Är Volvo pålitliga begagnade bilar?

Volvobilar är populära för sin säkerhet och hållbarhet. Men är Volvos begagnade bilar pålitliga på lång sikt?

Trots att Volvos begagnade bilar har designat några av de vackraste och mest avancerade lyxbilarna är de inte särskilt pålitliga. De mest tillförlitliga begagnade Volvos är de som har funnits på marknaden i tre år eller mindre. Om din Volvo är mer än tre år gammal kan du inte betrakta dig själv som en pålitlig Volvobil.

Bortsett från ålder har dock vissa Volvomodeller (gamla eller nya) visat sig vara mer tillförlitliga än andra modeller. Till exempel registrerar Volvo S60/V60 och XC40 färre problem även efter att ha kört över 100 000 mil. Tvärtom har vissa modeller som XC90 visat sig vara problematiska även efter några års ägande.

Enligt Consumer Reports rankas Volvo XC90 i botten av de minst lyxiga bilarna tillsammans med Cadillac XT4. Till skillnad från Cadillac hade Volvo XC90 bara i botten av de minst pålitliga bilarna. Consumer Reports rankade även Volvo S60/V60 med ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg.

Några av de vanligaste problemen som Volvo XC90-ägare kan förvänta sig är problem med fjädring, drivsystem, kraftutrustning och karossintegritet. Observera att, inte alla Volvo XC90 är opålitliga, eftersom detta endast gäller den andra generationen XC90 och inte den första generationen som tillverkades från 2002 till 2015.

Vilken är den mest tillförlitliga begagnade Volvobilen?

Titeln för den mest tillförlitliga begagnade Volvomodellen går till Volvo XC90. Detta kan komma som en överraskning, men den första generationen XC90 var en utmärkt SUV med färre problem. Dess produktion startade 2002 fram till 2015. Den andra generationen XC90 började tillverkas 2015 fram till idag.

  Varför värderas Volvos så snabbt?

Förutom att vara pålitlig har en begagnad Volvo XC90 SUV också högklassiga funktioner som gör att de sju passagerarna i bilen är trygga och säkra. Bortsett från det erbjuder den här bilen också komfort eftersom den är utrustad med många lyxiga funktioner.

Några av de enastående funktioner som Volvo XC90 2012 erbjuder är läderstolar, inomhusluftfiltrering, trädetaljer på instrumentbrädan, läderratt, dubbla belysande fåfänga speglar, trädetaljer på mittkonsolen, legeringsdetaljer på dörrarna, luftkonditionering och mycket mer.

Volvo XC90 2012 må vara en äldre bil, men den har flera avancerade funktioner som gör att det är roligt och bekvämt att köra den. Tack vare funktioner som farthållare, HID-strålkastare, justerbar ratt, stöldskyddssystem för fordonet, läslampor fram/bakåt och nyckellös port.

Dessutom har den här första generationens XC90 en kraftfull motor eftersom den levereras med en inline-6 3,2-liters rak 6-cylindrig motor. Dessutom har den en automatisk växellåda och motorn kan leverera upp till 240 hästkrafter och 236 lb-ft vridmoment.

Utrustad med ett AWD-system går XC90 för 38 400 dollar. Detta pris gäller dock för basutrustningsmodellen, som är 3,2 XC90. Den här bilen kommer med totalt sex trims. Den dyraste trimmen, som är 3.2 R-Design Platinum, går för 44 300 dollar. En annan viktig egenskap hos denna SUV som vi nästan glömde bort är dess utmärkta lastkapacitet.

Trots att en begagnad Volvo XC90 är en kvalitativ och exceptionell begagnad bil är det värt att köpa den från en pålitlig person eller servicecenter. Om bilen är dåligt underhållen kan du inte förvänta dig att den ska prestera bra. Gör också en provkörning och ta reda på bilens historia innan du tar del av den.

  Är delar till Volvo dyra?

Vilken är den minst tillförlitliga begagnade Volvo-bilsmodellen?

Den minst tillförlitliga begagnade Volvomodellen är XC60 tillverkad år 2015 och 2019 till 2020. Så om du vill rädda dig själv från problem ska du hålla dig borta från den här begagnade Volvomodellen. En begagnad Volvo XC60 SUV från 2015 går för cirka 20 000 till 35 000 dollar.

Volvo XC60 från 2015 är utrustad med en fyrcylindrig turbomotor med 2,0 liter i rad. Dessutom har den en 8-stegs växellåda med automatisk växellåda som kan skiftas och en kombinerad MPG på cirka 27. Även om motorn inte är särskilt kraftfull kan den leverera maximalt 240 hästkrafter.

Dessutom är detta en utmärkt familjebil eftersom den har en sittplatskapacitet på fem personer. Dessutom kommer den med ett FWD-system och den har ett hyfsat lastutrymme. Som väntat rankas den här bilen högt när det gäller säkerhet, men lägre när det gäller tillförlitlighet. På det hela taget är det en trevlig bil när den underhålls ordentligt.

FAQ

Vilken är den bästa Volvomotorn?

Den bästa Volvomotorn är S60:s T6-motor. Till och med ordföranden och vd:n för Volvo Cars of North America medgav det. T6-motorn är smidig, kraftfull och ger en exceptionell bränsleekonomi. Det är en av anledningarna till att Volvo S60 sedan är bland de mest pålitliga bilarna på vägen.

Har Volvo bilar många problem?

Ja och nej. Det beror på vad du jämför Volvo med. Om du jämför Volvo med vanliga bilar som Toyota, Mazda och Subaru kommer du att upptäcka att Volvo är mindre tillförlitliga. Men om du jämför Volvo med liknande lyxbilar som Mercedes, BMW och Audi kommer du att upptäcka att Volvo är mer tillförlitlig.

  Finns det en sportig Volvo?

Så jämfört med andra lyxbilar har Volvo färre problem per 100 fordon. Men om du jämför dem med en Toyota eller Mazda kommer du att upptäcka att Volvo registrerar fler problem än dessa bilar. Detta beror främst på att Volvo har fler delar med mer avancerade funktioner som lätt kan gå fel.

Vilken bil är mest tillförlitlig – Volvo, Mercedes eller BMW?

När man talar om tillförlitlighet faller de flesta europeiska lyxbilar under genomsnittlig tillförlitlighet. Volvo, Mercedes och BMW är inget undantag. Trots detta är Volvo mer tillförlitlig än både Mercedes och BMW. Bland dessa tre är BMW det minst tillförlitliga märket.

Sammanfattning

Liksom alla andra lyxbilsmärken erbjuder Volvo både pålitliga och opålitliga modeller. Men jämfört med de mest tillförlitliga bilmärkena som Lexus, Toyota och Mazda är Volvo något opålitligt. Därför är det viktigt att analysera och skaffa den mest pålitliga Volvomodellen som inte kommer att orsaka dig en massa problem när den åldras.

Och om du väljer en begagnad Volvomodell, se till att välja modeller som första generationens XC90 som har visat sig vara beprövade. Dessutom bör du överväga att skaffa en begagnad Volvomodell som har underhållits och servats väl för att undvika att råka ut för problem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts