Bästa BMW för en familj

Bästa BMW för en familj

Beroende på om du letar efter en SUV eller en lyxsedan är de två bästa BMW-alternativen för en familj BMW X5 och BMW 5 Series sedan. Dessa ger tillräckligt med körkomfort, gott om utrymme och bagageutrymme för att en familj på fyra eller fem personer ska kunna resa säkert och njuta av resan.

BMW X5 – den bästa BMW SUV:n för familjen

BMW X5 är en mellanstor lyxig crossover-SUV med bakhjulsdrift och möjlighet till xDrive. Den introducerades för första gången 1999 och sedan dess har det funnits fyra generationer av BMW X5. X5 är ett mycket lyxigt fordon som för med sig högteknologiska funktioner och en modern instrumentpanel. Den finns i många motoralternativ och en 8-växlad ZF 8HP automatlåda.
När man talar om familjebilar behöver man ett stort fordon. Och 2020 års X5 är inget mindre än stor. Med en längd på 194 tum (4,9 meter) och en bredd på 79 tum (2 meter) får det här fordonet lätt plats med 5 passagerare och deras bagage i baksätet.
Nya 2020 X5 erbjuder till och med möjligheten att bli en riktig sjusitsig SUV med en tredje sätesrad som enkelt kan fällas upp och ner, beroende på vad du föredrar.
BMW X5 är det föredragna valet framför BMW X7, på grund av prisskillnaden, storleksskillnaden och bristen på ytterligare funktioner som är lämpliga för en familj.
När det gäller fordonssäkerheten fick BMW X5 2018 xDrive30d 5 av 5 stjärnor i Euro NCAP-testet med ett betyg för vuxna passagerare på 89 % och en säkerhet för barnpassagerare på 86 %, vilket är bra överlag.

  Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

Motoralternativ för 2020 års BMW X5

De bensinmotorer som finns tillgängliga för 2020 års BMW X5 är extremt kraftfulla, med en fantastisk acceleration från 0 till 62 miles per timme.
Den långsammaste motorn, X5 xDrive45e, är en 3,0 L l6 turbohybrid, parat med en elektrisk synkronmotor och når 62 miles per timme på bara 5,6 sekunder.
Den snabbaste motorn, X5 M Competition, (S63 4,4 L V8 twin-turbo), når 62 miles per timme på bara 3,7 sekunder. För en SUV är detta en banbrytande hastighet. Alla bensinmotoralternativ är följande:
● xDrive40i
● xDrive50i
● M50i
● xDrive45e
● X5 M
● X5 M Competition
Dieselalternativen är lite mindre kraftfulla men är fortfarande pålitliga och snabba. Det finns endast 4 dieselalternativ och ingen hybridversion. De tillgängliga dieselmotorerna är:
● xDrive25d
● xDrive30d
● xDrive40d
● X5 M50d

X5 passar bra för en familj på fyra eller fem personer eftersom den erbjuder mycket utrymme för både passagerare i framsätet och baksätet, säkerhet och körkomfort.

BMW 5-serien – den bästa lyxsedanen från BMW

BMW 5-serien är en executive car sedan, som sändes i början av 1972. Ända sedan dess har den varit ett förstaval för både regeringstjänstemän och affärsmän. Det har funnits sju generationer av BMW 5-serien, varav den sista startade 2016 med G30-, G31- och G38-BMW:erna.
G30 är ganska rymlig, med en längd på 194 tum (4,94 meter) och en bredd på 73 tum (1,86 meter). Den kan bekvämt rymma en familj på fem personer och deras bagage.
Både fram- och baksätena är rymliga och infotainmentsystemet är toppklassigt. Fordonets interiör är fylld med lyxigt läder och framför allt har den en mycket bekväm förarplats.
BMW 5 Series G30 använder en dubbelwishbone-upphängning fram och en 5-länkupphängning bak. Det finns touringmodeller i serien som erbjuder självnivellerande luftfjädring i bakre delen av bilen.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

När det gäller bilens säkerhetsklassning fick BMW G30 5 stjärnor i Euro NCAP-testet, med 91 procent för en vuxen passagerare och 85 procent för ett barn, vilket är ganska imponerande.

BMW G30: Fjädring och styrning

Om du undrar över styrningen i BMW 5-serien så står den inte efter BMW X5 och använder den nyaste versionen av kuggstångsstyrning, parat med elektrisk assistans. Inte bara det, utan även tillägg för anti-rollbars finns som tillvalsutrustning, liksom integrerad aktiv styrning, som är ett tillval för vissa modeller.

Motoralternativ för BMW 5-serien G30

BMW G30 finns i många motoralternativ, som börjar med en 1,6 – 2,0 L B48 l4 bensinmotor med turboladdning. Transmissionen kan antingen vara en 6-växlad manuell växellåda eller en 8-växlad automatisk växellåda. Andra alternativ för bensinmotorer är följande:
● 1.6 – 2.0 L B48 l4
● 3,0 L B58 l6 med turboladdning
● 4,4 L N63lS63 V8
När det gäller dieselmotoralternativen för BMW 5 Series G30 finns det endast två alternativ tillgängliga:
● 2.0 L B47 l4
● 3.0 L B57 l6
Bortsett från det finns det två plug-in-hybriddrivlinor som du kan välja mellan, l4 turbo plus elmotor eller l6 turbo plus elmotoralternativen.

Vanliga frågor om att köra en familjevänlig BMW

Vilka andra BMW-modeller är bra som familjebil?

De flesta BMW X3, 5-serien, 7-serien och X7 är bra som familjebil. De erbjuder alla gott om utrymme, bagageutrymme och goda säkerhetsbetyg. De är också ganska lätta att köra och ger dig en bra känsla på vägen. Självklart ligger modellerna 7-serien och X7 mer i den övre delen, när det gäller pris och lyx.

  Billigaste sättet att byta ut en BMW-nyckel?

Vilken är den mest pålitliga BMW-familjevagnen?

För en familj med fyra personer skulle BMW X1 passa perfekt, eftersom den fick 99,2 procent tillförlitlighet på Whatcars betygsindex. Inte bara det, utan BMW X1 har rankats som den mest tillförlitliga lyxiga subkompakta SUV:n i många kanaler och av många recensenter. Man kan lugnt säga att det är ett utmärkt val. Å andra sidan kan den vara lite liten för en familj på fem personer. Oavsett detta är de nyare modellerna lika stora som första generationens BMW X3.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts