Vilken är den bästa begagnade Volvo att köpa?

Att köpa en begagnad bil är ett bra fynd eftersom du inte vet vad du kan förvänta dig av den. Volvo kan dock skryta med några av de bästa begagnade bilarna. För några år sedan hade de ett utmärkt rykte för att skapa säkra, pålitliga och hållbara bilar. Men vilken är den bästa begagnade Volvomodellen att köpa?

Om du letar efter den bästa begagnade Volvo att köpa kan du inte leta längre än till Volvo XC90 från 2012. När du jämför den äldre generationen av Volvo XC90 och jämför den med den senaste kommer du att bli förvånad över hur olika de ser ut. Trots att den inte är lika tilltalande som den senaste Volvo är första generationens Volvo XC90 den bästa begagnade Volvo.

De senaste Volvomodellerna har dock inte visat sig vara lika pålitliga som de äldre Volvomodellerna. Till exempel har andra generationens XC90, som började tillverkas 2015 fram till idag varit bristfällig när det gäller tillförlitlighet. Faktum är att det är den minst tillförlitliga Volvomodellen för tillfället.

Egenskaper hos 2012 års Volvo XC90

Volvo XC90 2012 är kanske inte den snyggaste Volvo SUV:n på vägen, men det är den bästa begagnade Volvo-bilen. Bortsett från det inte så bra utseendet är den här bilen mycket pålitlig och har förstklassiga funktioner. Dessutom har den också plats för upp till 7 passagerare, vilket gör den till en perfekt familjebil.

Just den här modellen kommer med sex trims, som inkluderar 3.2, 3.2 Premier Plus, 3.2 R-Design, 3.2 R-Design Premier Plus, 3.2 Platinum och 3.2 R-Design Platinum. Vårt fokus kommer att ligga på basutrustningen, som är 3.2-trimningen.

Exteriör

Även om Volvo XC90:s exteriör inte är särskilt tilltalande kan den stoltsera med en mängd underbara funktioner. Till dessa hör bland annat karosserifärgade dörrhandtag och sidospeglar, speglar med blinkersljus, standard power moonroof, 18-tums lättmetallfälgar, standard elstyrda uppvärmda speglar och standard dimljus fram.

  Vilken är den bästa begagnade lyxbilen?

Interiör

När det gäller interiören är denna crossover-SUV utrustad med massor av lyxiga och bekväma funktioner. Bilens konsoler har krombeläggningar och sätena är gjorda av läder. Dessutom finns det aluminiumklädsel, uppvärmda säten som tillval, automatisk automatisk tvåzons klimatkontroll som standard och en tredje rad.

En av de mest enastående egenskaperna hos Volvo XC90 luxury crossover SUV är det stora lastutrymmet och kabinen. Det är därför den har plats för upp till sju passagerare. Dessutom har bilen också en exklusiv och elegant interiör och en mängd avancerade säkerhetsfunktioner.

Prestanda

Volvo erbjuder två drivsystemalternativ – framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Till skillnad från de tidigare modellerna har 2012 års modell inget 4,4-liters V-8-alternativ. Alla ovanstående trims har en 3,2-liters sexcylindrig motor, som fortfarande är kraftfull.

Förutom att ha en hygglig motor levereras bilen också med en 6-växlad automatisk växellåda och den levererar maximalt 240 hk och 236 lb-ft vridmoment. Den här SUV:n har dock också en trög acceleration och en känslolös styrning. Oavsett detta är körningen tyst och lugn.

Säkerhet

Sist men inte minst kommer Volvo XC90 med massor av säkerhetsfunktioner och den är bland de säkraste bilarna på planeten. Tack vare funktioner som låsningsfria bromsar med bromsassistans, rullstabilitetskontroll, elektroniskt stabilitetssystem och traktionskontrollsystem som alla är standard.

En begagnad Volvo XC90 går för cirka 38 000 dollar. Detta pris gäller för basutrustningen, medan den dyraste utrustningen går för cirka 44 500 dollar.

  Bästa begagnade BMW X3 att köpa

FAQ

Vilken är den sämsta begagnade Volvo att köpa?

Den sämsta begagnade Volvo att köpa är Volvo XC60 från 2015. Detta beror på att den här modellen och det här året har ett mjukvarufel i motorfläktkontrollmodulen. När felet uppstår påverkar det luftkonditioneringens prestanda och kylvätsketemperaturen ökar. Dessutom har vissa personer också klagat på bränsleläckage.

Förutom att ha ett mjukvarufel har Volvo XC60 också ett mindre intuitivt infotainmentsystem. Det innebär att vissa personer kan ha svårt att använda vissa reglage i bilen. Andra problem med XC60 är problem med servostyrningen och elektroniska problem kopplade till bränslepumparna på bensinmodellerna.

Vilken är den mest tillförlitliga Volvomodellen?

Om du vill ha den mest tillförlitliga Volvomodellen kan du inte leta längre än till Volvo S60/V60. Den här bilen registrerar färre problem än andra Volvomodeller. Dessutom har den en av de bästa motorerna bland lyxbilar. Så när den här bilen underhålls på rätt sätt kan den här bilen klockan över 300 000 mil.

Vilken är den bästa begagnade Volvo-bilen?

Under det senaste decenniet har Volvo producerat några exceptionella salongsbilar. Högst upp på listan står Volvo S60. Men om du letar efter den bästa begagnade Volvo-limousinen går den titeln till S90. Närmare bestämt är 2017 års Volvo S90 en exceptionell begagnad bil med några av de finaste funktionerna.

Vilken är den bästa begagnade Volvo under 20 000 dollar?

Den bästa begagnade Volvomodellen under 20 000 dollar är Volvo V40. Denna eleganta och säkra hatchback är rymlig och har plats för upp till 5 passagerare. Dessutom levereras den med en fyrcylindrig turbomotor som levererar upp till 187 hk.

Dessutom är denna kompakta men pålitliga hatchback utrustad med en 6-växlad Geartronic automatlåda med ett FWD-system. Detta innebär att den inte är snabb men rolig att köra. Andra anmärkningsvärda egenskaper hos Volvo V40 är luftkonditionering, barnsäkerhet, multifunktionsratt och elektriska säten.

  Är Volvo pålitliga begagnade bilar?

Vilka problem kan jag förvänta mig när jag köper en Volvo?

Precis som alla bilmärken har Volvo också några vanliga problem som är kopplade till deras bilar. Så om du vill köpa en Volvo finns det vissa problem som du bör vara beredd att hantera. Dessa är bland annat:

  • Plötsligt motorfel
  • Överdriven oljeförbrukning
  • Dålig bränsleekonomi
  • Fel i växellådan
    De flesta av ovanstående Volvo-problem börjar vanligtvis uppstå efter att bilen har kört mer än 75 000 mil. Så om din bils vägmätare ligger mellan 70 000 och 100 000 mil bör du vara beredd på att hantera de flesta av de vanligaste Volvo-problemen som nämns ovan.

Sluttankar

Om du letar efter en pålitlig, kvalitativ och pålitlig begagnad Volvomodell finns det ingen bättre bil än Volvo XC90 SUV. När det gäller utseendet är det kanske inte den mest tilltalande begagnade Volvo, men den är värd att spendera dina surt förvärvade pengar på.

Trots detta bör du ta god tid på dig och hitta den bästa begagnade Volvo XC90. Se till att den begagnade bilen är ordentligt underhållen och välservad. Gå också igenom dess historik eftersom du inte vill ha en bil som har varit med om många olyckor eller problem. Det bästa alternativet är att skaffa en från ett Volvo servicecenter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts