera ganska mycket pengar i reparationer och underhåll. Detta är definitivt något som kan störa en ny förare.
Om du har bestämt dig för att skaffa en begagnad BMW ska du räkna med problem då och då och gömma undan lite pengar ifall du behöver en akut reparation. De flesta reparationer kan undvikas med korrekt schemalagt underhåll i tid, men man vet aldrig vad som kan hända på vägen.
Försäkringskostnader, bränsleförbrukning och skatt är alla högre på sportbilar och kan också påverka dina utgifter. Den totala ägandekostnaden för en BMW är mycket högre än för de flesta andra fordon, så tänk på det.

  Bästa BMW för en familj

BMW:s bakdrift kan vara knepig.

Om du lär dig att köra en BMW som första bil och senare byter till en framdriven bil kan det kännas lite konstigt i början. Bakdriften känns fantastisk i torrt väder men kan ibland spela oss ett dåligt spratt på vintern.
Om du dessutom har lärt dig att köra på ett annat fordon som var frontdrivet kommer det att kännas konstigt att köra en BMW i början, och du måste köra med försiktighet eftersom lite tryck på gaspedalen kan få dig av vägen, särskilt på kraftfullare modeller.

Folk tror att alla BMW-förare är idioter.

I de flesta länder finns det ett stigma kring BMW-förare. Människor kan vara mindre benägna att hjälpa till om du har problem med din bil eller om du har upplevt något motorfel och har stannat vid sidan av vägen. Nya förare behöver ofta hjälp mer än andra och ibland kan det faktiskt vara ett hinder för vissa förare att sitta i en BMW.

FAQ

Går BMW:er sönder oftare än andra bilar?

Beroende på modell tenderar vissa BMW:er att gå sönder mer, särskilt om de inte längre omfattas av garantin och har körts i mer än 100 000 mil. De vanligaste problemen finns i de nyare modellernas elektronik, vilket i slutändan kostar mycket att reparera. Bortsett från det är de flesta problem mindre och är vanligtvis saker som oljeläckage eller fel på kylsystemet.

  Tillverkar BMW en pickup?

Är BMW tillförlitliga fordon?

Modeller som är äldre än 2007 märks ofta i mitten av tillförlitligheten av olika källor. Generellt sett är BMW-modeller mellan 1996 och 2004 mycket tillförlitliga, särskilt modellerna E36 och E46, som har betecknats som en standard för en tillförlitlig motor.
Tyvärr är nyare BMW-modeller mindre tillförlitliga. År 2012 fick BMW:s priser som årets minst tillförlitliga bilar.

Kan man reparera en BMW hemma?

Du kanske kan åtgärda vissa små problem, men om du inte är en erfaren mekaniker ska du hålla dig borta från att göra reparationer på säkerhetssystem som bromsar samt delar av bilens motor eller fjädring, eftersom du kan äventyra din säkerhet. Om du upplever några problem ska du se till att kontakta en BMW-certifierad mekaniker.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts