Bästa begagnade BMW X3 att köpa

Bästa begagnade BMW X3 att köpa

BMW X3 började ursprungligen som den mindre versionen av BMW X5 för tre generationer sedan. Världsomfattande trender har lett till att 2020-modellerna har blivit mycket mer populära än den ursprungliga basmodellen för 20 år sedan.
Om du letar efter en bra begagnad BMW X3 är det du vill ha tillförlitlighet, hållbarhet och komfort. Modellerna från 2014 – 2017 uppfyller alla kriterierna med solida drivlinor och ett rykte om högkvalitativa fordon. Få förare har rapporterat några allvarliga fel, även efter att ha passerat fordonets garanti.

BMW 2014 X3

Den andra generationen BMW X3 2014 har visat sig vara en pålitlig bil genom åren. Den här familje-SUV:n erbjuder en bred kupé, gott om benutrymme, bra huvudutrymme och en mycket solid motor. Du kan förvänta dig de prestanda som du brukar förvänta dig av en BMW och den levererar.

Motormöjligheter

Båda motoralternativen för 2014 års X3 är bra, även när den köps begagnad. Den finns i en fyrcylindrig 2,0-liters turbomotor och i xDrive35i i en 3-liters inline-6-motor. 2-litersmotorn har sällan några fel och ger en avundsvärd bränsleekonomi för en BMW. Den 3-litersmotorn är också ett bra val, men har en något sämre bränsleekonomi.
Båda dessa motorer är tillräckligt hållbara för att driva en begagnad bil och fortfarande vara tillförlitliga.
Den fyrcylindriga motorn går från 0 – 62 mph (0-100km/h) på 6,8 sekunder och får en genomsnittlig beräknad bränsleekonomi på 21 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen.
Den turboladdade 3,0-litersmotorn å andra sidan imponerar med 300 hästkrafter under huven och med samma åttaväxlade automatiska växellåda kan den nå från 0 – 62 mph på bara 5,6 sekunder.
Den genomsnittliga beräknade bränsleförbrukningen för det större motoralternativet är 19 mpg i stadstrafik och 26 mpg på motorvägen, vilket är rimligt lägre än den mindre motorn och var väntat. Mer kraft kommer ofta till priset av sämre bränsleekonomi.

  Tio bilar som du inte bör köpa nya (köp dem istället begagnade)

Interiör i BMW 2014 X3

Interiören i BMW överträffar alla förväntningar. Med sina bekväma lädersäten är det ett bra fordon för både längre resor och guppiga turer lite utanför vägen.
Läder, metall och trä används i en lyxig kombination, vilket ger kupén en förhöjd känsla. Inte bara det, utan baksätet är ganska stort och rymligt och bagageluckan är tillräckligt stor för att rymma bagaget för en familj på fyra personer.
Elektronikgränssnittet iDrive är utrustat med en Bluetooth-telefonanslutningsenhet och vårdar ljudet från ett ljudsystem med 12 högtalare. Auxiliary audio input samt ett iPod- och USB-ljuduttag kan hjälpa dig att lyssna på din favoritmusik.

Funktioner hos BMW 2014 X3

Förarassistans finns tillgänglig i X3 och fungerar genom parkeringssensorer fram och bak samt en backkamera som hjälper föraren vid parkering eller backning.
Funktioner som automatiskt avbländande speglar, farthållare, automatisk strålkastare, torkar och automatisk klimatkontroll är saker som du normalt förväntar dig av en lyxig SUV. Alla dessa och många andra funktioner täcks av X3.
Beroende på ditt val, om du köper en begagnad X3 med premiumpaket, kommer du med största sannolikhet att stöta på någon av dessa funktioner som fanns tillgängliga som tillägg vid det ursprungliga köpet: fyrvägsstöd i ländryggen i framsätena, nyckellös start och tändning, uppvärmda framsäten och ratt, en smartphone-app och satellitradio.

Hur säker och pålitlig är en gammal BMW 2014 X3?

Standardversionen av 2014 X3 levereras med krockkuddar i framsätet och sidogardin-krockkuddar i full längd på alla sidor. Den förbättrar passagerarnas säkerhet ytterligare genom användning av huvudstöd, backningsreglering och stabilitetskontrollfunktioner. Den innehåller också antiblockerade skivbromsar och automatisk bromstorkning, vilket är mycket användbart när det regnar.
Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) testade X3 och gav den högsta möjliga säkerhetsbetyg i alla krocktester för frontalavstånd, takstyrka och sidokollisioner. Consumer reports gav också 2014 och 2017 års X3-modeller 4 av 5 när det gäller tillförlitlighet, vilket är långt över genomsnittet.

  Vilken är den mest pålitliga BMW-modellen?

Konkurrenter i segmentet för BMW X3

Jämfört med sina konkurrenter som Mercedes GLK350 och Audi Q5 har BMW X3 en rymligare och mer kvalitativ interiör. Å andra sidan är den mindre bränslesnål eftersom dess motsvarigheter finns i diesel- och till och med hybridalternativ. Trots att BMW X3 är ett något dyrare val ligger BMW X3 på topp i segmentet och rekommenderas ofta framför sina konkurrenter av en anledning.

Mer om BMW X3

Hur dyrt är BMW X3 att underhålla och äga?

Den genomsnittliga kostnaden för en reparation av en BMW X3 uppskattas till mellan 300 och 420 dollar. Beroende på hur allvarlig skadan eller felet är tenderar BMW X3-reparationer att variera från så lite som 100 dollar, ända upp till 5 000 dollar för problem med drivlinan. Oljebyte skulle troligen vara den vanligaste servicen du behöver göra, som de flesta bilar.

Vad är skillnaden mellan BMW:s X3 och X5?

Den största skillnaden mellan de två modellerna är den rena storleken. X5 är något dyrare men är ett större fordon totalt sett. BMW X3 är mindre och kostar mindre, men saknar inte den kraft och lyx som BMW-märket står för.
X3 är ett mycket bekvämare pendlingsfordon för stadsbruk än BMW X5, eftersom den är mer manövrerbar och lättare att parkera.

Hur många mil håller de flesta BMW X3:or?

Hur många mil ditt fordon kan uppnå innan det inte längre är bra att använda beror främst på hur det har körts och hur ofta det har servats och underhållits. De flesta BMW X3 kan nå hela vägen upp till mellan 200 000 och 250 000 mil, om de har underhållits ordentligt och körts icke-aggressivt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts