Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

När det gäller att köpa en gammal BMW bör BMW E9X vara ett av de första valen.

E9X är en del av BMW:s 3-serie och var den femte generationen av denna serie. Bilarna i 3-serien omfattar kompakta ledarbilar med en kombi. Den 5:e generationen visade sig vara de mest pålitliga, och de är till och med bra att köpa år 2021. På grund av att den är gammal skulle du dock definitivt få problem.

BMW E9X

BMW 9X omfattar 5 olika karossformer och flera olika modeller. Karosstilarna inkluderar sedan, coupé, cabriolet och kombi. Bilen var extremt framgångsrik över hela världen, främst på grund av sin tillförlitlighet och sitt fina utseende. E90:orna kan lätt ses på vägarna eftersom de är lätta att köpa och snyggt byggda.

Om du nu vill köpa denna gamla bil bör du veta att varje begagnad bil kommer med sin beskärda del av problem. Detta betyder absolut inte att bilen inte är bra att köpa. De snabbare modellerna är mer benägna att ha vissa problem jämfört med andra.

Specifikationer

Bilen med ett helt nytt infotainmentsystem och hade en frontskärm. Bilen fanns i två drivlinor, ett framhjulsdrivet alternativ och ett fyrhjulsdrivet alternativ. E90 hade alla motoralternativ från en 1,6 liters 4-cylindrig motor till den massiva 4,0 liters BMW S65 V8-motorn. bilen är fortfarande snabb med dagens standard.

Prestanda

E90 är fortfarande känd för sina höghastighetsbilar. E90:an hade flera modeller med olika motorer. De motorer som användes i den här generationen var BMW N45, N46, N43, N52, N53, N54 twin-turbo, N55 turbo och S65. Alla producerade hästkrafter från 120 till 414 hästkrafter med S65 V8-motorn.

  När ändrades BMW 3-serien?

Dessa siffror är säkert imponerande, men körningen i den här bilen hyllas fortfarande av entusiaster. Bilens smidighet på vägen och hantering är bara några av de bästa. Om du vill köpa en begagnad kraftfull bil bör E90:an vara med i ditt övervägande.

Prisvärdighet

Detta är en av de viktigaste faktorerna för att köpa E90s. Bilen är ganska gammal, vilket innebär att du lätt kan köpa den här bilen från 5 000 till 15 000 dollar. M3-modellen skulle vara dyrare och svårare att få tag på, men du kan lätt köpa de vanliga modellerna med bensin- och dieselmotor. Bilen är inte heller så gammal och är fortfarande relevant på marknaden.

Pålitlighet

E90-modellerna anses vara en av de mest tillförlitliga BMW som någonsin tillverkats. Från den byggda kvaliteten till körupplevelsen, allt i den här bilen är solitt och pålitligt. De motorer som användes i dessa bilar var också en av de mest långlivade och du kan lätt köpa en bil som fortfarande har mellan 50 000 och 100 000 mil kvar utan att visa några större reparationer.

Det rapporteras dock att de mindre kraftfulla motorerna som användes i E90:orna, t.ex. N52-motorn, var mer tillförlitliga än andra turbo-motorer med högre effekt. Dessa motorer är också mer bränsleeffektiva. En annan bra sak med denna bil är att du också kan sälja den till ett bra pris.

Underhåll

Detta är den del där BMW-bilar inte presterar lika bra som andra lyxbilar. BMW:s är kända för att ha fler haverier, men så är inte fallet med E90:orna. 325i och 328i är några av de mest pålitliga BMW som någonsin har producerats. Det genomsnittliga årliga underhållet för dessa modeller kan dock ligga på mellan 700 och 1 000 dollar.

  Är en begagnad BMW i3 ett bra köp?

Säkerhet

Säkerhetsfunktionerna i dessa modeller är ganska bra även med dagens mått mätt. Bilen har ett låsningsfritt bromssystem, ett elektroniskt stabilitetskontrollsystem samt front-, huvud- och sidokrockkuddar. Bilen har alla ”bra” betyg från IIHS och de gav även utmärkelsen ”Top Safety Pick”. Med tanke på bilens pris är detta bra för en bil.

Saker att tänka på innan du köper

E90:orna kommer inte utan fel och problem. De har sina problem, och du bör hålla utkik efter dessa innan du köper bilen. Det mest grundläggande rådet före köp av en begagnad bil är att ha god kännedom om bilen och försöka titta på varje hörn av bilen. Listan är följande:

 • Försök att köpa 325i och 328i – de modeller med kraftigare motor som 335i tenderar att ha fler problem.
 • Mindre körsträcka – försök att köpa en E90 med så lite körsträcka som möjligt.
 • Läckage – dessa modeller är benägna att ha vissa olje- och vattenläckor, så håll utkik efter dem. Läckorna kan komma från oljefilterhusets packning, bränslepumpen, ventilkåpan och den elektriska vattenpumpen.

Andra bra gamla BMW:er

Det finns även några andra pålitliga BMW:er som du kan köpa om skicket är bra. En del av dessa kan orsaka dig mer pengar, så det kan vara ett problem. Dessa bilar är:

 • BMW 3-serie E46
 • BMW 1M Coupe
 • BMW 7-serie E38
 • BMW 5-serie F10

Slutsats

E90 skulle inte vara felfri, men den skulle vara mycket bättre än många andra användbara BMW. Dessa har visat sig hålla i så många år. Motorerna är bra och underhållet av den här bilen är jämförelsevis enkelt jämfört med andra BMW. Delarna är också lätt tillgängliga på grund av deras marknadsnärvaro. Därför är E90 den mest pålitliga gamla BMW:n att köpa.

  Det bästa stället att köpa en begagnad BMW

FAQ

Är det värt att köpa en begagnad bil?

Att köpa en begagnad bil kan säkert spara mycket pengar, och du kan till och med uppleva lyxbilar till mycket lägre priser. Lyxbilar som BMW, Audis eller Volvos värdeminskar något snabbare än andra bilar, så du kan uppleva den där premiumkvaliteten. Att köpa dessa begagnade bilar kan dock leda till att du måste betala mer för underhåll.

Vilka är de bästa begagnade bilarna att köpa år 2021?

Det finns många alternativ för att köpa en begagnad bil. Du bör leta efter en pålitlig bil om du vill köpa en begagnad bil. Det här är några av de mest tillförlitliga begagnade bilarna du kan köpa:

 • Honda Accord
 • Toyota Camry
 • Subaru Forester
 • Mazda MX-5
 • Toyota Land Cruiser
 • Volvo S40

Är BMW en pålitlig biltillverkare?

BMW är en tysk biltillverkare och tyska tillverkare har vanligtvis ett rykte om sig att tillverka pålitliga bilar med lång livslängd. BMW har dock minskat när det gäller tillförlitlighet. Människor har rapporterat många problem och vissa av dem är stora problem, till och med redan under bilens första 50 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts