Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

Om det är en bra idé att köpa en begagnad bil beror på den tidigare ägarens körstil och hur bilen har underhållits och servats. Oavsett modell och märke är det ingen bra idé att köpa en bil om den är dåligt underhållen. Generellt sett är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW på grund av de höga reparationskostnaderna och vanliga bilfel.

Varför är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

Även om BMW tillverkar lyxbilar och har funnits på marknaden ganska länge, skulle erfarna mekaniker och bilentusiaster argumentera för att hålla sig borta från en begagnad BMW oavsett modell. Dessa bilar åldras inte bra. Naturligtvis finns det några undantag från regeln som E90 330i och 2006 – 2008 3-serien i allmänhet.

Dåliga körvanor och aggressiv körning

Vi vet alla hur BMW-förare inte signalerar när de svänger. Det finns en viss sanning bakom alla skämt. Många aggressiva förare hoppar in bakom ratten på en BMW. Studier visar att de män som rasar mest på vägen sitter bakom BMW:s. Aggressiv körning är också ibland kopplad till dåligt underhåll av ett fordon, så håll dig borta.

BMW:er är bra tills de inte är det.

Dessa bilar är snabba, lyxiga och känns bra att köra. Å andra sidan, när du närmar dig hälften av din garantikilometer kommer du med största sannolikhet att uppleva en del motorproblem och elektronikfel, samt kopplings- och växelproblem.
Inte bara det, utan även reparationen eller utbytet av dessa delar är ganska kostsamt, så om garantin löper ut kommer du sannolikt att ångra att du köpte bilen från början.

  Varför värderas BMW:er så snabbt?

När det gäller en begagnad bil kan BMW betyda Break My Wallet.

BMW:s kostar i genomsnitt 18 000 dollar i service under en tioårsperiod, vilket är nästan dubbelt så mycket som alla andra bilar på vägarna. Denna siffra ökar också ganska kraftigt om din bil har använts av en annan ägare och inte underhållits väl från början.
BMW tänjer ständigt på gränserna för ingenjörskonst, vilket kan resultera i vissa innovationer, men också i en hel del fel och oväntade defekter i deras bilar. BMW är konstruerade för prestandakörning, inte för tillförlitlighet och underhållsbarhet.
Om du inte har råd med en helt ny BMW har du troligen inte heller råd med en begagnad BMW eftersom det kommer att kosta dig ännu mer i längden.
Vid rätt underhåll kan en BMW vara en pålitlig bil som är lika pålitlig som alla andra fordon på vägen. Du kan dock inte göra något åt reparationskostnaderna. Ryktet säger att BMW under de senaste åren har tjänat nästan lika mycket pengar på att sälja reservdelar som på att sälja nya fordon.

När är det en bra idé att köpa en begagnad BMW?

Köp från en vän som har tagit väl hand om bilen.

Precis som alla andra bilar kan en BMW vara tillförlitlig om den har fått rätt service, trots större reparationskostnader och bränsleförbrukning än vanligt. Om du känner ägaren till det fordon du ska köpa och är väl medveten om dennes körvanor och underhåll är du redo att köra.

Kontakta en auktoriserad BMW-mekaniker

Att njuta av de prestanda som BMW-bilar har till ett rabatterat pris genom att köpa en som begagnad bil är en bra idé om du kan vara säker på att den har underhållits ordentligt och inte använts till sina gränser. Se därför till att anlita en specialiserad mekaniker för att inspektera fordonet innan du köper ett gammalt fordon, särskilt om det har varit på vägarna i mer än fem år.
En mekaniker kan ge sin ärliga åsikt om huruvida bilen är värd pengarna eller inte. Oavsett om du känner ägaren eller inte, rådgör med en professionell person som kan sluta med att du sparar en massa pengar, eller till och med slipper äventyra din säkerhet.

  Bästa BMW för en familj

Leta efter pålitliga BMW-modeller

Om du vill köpa en begagnad BMW för prestanda och nöje, förutom att se till att den var väl underhållen, bör du tänka på modellen. Några av de mer pålitliga modellerna är t.ex:

  • 2006 – 2008 3-serien
  • De flesta modeller från 1996 – 2006
  • 318i, 32i och 330i.
  • 2019 års E90
    Mycket få bilägare har ångrat att de köpt dessa modeller eftersom de är utmärkta bilar med skottsäkra motorer. Trots en vanlig missuppfattning kan en väl underhållen BMW köra som upp till 200 000 mil.

Skaffa en gammal BMW om du är mekaniker och kan reparera bilen själv.

Om du är mekaniker och har kompetens att reparera din begagnade bil kan du kraftigt minska kostnaderna för att äga en gammal BMW och få njuta av de fantastiska prestandan från den till en stor rabatt, eftersom de värderas snabbt efter sin första ägare.
Om du inte kan reparera bilen själv, se åtminstone till att få en med garanti om möjligt eftersom enkla reparationer kan kosta mer än 1 000 dollar och mer komplicerade reparationer som kräver byte av motorkomponenter går upp till 5 000 dollar.

Vanliga frågor om begagnade BMW:s

Varför är vissa begagnade BMW så billiga?

Anledningen till att en bil är mycket billigare än det vanliga begagnatpriset beror oftast på en defekt. Läs beskrivningen av den listade bilen noggrant och anlita en mekaniker för att inspektera den innan du köper den. Begagnade BMW:er är vanligtvis billiga på grund av den mättade marknaden med ett utbud av sådana fordon, samt de ständigt ökande underhållskostnaderna för äldre BMW:er.

  Bästa BMW-motorolja

Vilka är bra äldre begagnade BMW-modeller att köpa?

Generellt sett är alla 3-serier från 1996 till 2006 tillförlitliga och har skottsäkra motorer. E39 M5, E36 3-serien, 2003-04 E46 är också bra. Huvudskälet till att äldre BMW är mer tillförlitliga än nyare modeller är den innovativa teknik som BMW ofta prövar på sina nyare modeller. Bortsett från det verkar BMW ha ökat kostnaderna för reparationsdelar och vinster på dessa kraftigt under de senaste åren.

Vilka är de bästa bilarna att köpa begagnat?

Förutom BMW 3-serien 1996 – 2006 finns det andra märken och modeller som du bör överväga innan du gör ett köp. Kia Rio, till exempel, har ett bra tillförlitlighetsbetyg, tillsammans med Toyota Corolla och Hyundai Sonata. Alla dessa har visat sig vara ganska pålitliga och inte kostsamma att reparera.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts